Netflix aandelen [2022] Een blik op de financiën van Netflix

Benieuwd wat de toekomst in petto heeft voor Netflix aandelen? In dit artikel geven we een gedetailleerde analyse van het verleden en heden van Netflix, evenals hun financiën en wat te verwachten in 2022.
Netflix logo

Netflix is al jaren een grote speler in de amusementsindustrie. Zij zijn blijven groeien en evolueren, en hun aandelen hebben dat weerspiegeld. De aandelenkoers van Netflix heeft de laatste jaren echter een beetje een achtbaanrit gemaakt.

In deze analyse van het Netflix aandeel zullen wij de huidige koers bekijken en de financiën van het bedrijf Netflix onder de loep nemen. Dus, zonder verder oponthoud, laten we beginnen!

Wat is het Netflix aandeel?

Het hoofdkantoor van Netflix is gevestigd in Los Gatos, Californië. Netflix is in 1997 opgericht door Reed Hastings en Marc Randolph en heeft inmiddels meer dan 3.500 werknemers. Netflix is oorspronkelijk begonnen als een DVD-verhuurdienst, maar al snel uitgegroeid tot een van de grootste videostreamingdiensten ter wereld.

Netflix is blijven groeien, en zijn inmiddels een belangrijke streaming-mediaservice geworden. Zij hebben zelfs talrijke prijzen gewonnen voor hun originele programmering. Het aandeel van Netflix wordt op de Nasdaq-beurs verhandeld onder de ticker NFLX. Netflix ging in 2002 naar de beurs en heeft momenteel een marktkapitalisatie van ongeveer $100 miljard.

Ⓒ Netflix.com
Wilt u meer weten over de risico’s en mogelijkheden van Netflix aandelen voordat u een beslissing neemt? Lees het artikel aandelen kopen voordat u begint.

Historische koers Netflix

De aandelenkoers van Netflix heeft een volatiele geschiedenis achter de rug. In 2011 bereikte het aandeel Netflix een piek van $42,16. Daarna daalde het aandeel echter sterk nadat Netflix had aangekondigd dat zij hun DVD-verhuurdienst en hun streamingdienst in twee afzonderlijke entiteiten zouden opsplitsen. Het aandeel Netflix bereikte toen zijn laagste punt op $7,70 in 2012.

Sindsdien zaten de Netflix aandelen voor een aantal jaar weer in de lift en hebben ze zelfs nieuwe all-time highs bereikt. In oktober 2021 werden de aandelen Netflix verhandeld tegen $690,31. Vanaf januari 2022 is de koers echter wederom flink verslechterd. Hoe dat precies is gekomen bespreken we hieronder.

Actuele koers Netflix

De huidige koers (juni 2022) van het aandeel Netflix is circa $175 per aandeel. Het aandeel Netflix heeft de laatste maanden een pak slaag gekregen, en het is aanzienlijk gedaald ten opzichte van zijn all-time high van $690,31. Wat is er dan gebeurd?

Er zijn een paar factoren die hebben bijgedragen tot de recente koersdaling van Netflix.

  1. Netflix miste hun doelstellingen voor de groei van het aantal abonnees voor het derde kwartaal van 2021. Daardoor verloren sommige beleggers hun vertrouwen in Netflix en verkochten ze hun aandelen.
  2. Netflix heeft onlangs aangekondigd dat zij de prijzen voor hun streamingdiensten in bepaalde markten zullen verhogen. Deze prijsverhoging zou ertoe kunnen leiden dat sommige abonnees hun abonnement opzeggen of downgraden naar een lager niveau, wat een negatieve invloed zou hebben op de inkomstengroei van Netflix.
  3. Er zijn algemene zorgen dat de concurrerende streamingmarkt verzadigd raakt. Netflix heeft te maken met zware concurrentie van o.a. Disney+, Amazon Prime Video, en HBO Max. Als gevolg daarvan zal Netflix misschien meer moeten uitgeven aan marketing en inhoud om abonnees aan te trekken en te behouden.
  4. Netflix krijgt te maken met meer toezicht van regelgevende instanties in de hele wereld. In december 2020 is de Europese Unie een antitrustonderzoek naar Netflix begonnen. De EU is bezorgd dat Netflix zijn marktmacht misschien gebruikt om zichzelf op oneerlijke wijze te bevoordelen.
  5. De wereldwijde pandemie heeft op een aantal manieren invloed gehad op de activiteiten van Netflix. Zo hebben vertragingen in de productie ervoor gezorgd dat sommige populaire shows zijn uitgesteld of geannuleerd. Bovendien geven mensen minder geld uit aan discretionaire zaken zoals streamingabonnementen, wanneer zij zich richten op het besparen van geld in onzekere tijden.

Netflix verwachting

Netflix is een van de grootste succesverhalen in de media-streamingservice. Het bedrijf is de laatste jaren snel gegroeid en is nu in 190 landen beschikbaar. Het abonneebestand van Netflix is indrukwekkend, en ze blijven voorlopig investeren in originele inhoud.

Tussen januari en maart in 2022 verloor Netflix echter zo’n 200.000 abonnees. Voor het tweede kwartaal in 2022 wordt een nog ergere krimp verwacht door Netflix in het aantal abonnees. Het is voor het eerst in tien jaar dat het abonneebestand van de marktleider onder de streamers daalt.

Het bedrijf zal naar eigen zeggen ook blijven investeren in de streamingdienst, met name in internationale series en films. In 2020 heeft Netflix maar liefst 17 miljard dollar uitgegeven aan inhoud. Dit aantal zal de komende jaren naar verwachting stijgen, aangezien Netflix meer abonnees wil aantrekken en deze ook behouden.

Er bestaat geen twijfel over dat Netflix een pionier is geweest in de wereld van streaming entertainment. Het bedrijf heeft de manier veranderd waarop we tv en films kijken, en het vertoont weinig tekenen van vertraging. Toch is het belangrijk om in het achterhoofd te houden dat Netflix de laatste tijd flink wat nieuwe uitdagingen erbij heeft gekregen.

Ⓒ Netflix.com
Als u overweegt om Netflix aandelen te kopen, wees u dan bewust van de risico’s die beleggen heeft. De koers van Netflix is volatiel en zou op korte termijn kunnen blijven dalen. Beleg alleen met geld dat u zich kunt veroorloven te verliezen.

De financiële cijfers van Netflix

De abonneegroei van Netflix is de laatste jaren indrukwekkend geweest. Aan het einde van 2021 had Netflix maar liefst 222 miljoen abonnees. De abonneegroei van Netflix is te danken aan hun uitbreiding naar nieuwe markten en hun investeringen in originele inhoud, maar de abonneegroei is ook deels te danken aan COVID-19. Vooral het laatste geeft de groeicurve van abonnees een vertekend beeld en zal daarom vermoedelijk stagneren.

De marktwaarde van Netflix is hoger dan die van veel traditionele mediabedrijven. De marktwaarde van Netflix is bijvoorbeeld groter dan die van CBS, NBCUniversal, en Viacom samen. Dit is te danken aan het feit dat Netflix een groeiaandeel is. De aandelenkoers van Netflix is de afgelopen jaren sterk gestegen naarmate het bedrijf groeide.

Ondanks de indrukwekkende groei zijn Netflix aandelen niet zonder risico. De koers van Netflix blijft volatiel. Beleggers moeten zich bewust zijn van de risico’s van beleggen voordat ze Netflix aandelen kopen. Die risico’s omvatten toezicht door de regelgevende instanties, concurrentie van nieuwkomers, en de mogelijkheid van abonneeverlies.

Waar Netflix aandelen kopen?

De aandelen van Netflix zijn te koop op een aantal grote beurzen, waaronder de Nasdaq, NYSE, en BATS. De aandelen van Netflix zijn ook verkrijgbaar via online brokers zoals eToro en DEGIRO.

eToro is een sociaal handels- en investeringsplatform dat een verscheidenheid aan financiële instrumenten aanbiedt, waaronder aandelen, ETF’s, grondstoffen, Forex en cryptocurrencies. Netflix aandelen kunnen op eToro gekocht worden via een gewone rekening of een islamitische rekening.

8.8
Netflix aandelen [2022] Een blik op de financiën van Netflix

eToro – CFD- & aandelenbroker #1 voor beginners

eToro komt als beste broker voor beginnende beleggers uit onze test.
$100.000 virtueel Bezoeken eToro review

68% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

DEGIRO is een Nederlandse online broker die commissievrije handel aanbiedt op een aantal beurzen. Netflix aandelen kunnen op DEGIRO gekocht worden via een gewone rekening. DEGIRO biedt geen Islamitisch beleggingsaccont aan, maar u kunt wel halal aandelen kopen.

8.5
Netflix aandelen [2022] Een blik op de financiën van Netflix

DEGIRO Aandelenbroker

DEGIRO is een Nederlandse broker waar u met iDeal kunt betalen.

Beleggen gaat gepaard met risico’s. U kunt uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Als u overweegt om Netflix aandelen te kopen, wees u dan bewust van de risico’s die aan beleggen verbonden zijn. De koers van het aandeel Netflix is volatiel. Verwacht wordt echter dat Netflix nog jarenlang een belangrijke speler op de streamingmarkt zal blijven.

Het plan van Netflix

Netflix is van plan de videogamemarkt te betreden met een nieuwe spelconsole met het Netflix-merk. De console zal ontworpen zijn om met de streamingdienst van Netflix te werken en zal gebruikers in staat stellen games te spelen en apps te gebruiken. Netflix heeft niet veel details over de console vrijgegeven, maar verwacht wordt dat meer informatie gedeeld wordt in 2022.

De spelconsole van Netflix zal concurreren met bestaande consoles van Sony, Microsoft, en Nintendo. Netflix heeft een geschiedenis van het ontwrichten van traditionele bedrijven, dus het zal interessant zijn om te zien hoe het hen vergaat op de videogamemarkt. Beleggers moeten de uitstap van Netflix naar de videospelletjesmarkt in de gaten houden.

Netflix advertenties de oplossing of ondergang?

Netflix is ondertussen een nieuwe functie aan het testen waarmee gebruikers shows met advertenties zouden kunnen bekijken. De stap zou een afwijking zijn van het huidige advertentievrije model van Netflix en zou extra inkomsten voor het bedrijf kunnen opleveren.

Netflix heeft niet gezegd of de functie al dan niet aan alle gebruikers zal worden uitgerold. Het wordt momenteel getest met een kleine groep gebruikers in de Verenigde Staten.

De invoering van advertenties zou sommige Netflix-abonnees van zich kunnen vervreemden. Het zou echter ook nieuwe abonnees kunnen aantrekken die op zoek zijn naar een goedkoper alternatief voor traditionele kabeltelevisie.

Waar kan Netflix nog groeien?

Netflix breidt zijn activiteiten in een aantal landen uit. Het bedrijf is van plan om de Zuid-Koreaanse markt te betreden en heeft al plannen aangekondigd om Afrika te betreden. Netflix overweegt ook de Chinese markt te betreden.

De uitbreiding naar nieuwe markten zal mogelijk de sleutel zijn tot een verdere groei van Netflix. Als Netflix nieuwe markten betreedt, zal het zijn abonneebestand kunnen laten groeien en zijn inkomsten kunnen verhogen.

Conclusie Netflix aandelen

Netflix is al jaren een van de meest populaire aandelen op de markt, maar dat betekent niet dat het een zekerheid is. Het aandeel Netflix is zelfs met 70% gedaald in de eerste maanden van 2022. Beleggers moeten daarom voorzichtig zijn met het overwegen van Netflix aandelen.

Als u erover denkt om in Netflix te investeren, moet u eerst uw eigen onderzoek doen en de risico’s begrijpen. Netflix aandelen zijn een riskante investering.

8.8
Netflix aandelen [2022] Een blik op de financiën van Netflix

eToro – CFD- & aandelenbroker #1 voor beginners

eToro komt als beste broker voor beginnende beleggers uit onze test.
$100.000 virtueel Bezoeken eToro review

68% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Veelgestelde vragen over Netflix aandelen

Sinds zijn beursintroductie in 2002 heeft het aandeel Netflix een aanzienlijke volatiele geschiedenis gekend. Het aandeel bereikte een all-time high van $630,19 in oktober 2021. Vanaf juni 2022 wordt het aandeel verhandeld tegen ongeveer $175 per aandeel.

De prognose van het Netflix-aandeel is moeilijk te voorspellen, omdat de toekomstige prestaties van het bedrijf van een aantal factoren zullen afhangen.

Er zijn verschillende factoren die de koers van het aandeel Netflix kunnen beïnvloeden, waaronder de financiële prestaties van het bedrijf, het concurrentielandschap, en de algemene markt voorwaarden.

Tim Meijer

Reviews

© 2022 – Hulpmetbeleggen.nl

 

Risico waarschuwingCookiesPrivacybeleidDisclaimer

 

 

Tussen 56% en 89% van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Hulp met beleggen
Logo