Investeren in vastgoed [2022] Voor beginners & professionals

Wilt u investeren in vastgoed maar weet u niet waar u moet beginnen? Dit artikel leert u alles wat u moet weten, van de basis van het investeren in vastgoed tot meer geavanceerde concepten.
Investeren in vastgoed

Als u in wilt investeren in vastgoed, dan is dit het artikel voor u. Wij zullen alles behandelen, van de grondbeginselen van het investeren in vastgoed tot meer geavanceerde concepten. Aan het eind van dit artikel zult u een goed begrip hebben van wat er nodig is om een succesvolle investeerder in vastgoed te zijn. Dus, als u klaar bent om meer te leren over investeren in vastgoed, lees dan hieronder verder!

Alles over investeren in vastgoed

Wat is vastgoed?

Vastgoed is grond en de gebouwen of andere structuren die erop staan. Investeren in vastgoed betekent onroerend goed kopen en bezitten met de bedoeling het later met winst te verkopen, of het te gebruiken om inkomsten te genereren door het te verhuren of te leasen.

Vastgoed wordt beschouwd als een veilige investering. Het is echter verstandig om verschillende factoren in overweging te nemen alvorens te investeren in vastgoed via een externe organisatie, vooral als het niet onder toezicht staat van de AFM. Ons advies is om alleen te beleggen in iets dat u volledig begrijpt, waarbij u helder voor ogen hebt wat risico’s en kosten zijn. Bekijk de AFM checklist.

Wat zijn de voordelen van investeren in vastgoed?

De COVID-19 pandemie heeft veel mensen ertoe gebracht hun investeringsportefeuille te heroverwegen. Velen hebben besloten in vastgoed te investeren als een manier om hun beleggingen te diversifiëren en zich te beschermen tegen de volatiliteit van de aandelenmarkt.

Er zijn veel voordelen verbonden aan investeren in vastgoed. Enkele van deze voordelen zijn:

 1. Waardestijging: Na verloop van tijd kan de waarde van uw vastgoed stijgen. Dit maakt vastgoed tot een interessante investering op lange termijn. De waarde kan echter ook dalen als de markt verslechterd.
 2. Geforceerde waardestijging: U kunt de waardestijging van uw investering in vastgoed forceren door verbeteringen aan te brengen aan het eigendom.
 3. Belastingvoordelen: Beleggen in vastgoed biedt bepaalde belastingvoordelen, zoals het kunnen aftrekken van de rente op een hypotheek en de afschrijving op vastgoed.
 4. Cash-flow: Als u in huurwoningen investeert, ontvangt u maandelijks huur, wat een stabiele bron van cash-flow kan zijn.
 5. Wereldmarkt: Vastgoed is een wereldmarkt, dus het biedt beleggers mogelijkheden om in andere landen te investeren.
 6. Portefeuille diversificatie: Beleggen in vastgoed is een manier om uw beleggingsportefeuille te diversifiëren.
 7. Het is tastbaar: Vastgoed is een tastbaar bezit dat als onderpand voor leningen gebruikt kan worden.
 8. Langetermijnbelegging: De waarde van vastgoed is historisch gezien in de loop van de tijd gestegen, waardoor het een goede lange termijn belegging kan zijn. Resultaten uit het verleden zijn alleen geen garantie voor de toekomst, en de waarde kan ook dalen.

Als u erover denkt om in vastgoed te investeren, onderzoek dan eerst de risico’s. Beleggen in vastgoed is niet voor iedereen weggelegd. Het is een riskante investering, maar het kan winstgevend zijn als u het goed doet.

Wat zijn de risico’s van investeren in vastgoed?

Zoals bij elke investering, zijn er risico’s verbonden aan het investeren in vastgoed. Enkele van deze risico’s zijn:

 • De markt kan crashen: Als de huizenmarkt crasht, zal de waarde van uw eigendom waarschijnlijk dalen.
 • U kunt misschien niet verkopen: Als u uw eigendom snel moet verkopen, kunt u misschien geen koper vinden.
 • U zou geld kunnen verliezen: Investeren in vastgoed is een riskante investering, en u kunt geld verliezen als u niet voorzichtig bent.

Ondanks de risico’s die aan beleggen in vast goed verbonden zijn, zijn er toch veel mogelijkheden om geld te verdienen. Als u bijvoorbeeld vastgoed tegen een lage prijs koopt en het later voor een hogere prijs weet te verkopen, maakt u winst. Of, als u in huurwoningen investeert, kunt u inkomsten genereren door maandelijks huur te ontvangen.

Als u zich bewust bent van de risico’s en bereid bent een zeker risico te nemen, kan investeren in vastgoed een lucratieve manier zijn om geld te verdienen.

Geld verdienen met vastgoed investeren

Hoe investeren in vastgoed?

Nu u meer weet over beleggen in vastgoed, vraagt u zich misschien af hoe en waar u moet beginnen. Investeren in vastgoed kan op veel verschillende manieren. Sommige methoden van beleggen in vastgoed omvatten:

 1. Het kopen van vastgoed: De meest gebruikelijke manier om in vastgoed te investeren is door simpelweg een eigendom te kopen. U kunt vastgoed rechtstreeks kopen, of u kunt de aankoop financieren met een hypotheek. Zodra u vastgoed bezit, kunt u het voor een langere periode vasthouden (buy-and-hold) en mogelijk met winst verkopen of verhuren om inkomsten te genereren.
 2. Investeren in een vastgoedbevak (REIT): Een REIT (Real Estate Investment Trust) is een onderneming die inkomsten genererend vastgoed bezit en exploiteert. Wanneer u in een REIT belegt, belegt u in een portefeuille van eigendommen. REIT’s worden verhandeld op grote beurzen, zoals de New York Stock Exchange, en zij bieden beleggers vele voordelen, zoals diversificatie en grote liquiditeit.
 3. House flipping: Dit is wanneer u een eigendom koopt, meestal voor een korte periode, er verbeteringen in aanbrengt, en het vervolgens met winst probeert te verkopen. Deze strategie kan riskant zijn, maar als u voorzichtig bent en het juiste eigendom kiest, kan het winstgevend zijn.
 4. Investeren in een vakantiewoning: Als u investeert in een vakantiewoning, kunt u inkomsten genereren door het aan toeristen te verhuren. Dit is een populaire manier om geld te verdienen en tegelijkertijd vakantiegangers te helpen door een verblijf aan te bieden.
 5. Investeren in een vastgoed crowdfunding platform: Met vastgoed crowdfunding platforms kunt u in vastgoed investeren zonder dat u zelf een eigendom hoeft te kopen of te beheren. Met dit soort investeringen kunt u uw geld samenbrengen met andere investeerders.
 6. Beleggen in gemeenschappelijke beleggingsfondsen voor vastgoed: Beleggingsfondsen voor vastgoed beleggen in een verscheidenheid van met vastgoed verband houdende activa, zoals REIT’s, door hypotheek gedekte waardepapieren, en ontwikkelingsmaatschappijen voor vastgoed. Deze fondsen bieden beleggers blootstelling aan de vastgoedmarkt zonder zelf vastgoed te hoeven kopen of beheren.
 7. Beleggen in een exchange-traded fund (ETF): ETF beleggen in vastgoed is een uitstekende manier om aan de vastgoedmarkt blootgesteld te worden zonder zelf vastgoed te moeten kopen of beheren. ETF’s worden op grote beurzen verhandeld en bieden beleggers vele voordelen, zoals diversificatie en grote liquiditeit.

Via brokers als eToro kunt u beleggen in vastgoed ETF’s, beleggingsfondsen en andere aandelen kopen.

8.8
Investeren in vastgoed [2022] Voor beginners & professionals

eToro – CFD- & aandelenbroker #1 VOOR BEGINNERS

eToro komt als beste broker voor beginnende beleggers uit onze test.
$100.000 virtueel BEZOEKEN eToro review

68% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Investeren in vastgoed met weinig geld

Als u in wilt investeren in vastoed met weinig geld, zijn er nog steeds voldoende mogelijkheden voor u. Beleggen in vastgoed is een aantrekkelijke manier om omzet te genereren en passief inkomen op te bouwen. Maar het is niet altijd gemakkelijk om eraan te beginnen, vooral als u niet veel geld hebt. Daarnaast loopt u ook het risico om uw investering te verliezen. Hieronder delen wij 7 opties voor beleggers die met een klein budget aan de slag willen.

 1. Investeer in een opknapper
 2. Investeer in een REIT
 3. Investeren in een kleine vakantiehuis
 4. Investeer in een duplex, triplex, of vierplex
 5. Investeren in een Airbnb-verhuurpand
 6. Investeren in een opslagruimte
 7. Investeren in een parkeerplaats

Elk van deze mogelijkheden heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus doe uw onderzoek voordat u beslist welke voor u het beste is. Als u manieren zoekt om met weinig geld in vastgoed te investeren, zijn deze zeven opties een goed begin.

Stappenplan voor aankoop vastgoed

1. Het vinden van een woning: U kunt woningen vinden door online te zoeken, in kranten of via makelaars.

2. Onderhandelen over de prijs: Zodra u een woning hebt gevonden, kunt u het beste met de verkoper over de prijs onderhandelen.

3. Het krijgen van een lening: Als u de aankoop van het onroerend goed gaat financieren, zult u mogelijk een lening moeten afsluiten bij een bank of een andere kredietverstrekker.

4. Het sluiten van de deal: Zodra al het papierwerk is voltooid, moet u het contract ondertekenen en de aankoopprijs betalen.

Leer alles over vastgoed investeren

Tips om in vastgoed te investeren

Hier volgen enkele tips voor het investeren in vastgoed:

1. Doe onderzoek: Investeren in vastgoed is een grote beslissing, dus moet u ervoor zorgen dat u goed op de hoogte bent van het proces. Wees er zeker van onderzoek naar de markt, de verschillende soorten beleggingen in vastgoed, en de risico’s ervan.

2. Zoek een adviseur: Investeren in vastgoed kan ingewikkeld zijn, dus is het belangrijk dat u hulp krijgt van een professional als dat kan. Een goede financieel adviseur kan u door het proces loodsen en ervoor zorgen dat u de beste beslissing voor uw situatie neemt.

3. Zorg voor een beleggingsplan: Voordat u in vastgoed investeert, is het belangrijk dat u een beleggingsplan hebt. U moet weten hoeveel geld u bereid bent te investeren, in welk soort vastgoed u geïnteresseerd bent, en wat uw doelstellingen zijn. Zonder een beleggingsplan kunt u gemakkelijk de weg kwijtraken.

4. Wees voorbereid op de lange termijn: Investeren in vastgoed is een verbintenis op lange termijn. Het kan jaren duren voor u enig rendement op uw investering ziet, dus u moet voorbereid zijn op een lange adem.

5. Heb realistische verwachtingen: Beleggen in vastgoed is geen “get-rich-quick scheme”. U moet realistische verwachtingen koesteren over de hoeveelheid geld die u kunt verdienen en over de termijn waarbinnen u resultaten zult zien.

6. Diversifieer uw portefeuille: Beleggen in slechts één soort onroerend goed kan riskant zijn. Als u uw risico wilt verminderen, moet u overwegen uw portefeuille te diversifiëren door in meerdere soorten onroerend goed te investeren.

7. Wees geduldig: Investeren in vastgoed vergt tijd en geduld. Verwacht niet dat u van de ene dag op de andere resultaten ziet, en wees niet ontmoedigd als uw beleggingen niet zo goed presteren als u had gehoopt. Hou vol, en uiteindelijk zult u de resultaten zien die u zoekt.

8. Zorg voor een exit-strategie: Investeren in vastgoed is een grote verbintenis, dus moet u een exit-strategie hebben. U moet weten wanneer u van plan bent uw investering te verkopen en hoe u dat zult doen. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

9. Onderzoek de fiscale gevolgen: Voordat u in vastgoed investeert, moet u zeker de belastinggevolgen onderzoeken. Er zijn veel belastingvoordelen verbonden aan investeren in vastgoed, maar er zijn ook enkele nadelen. Spreek zeker met een belastingadviseur om er zeker van te zijn dat u de implicaties van investeren in onroerend goed begrijpt.

Dit zijn slechts een paar tips voor het investeren in vastgoed. Doe zeker uw eigen onderzoek en spreek met een deskundige voordat u een beslissing neemt. Investeren in vastgoed is een grote beslissing, dus u moet er zeker van zijn dat u het om de juiste redenen doet.

8.8
Investeren in vastgoed [2022] Voor beginners & professionals

eToro – CFD- & aandelenbroker #1 VOOR BEGINNERS

eToro komt als beste broker voor beginnende beleggers uit onze test.
$100.000 virtueel BEZOEKEN eToro review

68% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Als u snel geld wilt verdienen, dan is investeren in vastgoed niet de juiste keuze voor u. Alleen als u bereid bent om u op lange termijn in te zetten en er werk in te steken, dan kan investeren in vastgoed een goede manier zijn om uw vermogen op te bouwen.

Beleggen in buitenlands vastgoed

Beleggen in buitenlands vastgoed kan een goede methode zijn om uw portefeuille te diversifiëren. Er zijn echter enkele risico’s verbonden aan het investeren in buitenlands vastgoed.

Enkele van de risico’s die verbonden zijn aan het investeren in buitenlands vastgoed zijn: valutarisico, politiek risico en juridisch risico. Valutarisico is het risico dat de waarde van de valuta waarin u belegt zal dalen. Politiek risico is het risico dat het land waarin u belegt politieke instabiliteit zal kennen. Juridisch risico is het risico dat de wet- en regelgeving in het land waarin u belegt, verandert.

Onderpand bij vastgoed investeringen

Onderpand is een belangrijk onderdeel van het investeren in vastgoed. Onderpand is wat u gebruikt om een lening veilig te stellen wanneer u vastgoed koopt. De meest voorkomende vorm van onderpand is een aanbetaling. Een aanbetaling is het geld dat u inbrengt voor de aankoop van een pand. Hoe meer geld u aanbetaalt, hoe minder risico u loopt voor de kredietverstrekker, en hoe groter de kans dat u een lening krijgt.

Er zijn echter andere soorten van onderpand die kunnen worden gebruikt in vastgoed beleggen. Bijvoorbeeld, als u een stuk van het bezit hebt dat wordt afbetaald, kunt u het gebruiken als onderpand voor een lening om een ander bezit te kopen. Dit wordt eigen vermogen verpanding genoemd, en het kan een uitstekende manier zijn om te beginnen in vastgoed investeren zonder een grote som geld te moeten neerleggen.

Een andere vorm van onderpand is een borgstelling. Een borgstelling is een geldbedrag dat u als onderpand voor een lening geeft. De kredietverstrekker kan de borg gebruiken om de kosten van de lening te dekken als u in gebreke blijft bij het betalen van de lening.

Voordat u in vastgoed belegt, moet u ervoor zorgen dat u zich bewust bent van de risico’s en dat u een plan heeft om ze te beperken.

Conclusie investeren in vastgoed

De kern van de zaak

Investeren in vastgoed kan lonend zijn om uw vermogen op te bouwen. Het is echter belangrijk om u bewust te zijn van de risico’s en een plan te hebben om deze te beperken. Investeren in vastgoed is een grote beslissing, dus zorg ervoor dat u het doet om de juiste redenen. Als u bereid bent om zich voor de lange termijn te committeren en er werk in te steken, dan kan investeren in vastgoed een goede keuze voor u zijn.

Dit zijn slechts een paar tips over het investeren in vastgoed. Zorg ervoor dat u uw eigen onderzoek doet en spreekt met een deskundige alvorens u een beslissing neemt. Investeren in vastgoed is een grote beslissing die niet lichtvaardig moet worden genomen. Er zijn veel risico’s aan verbonden dus zorg ervoor dat u volledig op de hoogte bent voordat u een beslissing neemt.

Als u geïnteresseerd bent in meer informatie over beleggen, bekijk dan onze gids over wat is beleggen. U zult in dit artikel verschillende nieuwe beleggingsmogelijkheden ontdekken. Bent u een beginner als het gaat om beleggen? Begin dan eerst met het lezen van beleggen voor beginners.

Antwoord op uw vragen

Veelgestelde vragen over investeren in vastgoed

Dat hangt af van uw beleggingsdoelstellingen. U moet met een deskundige spreken voordat u een beslissing neemt.

De meest voorkomende voordelen van het investeren in onroerend goed zijn: het opbouwen van eigen vermogen, het genereren van inkomsten, en waardering.

De meest voorkomende risico's van beleggen in onroerend goed zijn: marktrisico, valutarisico, politiek risico en juridisch risico.

De meest voorkomende types van vastgoedinvesteringen zijn: residentieel, commercieel, industrieel, en grond.

De kosten van het investeren in vastgoed varieert afhankelijk van het type investering, de locatie van het pand, en de grootte van het pand.

Tim Meijer

Reviews

© 2022 – Hulpmetbeleggen.nl

 

Risico waarschuwingCookiesPrivacybeleidDisclaimer

 

 

Tussen 56% en 89% van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Hulp met beleggen
Logo