NIO aandelen [2022] Een overzicht van het merk NIO

De aandelenkoers van NIO heeft een achtbaanrit gemaakt sinds de beursintroductie. Maar wat heeft de toekomst in petto voor deze Chinese EV fabrikant? In dit artikel bekijken wij de vooruitzichten voor de aandelenkoers van NIO voor de komende jaren.
NIO aandelen [2022] Een overzicht van het merk NIO

NIO aandelen zijn een veelbesproken thema, die in de afgelopen jaren enorm volatiel geweest zijn. In dit artikel bekijken we de prestaties van NIO aandelen sinds de beursintroductie, en geven we een overzicht van het bedrijf NIO.

Wat is het NIO aandeel?

NIO Inc. is een Chinese multinationale autofabrikant met hoofdzetel in Shanghai, China, en hoofdzetel in de VS in San Jose, Californië. NIO ontwerpt, ontwikkelt, produceert en verkoopt elektrische voertuigen (EV’s), en exploiteert een wereldwijd netwerk van EV-laadstations onder het merk NIO Power. NIO is in 2014 opgericht door William Li en in september 2018 naar de beurs gegaan op de New York Stock Exchange (NYSE).

Ⓒ Nio.com

Wilt u meer weten over de risico’s en mogelijkheden van NIO aandelen voordat u een beslissing neemt? Lees het artikel aandelen kopen voordat u begint.

Historische koers NIO

Eind 2020 maakte de aandelenkoers van NIO een sterke stijging door, nadat het bedrijf had aangekondigd dat het in het derde kwartaal van 2020 meer dan 20.000 voertuigen had afgeleverd. Dit was een grote stijging ten opzichte van het vorige kwartaal en toonde aan dat NIO op weg was om zijn jaarlijkse verkoopdoel van 50.000 voertuigen te bereiken.

De aandelenkoers van NIO heeft de laatste maanden echter een klap gekregen, omdat het wereldwijde tekort aan chips voor productievertragingen bij het bedrijf heeft gezorgd. NIO heeft ook te lijden gehad onder het harde optreden van de Chinese regering tegen EV-subsidies.

Ondanks deze uitdagingen blijft NIO een van de populairste EV-merken in China en breidt het zijn verkoop internationaal uit. Het bedrijf werkt ook aan nieuwe technologieën zoals autonoom rijden en solid-state batterijen.

Actuele koers NIO

Het aandeel heeft sinds zijn beursintroductie een achtbaanrit doorgemaakt, nadat het NIO aandeel begin 2021 een all-time high van $61,95 had bereikt, tuimelde de koers al snel naar ongeveer $15 per aandeel in mei 2022.

NIO blijft vooralsnog een van de populairste EV-merken in China, en breidt zijn verkoop internationaal uit en werkt aan nieuwe technologieën zoals autonoom rijden en solid-state batterijen.

NIO verwachting

De toekomstperspectieven voor de aandelenkoers van NIO zijn sterk afhankelijk van het vermogen van het bedrijf om de uitdagingen waarmee het momenteel wordt geconfronteerd, het hoofd te bieden. NIO moet de productie opvoeren om aan de vraag te voldoen en een manier vinden om minder afhankelijk te worden van Chinese subsidies.

NIO moet ook bewijzen dat zijn technologie voor autonoom rijden veilig en betrouwbaar is. De voertuigen van NIO zijn betrokken geweest bij een aantal ongevallen, waaronder twee met dodelijke afloop. NIO zal moeten aantonen dat haar autonome rijtechnologie dit soort ongevallen in de toekomst kan voorkomen of beperken.

De aandelenkoers van NIO is de afgelopen maanden volatiel geweest omdat het bedrijf moeite had om de productiedoelstellingen voor zijn voertuigen te halen. NIO heeft ook te kampen met concurrentie van andere Chinese startups op het gebied van elektrische voertuigen, zoals Xpeng en Byton.

Ondanks deze uitdagingen blijft NIO een van de best gefinancierde startups voor elektrische voertuigen ter wereld, met tot nu toe meer dan $ 6 miljard aan opgehaalde financiering. NIO wordt ook gesteund door enkele van ’s werelds grootste techbedrijven, waaronder Tencent, Baidu en Sequoia Capital.

NIO aandelen advies

Als u zich afvraagt of u NIO aandelen moet kopen, dan is het antwoord dat dat afhangt van uw risicotolerantie en uw beleggingsdoelstellingen. NIO is een volatiel aandeel. Wat uw investeringsdoelstellingen ook zijn, het is altijd belangrijk om uw eigen onderzoek te doen voordat u een beslissing neemt.

Ⓒ Nio.com

Raadpleeg altijd een financieel adviseur om professioneel advies in te winnen voordat u beleggingsbeslissingen neemt.

De financiële cijfers van NIO

In mei 2021 heeft NIO een marktkapitalisatie van $60,4 miljard en is het een van de meest waardevolle bedrijven in China. De inkomsten van NIO zijn de afgelopen jaren snel gegroeid, tot $2,49 miljard in 2020. Dit is een verbetering van 121.68% ten opzichte van 2019. NIO is echter nog niet geheel winstgevend, maar de verliezen zijn de afgelopen kwartalen wel kleiner geworden.

Hier zijn de financiële cijfers van NIO van de afgelopen jaren:

 • De inkomsten van NIO zijn snel gegroeid, van $624 miljoen in 2018 tot $2,49 miljard in 2020.
 • Het nettoverlies van NIO is ook toegenomen, van $502 miljoen in 2018 tot $1,4 miljard in 2020.
 • NIO had eind 2020 $5,3 miljard aan geldmiddelen en equivalenten.

Waarom in aandelen van NIO beleggen?

NIO is een van de toonaangevende bedrijven op de snel groeiende markt voor elektrische voertuigen. Hier zijn enkele positieve kanten van het bedrijf NIO.

 • NIO is een toonaangevend bedrijf op de markt voor elektrische voertuigen.
 • NIO is sterk aanwezig in China, ’s werelds grootste automarkt.
 • NIO breidt zijn verkoop internationaal uit en werkt aan nieuwe technologieën zoals autonoom rijden en solid-state batterijen.

Wat zijn de risico’s van beleggen in NIO?

Beleggen in NIO brengt risico’s met zich mee, waaronder:

 • De wereldwijde markt voor elektrische voertuigen staat nog in de kinderschoenen en de aandelenkoers van NIO zal waarschijnlijk volatiel blijven.
 • NIO is een Chinees bedrijf en is onderhevig aan risico’s die verbonden zijn aan zakendoen in China, zoals de mogelijkheid van veranderend overheidsbeleid.
 • NIO heeft een grote hoeveelheid schulden en zal in de toekomst wellicht extra kapitaal moeten aantrekken.

Waar NIO aandelen kopen?

U kunt NIO aandelen kopen op een aantal verschillende beurzen, waaronder de New York Stock Exchange (NYSE) en de Hong Kong Stock Exchange (HKEX). De aandelen van NIO zijn ook verkrijgbaar op een aantal online brokers, zoals DEGIRO en eToro.

Zodra u een rekening geopend hebt, zult u eerst geld moeten storten zodat u de mogelijkheid krijgt om aandelen te kopen. U kunt vervolgens een order plaatsen om NIO aandelen te kopen. Er zijn een paar verschillende ordertypes waaruit u kunt kiezen, waaronder marktorders en limietorders.

8.8
NIO aandelen [2022] Een overzicht van het merk NIO

eToro – CFD- & aandelenbroker #1 voor beginners

eToro komt als beste broker voor beginnende beleggers uit onze test.
$100.000 virtueel Bezoeken eToro review

68% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

8.5
NIO aandelen [2022] Een overzicht van het merk NIO

DEGIRO Aandelenbroker

DEGIRO is een Nederlandse broker waar u met iDeal kunt betalen.

Beleggen gaat gepaard met risico’s. U kunt uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Succesvol beleggen in NIO

Als u overweegt om in NIO te investeren, is het belangrijk om uw onderzoek te doen en de risico’s te begrijpen. De wereldwijde markt voor elektrische voertuigen staat nog in de kinderschoenen en de aandelenkoers van NIO is volatiel.

NIO is een Chinees bedrijf en is onderhevig aan risico’s die verbonden zijn aan zakendoen in China, zoals de mogelijkheid van veranderend overheidsbeleid. NIO heeft een grote hoeveelheid schulden en zal in de toekomst wellicht extra kapitaal moeten aantrekken. NIO is echter een toonaangevend bedrijf op de snel groeiende markt voor elektrische voertuigen.

Raadpleeg altijd een financieel adviseur om professioneel advies in te winnen voordat u beleggingsbeslissingen neemt.

Strategische partners van NIO

Kort samengevat heeft NIO partnerschappen met een aantal toonaangevende bedrijven in verschillende bedrijfstakken. Deze partnerschappen helpen NIO om haar producten en technologieën te ontwikkelen en haar verkoop uit te breiden. Tot de partners van NIO behoren Google, Microsoft, Baidu, Alibaba en Tencent.

Dit zijn slechts enkele van de vele positieve kanten van het bedrijf NIO:

 • NIO heeft een strategisch partnerschap met de Chinese internetgigant Baidu (BIDU). Baidu is een belangrijke partner voor NIO omdat het de auto’s van NIO voorziet van zijn Apollo-technologie voor autonoom rijden.
 • NIO heeft een strategisch partnerschap met JAC Motors, een van de grootste Chinese autofabrikanten. JAC Motors produceert de ES8 SUV van NIO en zal ook de toekomstige voertuigen van NIO produceren.
 • NIO heeft een strategisch partnerschap met Mobileye, een Intel-onderneming, voor de ontwikkeling van technologie voor autonoom rijden.
Ⓒ Nio.com

NIO vs Tesla

Nio Inc. (NIO) wordt vaak vergeleken met Tesla Inc. (TSLA), omdat ze allebei toonaangevend zijn op de markt voor elektrische voertuigen. Dit zijn de overeenkomsten en verschillen tussen NIO en Tesla:

NIO vs Tesla
VS
Stabiele aandelenkoersDe aandelenkoers van NIO is volatieler dan de aandelenkoers van Tesla.
VS
Gericht op de wereldmarktNIO is gericht op de Chinese markt, terwijl Tesla gericht is op de wereldmarkt.
VS
Middenklasse doelgroepDe auto’s van NIO zijn goedkoper dan die van Tesla.
VS
AbonnementsdienstNIO biedt een abonnementsdienst aan voor haar auto’s, terwijl Tesla dat niet doet.
VS
Wereldwijde partnerschappenNIO heeft partnerschappen met Chinese bedrijven, terwijl Tesla partnerschappen heeft met wereldwijde bedrijven.
VS
Lage schuld/aandelenverhoudingNIO heeft een lagere schuld/aandelenverhouding dan Tesla.
VS

Slimme elektrische voertuigen

De wereld evolueert naar een duurzamere toekomst. Elektrische voertuigen worden gezien als een essentieel onderdeel van deze overgang. NIO is een toonaangevende speler op de markt voor elektrische voertuigen en is goed gepositioneerd om van deze trend te profiteren.

Elektrische auto’s bieden veel voordelen ten opzichte van traditionele benzineauto’s, zoals minder uitstoot en meer efficiëntie. De slimme elektrische auto’s van NIO behoren tot de technologisch meest geavanceerde en duurzame voertuigen op de markt.

NIO biedt verschillende slimme elektrische auto’s aan waaruit u kunt kiezen. Ze zijn allemaal ontworpen om zo efficiënt en milieuvriendelijk mogelijk te zijn. De slimme elektrische auto’s van NIO zijn uitgerust met een aantal geavanceerde functies, waaronder autonome rijtechnologie, die ze tot de meest gewilde auto’s op de markt maken.

Als u overweegt in NIO te investeren, zorg er dan voor dat u uw onderzoek doet en de risico’s begrijpt.

Welke invloed heeft de coronacrisis op het NIO aandeel gehad?

De uitbraak van het coronavirus (COVID-19) heeft voor veel onzekerheid op de aandelenmarkt gezorgd. De aandelenkoers van NIO is de afgelopen maanden volatiel geweest omdat beleggers op de crisis hebben gereageerd.

De Chinese regering heeft destijds maatregelen genomen om de uitbraak in te dammen, wat heeft geleid tot een vertraging van de economische activiteit in China. Dit heeft geleid tot een daling van de vraag naar auto’s van NIO. NIO heeft als gevolg van de uitbraak enkele van haar fabrieken en showrooms in China tijdelijk gesloten.

Op lange termijn zal het effect van het coronavirus op de activiteiten van NIO afhangen van de snelheid waarmee de uitbraak onder controle is en de wereldeconomie zich herstelt. Er is veel vraag naar de producten van NIO en het partnerschap met Baidu zal NIO helpen bij de ontwikkeling van technologie voor autonoom rijden.

Welke auto’s heeft NIO op de markt gebracht?

NIO heeft een aantal slimme elektrische auto’s op de markt gebracht. De eerste auto van NIO was de EP9 (2016), hiermee vestigde ze direct een nieuw wereldrecord voor de snelste zelfrijdende auto op het circuit in Texas. In hetzelfde jaar later werd de ES8 (2018) gelanceerd, een SUV met zeven zitplaatsen. Vervolgens introduceerde NIO de ES6 (2018), een vijfzits SUV, en de EC6 (2020), een vijfzits coupé. NIO heeft ook een aantal conceptauto’s geïntroduceerd, waaronder de ET7 sedan (2021) en de EVE EV.

Ⓒ Nio.com

Conclusie NIO aandelen

Elektrische auto’s zijn zeer gewild, en de auto’s van NIO behoren tot de technologisch meest geavanceerde en duurzame voertuigen op de markt. NIO biedt verschillende slimme elektrische auto’s aan waaruit u kunt kiezen. Ze zijn allemaal ontworpen om zo efficiënt en milieuvriendelijk mogelijk te zijn. De slimme elektrische auto’s van NIO zijn uitgerust met een aantal geavanceerde functies, waaronder autonome rijtechnologie, waardoor ze tot de meest gewilde auto’s op de markt behoren.

De markt voor elektrische voertuigen staat echter nog in de kinderschoenen en NIO is een relatief jong bedrijf. Er is geen garantie dat NIO op de lange termijn succesvol zal zijn. U moet altijd uw eigen onderzoek doen en een financieel adviseur raadplegen voordat u investeringsbeslissingen neemt.

8.8
NIO aandelen [2022] Een overzicht van het merk NIO

eToro – CFD- & aandelenbroker #1 voor beginners

eToro komt als beste broker voor beginnende beleggers uit onze test.
$100.000 virtueel Bezoeken eToro review

68% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Veelgestelde vragen over NIO aandelen

Dat is onmogelijk te voorspellen, aangezien de aandelenkoers van NIO door een aantal factoren zal worden beïnvloed, waaronder de wereldeconomie, de markt voor elektrische voertuigen en de prestaties van NIO als bedrijf. NIO is echter een jong bedrijf met veel potentieel, en de markt voor elektrische voertuigen zal naar verwachting aanzienlijk groeien in de komende jaren.

Dat is onmogelijk te zeggen, aangezien beide bedrijven leiders zijn op de markt van elektrische voertuigen.

Tim Meijer

Reviews

© 2022 – Hulpmetbeleggen.nl

 

Risico waarschuwingCookiesPrivacybeleidDisclaimer

 

 

Tussen 56% en 89% van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Hulp met beleggen
Logo