Beste Crypto Brokers [2022] Top 5 Crypto Brokers Nederland

In dit artikel behandelen we de top 5 crypto brokers voor Nederland.
Beste crypto brokers

Er zijn een heleboel verschillende crypto brokers, maar welke zijn de beste crypto brokers in 2022? In dit artikel zullen wij de top 5 crypto brokers voor 🇳🇱 Nederland behandelen. Wij zullen ook inzichten geven in wat elk van hen uniek maakt. Als u op zoek bent naar een broker om cryptocurrencies te verhandelen, lees dan zeker deze post!

Wat is een crypto broker?

Een crypto broker is een bedrijf of persoon die cryptocurrencies koopt en verkoopt namens hun cliënten. Crypto brokers bieden doorgaans een hele reeks diensten aan, waaronder:

 • Het aanbieden van een platform voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies;
 • Het opslaan van cryptocurrencies namens hun cliënten;
 • Het uitvoeren van transacties namens hun cliënten.

Crypto brokers vergelijken, waar moet je op letten?

Er zijn een paar dingen waar u op moet letten bij het kiezen van een crypto broker, waaronder:

 • Regulering: Zorg ervoor dat de crypto broker gereguleerd wordt of onder toezicht staat van een gerenommeerde financiële autoriteit, zoals de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en/of De Nederlandsche Bank (DNB) in Nederland, Financial Conduct Authority (FCA) in het Verenigd Koninkrijk of de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC). Zo weet u zeker dat de broker aan strenge financiële voorschriften onderworpen is en ter verantwoording geroepen zal worden als er iets misgaat.
 • Reputatie: Kijk op forums en beoordelingssites zoals Hulpmetbeleggen.nl om een idee te krijgen van wat andere mensen over de broker zeggen. Een goede reputatie is belangrijk, want dat betekent dat de broker betrouwbaar is en een goede staat van dienst heeft.
 • Kosten: Vergelijk de kosten die verschillende crypto brokers berekenen om de beste deal te vinden. Sommige brokers berekenen een vast bedrag per transactie, terwijl andere een percentage van de totale transactiewaarde berekenen. Zorg ervoor dat u alle kosten begrijpt voordat u begint te handelen.
 • Klantenservice: Een goede klantenservice is van essentieel belang als u ergens hulp bij nodig hebt. Neem contact op met de klantenservice van de broker om te zien hoe ontvankelijk ze zijn en of ze uw vragen kunnen beantwoorden alvorens u geld investeert.

Gelukkig voor u hebben wij deze punten al in overweging genomen bij het samenstellen van onze top 5 beste crypto brokers voor 🇳🇱 Nederland.

Top 5 beste crypto brokers voor Nederland

Bij het samenstellen van de top 5 beste crypto brokers van 🇳🇱 Nederland hebben we o.a. gekeken naar de tarieven, de regelgeving, de klantenservice, en de selectie van cryptocurrencies die door elke crypto broker worden aangeboden. Op basis van onze bevindingen is Bitvavo uit de test gekomen als beste Nederlandse crypto broker.

#1 Crypto broker
1
Beste Crypto Brokers [2022] Top 5 Crypto Brokers Nederland

Bitvavo

Verhandel meer dan 175 digitale valuta bij de grootste exchange van Nederland.
8.4
Uitstekend
€1.000 commissievrij
Bitvavo review
Beleggen in digitale instrumenten gaat gepaard met een hoog risico. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.
2
Beste Crypto Brokers [2022] Top 5 Crypto Brokers Nederland

LiteBit

Verkozen tot Beste Crypo Broker in 2019 & 2020.
8.2
Uitstekend
LiteBit is de veiligste plaats om uw crypto en transacties te bewaren.
3
Beste Crypto Brokers [2022] Top 5 Crypto Brokers Nederland

Binance

De grootste cryptocurrency exchange ter wereld.
8.1
Goed
De klanten zijn volledig verantwoordelijk voor alle gevaren die verbonden zijn aan het bezit en gebruik van cryptocurrencies. Deze risico’s omvatten een gebrek aan overheidsregulering.
4
Beste Crypto Brokers [2022] Top 5 Crypto Brokers Nederland

Coinmerce

Een Europees cryptocurrency handelsplatform gericht op eenvoud.
8.0
Goed
De klanten zijn zelf verantwoordelijk voor alle risico’s die gepaard gaan met het houden en gebruiken van cryptocurrencies, waaronder het ontbreken van overheidsinterventie.
5
Blox review

BLOX

Download de gratis app, gebruik vouchercode HULPMETBELEGGEN en krijg direct 10 euro kado!
7.5
Voldoende
€10 vouchercode
BLOX review
Het handelen in digitale valuta brengt een significant risico met zich mee. U kunt uw inleg verliezen.

Wat is de beste Nederlandse Bitcoin exchange?

Bitvavo is voor ons de beste Nederlandse Bitcoin exchange, omdat hij lage tarieven heeft, een grote keuze aan cryptocurrencies, en gereguleerd wordt door de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Ook als u nieuw bent in de wereld van de cryptocurrencies en een broker zoekt die gemakkelijk te gebruiken is en een goede selectie cryptomunten heeft, dan raden wij absoluut Bitvavo aan. Bitvavo heeft ook een zeer gebruiksvriendelijke app, die beschikbaar is voor zowel iOS als Android.

U kunt zich gratis aanmelden bij Bitvavo via de knop hieronder, waardoor u de eerste €1.000 commissievrij kunt handelen.

Betrouwbare Crypto Brokers nader bekeken

Bitvavo

Bitvavo is een relatief nieuwe crypto broker in Nederland waarbij u Bitcoin kunt verhandelen, Bitvavo is opgericht in 2019. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam en wordt geleid door CEO Sergen, die een achtergrond heeft in financiën en marketing.

De missie van Bitvavo is om het kopen en verkopen van cryptocurrencies zo gemakkelijk mogelijk te maken voor iedereen. Het bedrijf biedt een platform waar u cryptocurrencies kunt kopen, verkopen en opslaan. Bitvavo heeft ook een mobiele app waarmee u gemakkelijk onderweg kunt handelen.

Het bedrijf is ingeschreven bij de Nederlandse Kamer van Koophandel en staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB). Bitvavo is ook lid van de Nederlandse Blockchain Associatie.

Enkele voordelen van Bitvavo zijn:

 • Lage kosten: Bitvavo rekent een handelsprovisie van maximaal 0,25%.
 • Grote selectie van cryptocurrencies: U kunt meer dan 150 verschillende cryptocurrencies verhandelen op het Bitvavo platform.
 • Gemakkelijk te gebruiken: Het Bitvavo platform is zeer gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te gebruiken, ook voor beginners.
 • Goede klantenservice: Als u hulp nodig hebt, is de klantenservice van Bitvavo responsief en behulpzaam.

Lees onze Bitvavo review voor een complete analyse van deze crypto broker.

8.4
Beste Crypto Brokers [2022] Top 5 Crypto Brokers Nederland

Bitvavo

Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste exchange van Nederland.
€1.000 commissievrij Account openen Bitvavo review
Beleggen in digitale instrumenten gaat gepaard met een hoog risico. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

LiteBit

LiteBit is een populaire broker voor cryptocurrencies, gevestigd in Nederland. Het bedrijf is opgericht in 2013 en biedt een platform waar u cryptocurrencies kunt kopen, verkopen en opslaan. LiteBit heeft ook een mobiele app waarmee u onderweg kunt handelen.

Het bedrijf biedt een breed scala aan cryptocurrencies aan (70+), waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple en meer. Litebit is een veilig en betrouwbaar platform dat gemakkelijk te gebruiken is.

Enkele voordelen van Litebit zijn:

 • Breed scala aan cryptocurrencies: U kunt op LiteBit een breed scala aan cryptocurrencies kopen, verkopen en opslaan.
 • Gemakkelijk te gebruiken: Het platform is gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor beginnende crypto beleggers.
 • Veilig en betrouwbaar: LiteBit is een veilig en betrouwbaar platform dat u kunt vertrouwen.
 • Beschikbaar in het Nederlands en het Engels: Het platform is zowel in het Nederlands als in het Engels beschikbaar.
 • Mobiele app beschikbaar: U kunt onderweg handelen met de mobiele app van LiteBit.
8.2
Beste Crypto Brokers [2022] Top 5 Crypto Brokers Nederland

Litebit

Het platform waarop handelen in crypto veilig, eenvoudig en persoonlijk is. Verkozen tot Beste Crypo Broker in 2019 & 2020.
LiteBit is de veiligste plaats om uw crypto en transacties te bewaren.

Binance

Binance is een wereldwijde cryptocurrency exchange die een platform biedt om meer dan 100+ cryptocurrencies te verhandelen. Binance is opgericht in 2017 en heeft zijn hoofdkantoor in Malta. Het bedrijf heeft kantoren in Taiwan, Japan en de VS.

Binance is een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld met een dagelijks handelsvolume van meer dan $1 miljard. Het bedrijf biedt een veilig en beveiligd platform met een gebruikersvriendelijke interface. Binance is ook een van de weinige beurzen die een mobiele app aanbieden.

De voordelen van Binance zijn:

 • Grote selectie van cryptomunten: Binance biedt een zeer grote selectie van munten om te verhandelen. Er zijn meer dan 500 verschillende cryptocurrencies beschikbaar op het platform.
 • Lage kosten: Binance heeft een van de laagste kosten in de industrie. De handelskosten bedragen slechts 0,1%.
 • Gemakkelijk te gebruiken: Het platform is gemakkelijk te gebruiken en beginnersvriendelijk.
 • Mobiele app: De mobiele app van Binance is een van de beste in de industrie en stelt u in staat om onderweg te handelen.
 • Veiligheid: Binance is een zeer veilige broker met 2FA en een heleboel andere beveiligingsfuncties.
8.1
Beste Crypto Brokers [2022] Top 5 Crypto Brokers Nederland

Binance

De grootste cryptocurrency exchange ter wereld, met een enorm aanbod aan cryptocurrencies.
De klanten zijn volledig verantwoordelijk voor alle gevaren die verbonden zijn aan het bezit en gebruik van cryptocurrencies. Deze risico’s omvatten een gebrek aan overheidsregulering.

Coinmerce

Coinmerce is een andere populaire cryptocurrency broker die in Nederland gevestigd is. Het bedrijf is opgericht in 2018 en biedt een platform waar u cryptocurrencies kunt kopen, verkopen en opslaan. Coinmerce heeft ook een mobiele app waarmee u onderweg kunt handelen. Het bedrijf biedt een breed scala aan cryptocurrencies aan, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple en meer.

Coinmerce is een veilig en betrouwbaar platform dat gemakkelijk te gebruiken is. Het bedrijf staat onder toezicht bij De Nederlandsche Bank (DNB). Crypto handelen op Coinmerce brengt de volgende voordelen met zich mee:

 • Toegang tot een breed scala aan cryptocurrencies: Coinmerce biedt een breed scala aan cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple en meer.
 • Gemakkelijk te gebruiken platform: Het Coinmerce platform is gemakkelijk te gebruiken en het is geschikt voor zowel beginners als ervaren handelaren.
 • Veilig en betrouwbaar: Coinmerce is een veilig en betrouwbaar platform dat geregistreerd staat bij de Nederlandse Kamer van Koophandel en onder toezicht staat bij De Nederlandsche Bank (DNB)
8
Beste Crypto Brokers [2022] Top 5 Crypto Brokers Nederland

Coinmerce

Coinmerce is een Europees cryptocurrency handelsplatform gericht op eenvoud.
De klanten zijn zelf verantwoordelijk voor alle risico’s die gepaard gaan met het houden en gebruiken van cryptocurrencies, waaronder het ontbreken van overheidsinterventie.

BLOX

BLOX is een in Nederland gevestigde crypto broker. Het bedrijf is opgericht in 2018 en biedt een platform waar u cryptocurrencies kunt kopen, verkopen en opslaan. BLOX heeft ook een mobiele app waarmee u onderweg kunt handelen.

Enkele van de kenmerken die BLOX tot een van de beste crypto brokers maken, zijn het gebruiksvriendelijke platform, en de mobiele app. Een ander groot pluspunt van BLOX is dat het een breed scala aan cryptocurrencies biedt om uit te kiezen, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin, en XRP. Als u op zoek bent naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke crypto broker, dan is BLOX ook zeker het overwegen waard.

Download de gratis app, gebruik vouchercode HULPMETBELEGGEN en krijg direct 10 euro kado!

De voordelen van handelen met BLOX zijn:

 • Gebruiksvriendelijk platform: BLOX heeft een gebruiksvriendelijk platform dat geschikt is voor zowel beginners als ervaren handelaren.
 • Mobiele app: Met de mobiele app van BLOX kunt u onderweg handelen.
 • Ruim aanbod: BLOX biedt een breed scala aan cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin, en XRP.
7.5
Blox review

BLOX

Traden in cryptocurrency is makkelijker dan ooit met de app BLOX. In 4 seconden crypto kopen.
€10 vouchercode Account openen BLOX review
Download de gratis app, gebruik vouchercode HULPMETBELEGGEN en krijg direct 10 euro kado!

Is een crypto broker veilig?

Alle crypto brokers die wij hierboven opgesomd hebben zijn veilige en betrouwbare platforms. Ze zijn allemaal geregistreerd bij de Nederlandse Kamer van Koophandel en staan onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB), m.u.v. Binance.

Bij het kiezen van een crypto broker is het belangrijk om te kijken naar de veiligheid en beveiliging van het platform. Alle crypto brokers die wij hierboven opgesomd hebben, bieden u een veilig en beveiligd platform om cryptocurrencies te verhandelen.

Crypto exchanges vs. crypto brokers

Crypto exchanges en crypto brokers zijn allebei populaire manieren om cryptocurrencies te kopen, verkopen en op te slaan. Welke moet u dan kiezen?

Het belangrijkste verschil tussen crypto exchanges en crypto brokers is dat brokers doorgaans een gebruiksvriendelijker platform bieden en meestal lagere kosten in rekening brengen om te handelen. Een crypto exchange biedt over het algemeen een grotere selectie aan cryptocurrencies. Een crypto exchange is een traditionele manier om crypto te verhandelen en kan handig zijn voor lagere bedragen. Een broker is een bemiddelaar tussen de markt en traders.

Als u nieuw bent in de wereld van de handel in cryptocurrencies, raden wij u aan met een broker te beginnen.

Veelgestelde vragen over crypto brokers

Er zijn talrijke voordelen verbonden aan het gebruik van een crypto broker, waaronder:

 • Gebruiksgemak: Crypto brokers hebben over het algemeen gebruiksvriendelijke platforms, die gemakkelijk te navigeren zijn. Dit in tegenstelling tot cryptocurrency exchanges, die vaak verwarrend en ingewikkeld kunnen zijn voor beginnende gebruikers.
 • Cryptomunten: Crypto brokers bieden meestal een breed scala aan cryptomunten, waaronder grote cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash, en ook een verscheidenheid aan altcoins. Dit geeft handelaren meer mogelijkheden om uit te kiezen dan wanneer zij rechtstreeks op een exchange zouden handelen.
 • Klantenservice: De meeste crypto brokers bieden een of andere vorm van klantenondersteuning, dit kan nuttig zijn als u tijdens het handelen op problemen stuit.

Enkele populaire crypto brokers in Nederland zijn Bitvavo, LiteBit, Coinmerce en BLOX. Uit onze test is Bitvavo als beste crypto broker voor Nederland uit de test gekomen.

De veiligheid van een crypto broker hangt af van een aantal factoren, waaronder de veiligheidsmaatregelen die ze hebben getroffen en hun algemene reputatie. Dat gezegd hebbende, worden de meeste crypto brokers over het algemeen als veilig en betrouwbaar beschouwd wanneer ze gereguleerd zijn.

De beste crypto broker in Nederland is Bitvavo. Uit onze test bleek dat zij de laagste tarieven hadden, een grote selectie cryptocurrencies en een uitstekende klantenondersteuning.

Tim Meijer

Reviews

© 2022 – Hulpmetbeleggen.nl

 

Risico waarschuwingCookiesPrivacybeleidDisclaimer

 

 

Tussen 56% en 89% van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Hulp met beleggen
Logo