Beste boeken over beleggen [2022] Top #10 Beleggingsboeken (Nederlands)

Boeken over beleggen kunnen inzicht geven in hoe u uw geld kunt laten groeien. Maar met zoveel verschillende titels, kan het moeilijk zijn om te beslissen welke uw tijd waard zijn. En beleggen brengt ook risico’s met zich mee waardoor u uw inleg kunt verliezen. In dit bericht zullen wij enkele van de beste boeken over beleggen nader bekijken, perfect voor iedereen die met beleggen aan de slag wil.

Wat is beleggen en waarom gaan steeds meer mensen het doen?

Beleggen is geld investeren in de hoop dat het meer waard wordt. Dat kan op een aantal verschillende manieren, maar de meeste mensen beleggen in aandelen, obligaties of beleggingsfondsen.

Er zijn een aantal redenen waarom beleggen de laatste jaren steeds populairder is geworden. Ten eerste zijn de mensen, nu de traditionele pensioenen steeds minder gebruikelijk worden, steeds meer zelf verantwoordelijk voor hun eigen pensioenplanning. Beleggen kan ook een geweldige manier zijn om uw vermogen in de loop van de tijd te laten groeien. Vergeet alleen niet dat je vermogen ook minder waard kan worden.

Voordat u begint met beleggen, is het natuurlijk belangrijk dat u de basis leert. Dat is waar boeken over beleggen van pas komen. In dit artikel delen wij enkele van onze favoriete titels, die u alles zullen leren wat u moet weten over beleggen, van de grondbeginselen tot meer geavanceerde concepten.

Basisprincipes over beleggen

Er zijn een paar basisbeginselen die alle beleggers moeten kennen voordat zij gaan beleggen. Daartoe behoren het begrijpen van risico, diversificatie, en asset allocatie.

Risico is de mogelijkheid om geld te verliezen op een belegging. Hoe hoger het risico, hoe hoger het potentiële rendement. Maar er is ook een grotere kans om geld te verliezen.

Diversificatie is een manier om het risico te verminderen door in een verscheidenheid van activa te beleggen. Dit betekent dat als één belegging geld verliest, u andere beleggingen hebt om het verlies te compenseren. Dit geeft echter geen garantie, meerdere beleggingen kunnen tegelijk minder waard worden.

Vermogensallocatie is de manier waarop u uw beleggingsmiddelen over verschillende activaklassen verdeelt. Dit omvat aandelen, obligaties, contanten, en andere beleggingen.

Dit zijn maar een paar van de basisbeginselen die alle beleggers moeten kennen voordat zij gaan beleggen. Lees ons artikel voor meer informatie over beleggen voor beginners.

Beleggen voor beginners

Als u net met beleggen begint, moet u zeker ons artikel over beleggen voor beginners lezen. Dit artikel zal u de basisbeginselen geven over beleggen.

Nederlands

De 10 beste boeken over beleggen voor beginners

Het leren van beleggen moet leuk zijn. Uw doel is immers om uw geld te laten groeien, zodat u hopelijk met pensioen comfortabel kunt leven, de wereld rond kunt reizen of andere financiële doelen kunt bereiken. Met beleggen loopt u risico, maar u maakt ook kans op een aantrekkelijk rendement. Gelukkig zijn er genoeg goede boeken over beleggen die u alles kunnen leren wat u moet weten, zonder dat ze te ingewikkeld of saai zijn.

Bij het kiezen van een boek over beleggen is het belangrijk dat u uw financiële doelen en uw beleggingsdoelstellingen in aanmerking neemt. Er zijn veel verschillende soorten beleggingen, en elke soort heeft zijn eigen risico’s en beloningen. U zult moeten beslissen wat voor soort belegger u wilt zijn, en welke soorten beleggingen het best bij uw individuele omstandigheden passen.

Als u eenmaal uw beleggingsstrategie hebt bepaald, zijn er een aantal uitstekende boeken die u kunnen helpen die strategie met succes uit te voeren. Hieronder vindt u onze 10 favoriete boeken over beleggen, die stuk voor stuk waardevolle inzichten bieden.

1

De intelligente belegger (Benjamin Graham)

De klassieker over de slimste beleggingsstrategie

Dit boek, geschreven door Benjamin Graham, wordt vaak beschouwd als de bijbel van het waarde-beleggen. Het behandelt alles, van wat aandelen zijn en hoe ze werken, tot hoe u een portefeuille kunt samenstellen die de ups en downs van de markt zal doorstaan.

Het boek is een klassieker geworden op het gebied van beleggen, en is vandaag de dag nog steeds actueel. Het boek bestaat uit twee delen: het eerste deel gaat over effectenanalyse, en het tweede deel gaat over portefeuillebeheer.

In het eerste deel bespreekt Graham de beginselen van de effectenanalyse, die volgens hem van essentieel belang zijn voor elke belegger. Daarna past hij deze beginselen toe op verschillende soorten beleggingen, zoals aandelen, obligaties, en beleggingsfondsen.

In het tweede deel geeft Graham zijn eigen aanbevelingen voor het samenstellen van een portefeuille die zo weinig mogelijk risico’s met zich meebrengt en toch een goed beleggingsrendement oplevert. Hij bespreekt ook hoe een portefeuille te beheren gedurende verschillende marktvoorwaarden.

De intelligente belegger

De Intelligente Belegger is een goede keuze voor iedereen die over waardebeleggen wil leren. Het boek is goed geschreven en gemakkelijk te begrijpen, zelfs voor degenen die nieuw zijn in het onderwerp.

2

Leer beleggen als Warren Buffett (Hendrik Oude Nijhuis & Björn Kijl)

Zijn belegginsstrategie in theorie en praktijk

Als u wilt leren beleggen zoals Warren Buffett, dan is dit het boek voor u. In dit boek geven de auteurs Hendrik Oude Nijhuis en Björn Kijl een inleiding in de wereld van het waardebeleggen.

Het boek behandelt alles, van wat aandelen zijn en hoe ze werken, tot hoe u een portefeuille opbouwt die de ups en downs van de markt zal doorstaan.

Bovendien bevat het boek interviews met enkele van ’s werelds meest succesvolle beleggers, waaronder Warren Buffett zelf. Deze interviews geven waardevolle inzichten in hoe deze beleggers over beleggen denken, en hoe zij zo’n succes hebben kunnen behalen.

Leer beleggen als Warren Buffett

Als u op zoek bent naar een boek dat u leert beleggen zoals Warren Buffett, dan is dit een goede keuze. Het boek is goed geschreven en gemakkelijk te begrijpen, en het geeft toegang tot enkele van de ’s werelds meest succesvolle beleggers.

3

Beleggen voor dummies (Hans Oudshoorn & Peter Siks)

Je rendementskansen vergroten en op verantwoorde wijze je doel bereiken.

Perfect voor beginnende beleggers die willen beginnen met beleggen, maar niet weten waar te beginnen, is Beleggen voor Dummies een uitgebreide gids die alle grondbeginselen behandelt.

Het boek begint met uit te leggen wat aandelen en obligaties zijn, en hoe ze werken. Daarna worden verschillende soorten beleggingen besproken, zoals beleggingsfondsen en ETF beleggen. Het boek behandelt ook onderwerpen als risicotolerantie en asset allocatie.

Beleggen voor dummies

Beleggen voor Dummies is geschreven in een duidelijke en beknopte stijl, zodat het gemakkelijk te begrijpen is, zelfs voor degenen die nieuw zijn in het onderwerp. Dus als u klaar bent om te beginnen met beleggen, maar niet weet waar u moet beginnen, dan is dit het boek voor u!

4

De basis van het beleggen (Holland Invest)

In alle rust bouwen aan een bovengemiddeld rendement

Met maar liefst 504 pagina’s is dit boek is niet voor de zwakkeren onder ons. De basis van het beleggen is geschreven door Holland Invest, een grote Nederlandse vermogensbeheerder. Daardoor is het boek enigszins bevooroordeeld, maar het is nog steeds een goed boek om te lezen als u iets over beleggen wilt leren.

In het boek worden verschillende beleggingsstrategieën besproken en uitgelegd. Zo leert u bijvoorbeeld over dollar-cost averaging en waardebeleggen. Daarnaast behandelt het boek ook onderwerpen als risicobeheer en fiscale aspecten van beleggen.

Al met al is De basis van het beleggen een zeer compleet boek, dat kan dienen als een goede inleiding in de wereld van het beleggen. Let er alleen wel op dat het boek nogal technisch van aard is.

De basis van het beleggen

Als u een boek zoekt dat u de grondbeginselen van beleggen bijbrengt, dan raden wij u van harte De basis van het beleggen van Holland Invest aan. Dit boek staat boordevol waardevolle informatie die u zal helpen een succesvolle belegger te worden.

5

Blondjes beleggen beter (Janneke Willemse)

In 7 stappen naar simpel en succesvol beleggen

In Blondjes beleggen beter geeft auteur Janneke Willemse de lezers een stap-voor-stap gids voor eenvoudig en succesvol beleggen. Zij behandelt onderwerpen als aandelen, obligaties, beleggingsfondsen, ETF’s, cyrptomunten en handige do’s en don’ts.

Het boek is geschreven in een duidelijke en beknopte stijl, waardoor het gemakkelijk te begrijpen is, zelfs voor degenen die nieuw zijn in het onderwerp. Dus als u op zoek bent naar een toegankelijke gids over beleggen, dan is dit het boek voor u!

Blondjes beleggen beter

Dit boek is perfect voor iedereen die iets over beleggen wil leren, maar niet wil worden bedolven onder al te veel technisch jargon.

6

Daytrading voor dummies (Ann C. Logue)

De basis van daytrading

Als u geïnteresseerd bent in daytrading, dan is dit het boek voor u. Daytrading voor Dummies behandelt alles wat u over deze vorm van handel moet weten, van wat het is tot hoe u het moet doen. Het boek behandelt ook onderwerpen als risicobeheer en het bijhouden van gegevens.

Het boek begint met uit te leggen wat daytrading is en hoe het werkt. Daarna behandelt het de verschillende soorten daytrading, zoals scalping en momentum trading. Het boek behandelt ook onderwerpen als risicobeheer en het bijhouden van gegevens. Dus als u meer wilt leren over daytrading, dan is dit het boek voor u!

Daytrading voor dummies

Daytrading voor dummies is zeer beknopt en gemakkelijk te begrijpen. Logue slaagt er uitstekend in om ingewikkelde concepten zo af te breken dat zelfs iemand zonder voorkennis van daytrading gemakkelijk kan meelopen.

7

Beter beleggen dan de bank (Fred Hendriks)

Extra inkomen of meer pensioen met Amerikaanse dividendaandelen

Met dit boek leert u hoe u een rendement kunt maken dat hoger is dan de rente op uw spaargeld. Op die manier kunt u bijvoorbeeld de hypotheek van uw huis eerder verlagen. Het boek laat ook zien hoe u verschillende soorten beleggingen kunt gebruiken om dit te bereiken. Bijvoorbeeld aandelen, fondsen, en opties.

Het boek begint met een inleiding over beleggen, en gaat dan verder met het bespreken van verschillende soorten beleggingen, zoals aandelen, obligaties, en beleggingsfondsen. Het behandelt ook onderwerpen als risicotolerantie en asset allocatie.

Beter beleggen dan de bank

Als u een boek zoekt dat u zal leren hoe u een hoger rendement kunt maken dan de rente op uw spaargeld, dan raden wij u dit boek van harte aan. Beter beleggen dan de bank staat boordevol waardevolle informatie die u kan helpen een succesvol belegger te worden.

8

De beleggingsillusie (Marius Kerdel & Jolmer Schukken)

Wat de bank je niet vertelt over succesvol beleggen

Dit boek gaat over hoe onze hersenen ons verhinderen rationele beslissingen te nemen als het om beleggen gaat.

Het boek begint met een inleiding tot het onderwerp, en gaat dan verder met het bespreken van verschillende soorten beleggingen, en het selecteren van aandelen. Het behandelt ook onderwerpen als risicotolerantie en handige bleggingstips.

Beter beleggen dan de bank

Het boek De beleggingsillusie van Marius Kerdel is een geweldig boek voor mensen die iets over beleggen willen leren. Het boek staat vol met nuttige informatie en het is op een duidelijke en gemakkelijk te begrijpen manier geschreven.

9

Forex voor ambitieuze beginners (Jelle Peters)

Leer succesvol handelen op de valutamarkt

Het boek begint met een inleiding tot forex, en gaat dan verder met het bespreken van verschillende soorten orders, zoals marktorders en limietorders. Dit boek is een short cut naar een vliegende start als forextrader.

Als u op zoek bent naar een boek dat u alles zal leren wat u moet weten over forex trading, dan bevelen wij Forex voor Ambitieuze Beginners van Jelle Peters ten zeerste aan. Dit boek staat boordevol waardevolle informatie die u kan helpen een succesvol handelaar te worden. U kunt het boek kopen bij Bol.com via de onderstaande knop.

Beter beleggen dan de bank

Dit boek is perfect voor iedereen die meer over forex trading wil leren. Het boek behandelt onderwerpen als hoe u grafieken moet lezen, de verschillende soorten orders, en risicobeheer.

10

Verdubbel je geld in vijf jaar (Sam Hollanders)

Verstandig beleggen op de beurs

Dit boek gaat over hoe u in vijf jaar tijd een rendement van 100% op uw belegging kunt maken, en is geschikt voor ervaren en onervaren beleggers. Het boek behandelt onderwerpen als hoe u de juiste aandelen moet kiezen, wanneer u moet kopen en verkopen, en risicobeheer.

Het boek begint met een inleiding tot beleggen, en gaat dan verder met het bespreken van verschillende soorten beleggingen. Als u uw geld wilt beleggen en serieuze rendementen wilt zien, dan is dit het boek voor u. Met behulp van dit boek kunt u een eigen persoonlijke en logische beleggingsstrategie kunnen vormen, discipline aankweken en leren hoe u de juiste aandelen kunt identificeren.

Verdubbel je geld in vijf jaar

Verdubbel je geld in vijf jaar biedt duidelijk en beknopt advies over hoe u uw geld voor u kunt laten werken. Het boek is gemakkelijk te lezen en te begrijpen, en geeft de lezers alle informatie die zij nodig hebben om aan de slag te gaan.

Engelstalige beleggingsboeken voor beginners

Mocht u de voorkeur geven aan Engelstalige boeken over beleggen, dan hebben wij hieronder nog enkele aanbevelingen opgesomd om nieuwe inzichten te krijgen in beleggen. Dit zijn allemaal geweldige boeken die u een stevige basis zullen geven om uw kennis van beleggen op te bouwen.

In deze verzameling essays deelt de legendarische belegger Warren Buffett zijn gedachten over een groot aantal onderwerpen, van beleggen tot corporate governance. Dit boek is perfect voor iedereen die iets wil leren van een van de meest succesvolle beleggers aller tijden.

Behalve zijn gedachten over beleggen geeft Buffett ook zijn inzichten over allerlei andere onderwerpen, zoals de rol van bedrijven in de maatschappij, het belang van ethisch gedrag, en de gevaren van speculatie.

The Essays of Warren Buffett

Of u nu net begint met beleggen of al een doorgewinterde prof bent, er is voor elk wat wils in dit boek. Dus waarom niet leren van een van de beste beleggers uit de geschiedenis? Haal dan vandaag nog een exemplaar van The Essays of Warren Buffett!

2

In The Little Book that Beats the Market schetst auteur Joel Greenblatt een eenvoudige en doeltreffende beleggingsstrategie die iedereen kan gebruiken om succes te boeken op de aandelenmarkt.

Het boek is gebaseerd op Greenblatts eigen onderzoek, waaruit bleek dat een portefeuille die bestaat uit een klein aantal aandelen die aan bepaalde criteria voldoen, beter presteert dan de markt als geheel. Greenblatt’s strategie wordt “magische formule beleggen” genoemd, en het is bewezen dat zij keer op keer werkt.

The Little Book That Still Beats the Market

Als u op zoek bent naar een gemakkelijk te volgen beleggingsboek dat u zal leren hoe u de markt kunt verslaan, dan is The Little Book that Beats the Market een uitstekende keuze. En met 208 bladzijden leest het nog snel ook!

3

A Random Walk Down Wall Street (Burton G. Malkiel)

The Time-Tested Strategy for Successful Investing

In dit boek deelt Burton Malkiel zijn gedachten over beleggen en hoe u een succesvolle portefeuille kunt samenstellen. Malkiel is een zeer gerespecteerd econoom, en zijn boek wordt vaak beschouwd als de bijbel van het beleggen.

Malkiel behandelt in het boek een breed scala van onderwerpen, van de grondbeginselen van beleggen tot meer geavanceerde concepten zoals de efficiëntie van de aandelenmarkt. Hij ontkracht ook enkele veel voorkomende misvattingen over beleggen, zoals het idee dat je voorkennis moet hebben om succesvol te zijn.

A Random Walk Down Wall Street

A Random Walk Down Wall Street is essentiële lectuur voor iedereen die meer over beleggen wil leren. Dus waarom zou u niet vandaag nog een exemplaar op de kop tikken en beginnen te leren van een van de besten?

Kies 1 beleggingsstrategie

Als wij zelf een tip mee mogen geven, zou het zijn om één beleggingsstrategie te kiezen en daaraan vast te houden. Er zijn veel verschillende strategieën, dus het kan moeilijk zijn om te weten welke strategie voor u geschikt is.

De beste manier om daar achter te komen is wat onderzoek te doen en dan de strategie te testen met een demo account. Als u eenmaal goed doorhebt hoe de strategie werkt, kunt u vervolgens met echt geld gaan beleggen. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Met beleggen blijft u risico lopen.

8.8
Beste boeken over beleggen [2022] Top #10 Beleggingsboeken (Nederlands)

eToro – CFD- & aandelenbroker #1 voor beginners

eToro komt als beste broker voor beginnende beleggers uit onze test.
$100.000 virtueel Bezoeken eToro review

68% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Een populaire beleggingsstrategie is dollar-cost averaging. Hierbij wordt met regelmaat een vast bedrag in een effect of effecten belegd. Het voordeel van deze aanpak is dat de emotie uit het beleggen wordt gehaald.

Een andere populaire strategie is waardebeleggen. Hierbij koopt men aandelen die door de markt ondergewaardeerd zijn en houdt men ze aan tot ze hun intrinsieke waarde bereikt hebben. Het risico blijft uiteraard dat de waarde ook kan dalen.

Er zijn vele andere beleggingsstrategieën, dus doe zeker uw onderzoek voor u er een kiest.

Waar het op neerkomt

Beleggen kan een geweldige manier zijn om uw vermogen in de loop van de tijd te laten groeien. Maar het is belangrijk te onthouden dat er risico’s aan verbonden zijn en u uw inleg kunt verliezen. Zorg er dus voor dat u de grondbeginselen van beleggen leert kennen voordat u uw geld op de markt gaat zetten.

Als u de grondbeginselen eenmaal goed kent, kunt u een beleggingsstrategie gaan kiezen die bij uw doelstellingen en risicotolerantie past. En vergeet nooit uw portefeuille te diversifiëren om het risico te beperken.

Wij hopen dat dit artikel u wat nuttige informatie heeft gegeven over boeken over beleggen.

Reviews

© 2022 – Hulpmetbeleggen.nl

 

Risico waarschuwingCookiesPrivacybeleidDisclaimer

 

 

Tussen 56% en 89% van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Hulp met beleggen
Logo