Crypto wallet: Wat is het en hoe werkt het?

In dit artikel behandelen we alles wat je moet weten over crypto wallets, inclusief wat ze zijn, hoe ze werken, en waarom je een crypto wallet nodig hebt.
Crypto wallet

Een crypto wallet is een portemonnee waarmee u cryptomunten kunt opslaan, versturen en ontvangen. Crypto portemonnees zijn er in veel verschillende vormen, zoals software, hardware en papieren wallets. Crypto wallets zijn belangrijk omdat u er uw cryptomunten veilig mee kunt bewaren. Crypto wallets zijn ook handig, omdat u er gemakkelijk cryptomunten mee kunt versturen en ontvangen.

Als u meer wilt leren over crypto wallets, dan moet u vooral verder lezen! In dit artikel behandelen we namelijk alles wat u moet weten over crypto wallets, inclusief wat ze zijn, hoe ze werken en waarom u er een nodig heeft.

Wat is een Crypto Wallet?

Een crypto wallet is een digitaal of fysieke portemonnee dat uw private keys en public keys opslaat. Uw publieke sleutel is wat u gebruikt om cryptocurrency te ontvangen, en uw private sleutel is wat u gebruikt om cryptocurrency te versturen.

Uw crypto-portemonnee slaat ook uw transactiegeschiedenis op, en sommige portemonnees hebben ingebouwde functies, zoals een crypto exchange. Crypto wallets kunnen in twee categorieën worden onderverdeeld: hot wallets en cold wallets.

Hot Crypto Wallet

Een hot crypto wallet is een crypto wallet die met het internet verbonden is. Hot crypto wallets zijn handig, omdat u er snel cryptocurrency mee kunt versturen en ontvangen. Maar hot crypto wallets zijn ook minder veilig, juist omdat ze met het internet verbonden zijn. Als uw hot crypto wallet gehackt wordt, dan kan uw cryptocurrency gestolen worden.

Cold Crypto Wallet

Een cold crypto wallet is een crypto wallet die niet met het internet verbonden is. Cold crypto wallets zijn doorgaans veiliger, omdat ze niet gehackt kunnen worden. Cold crypto wallets zijn echter minder handig, omdat u ze niet kunt gebruiken om snel cryptocurrency te versturen en te ontvangen.

8.4
Crypto wallet: Wat is het en hoe werkt het?

Bitvavo Crypto Exchange Crypto exchange

Bitvavo is de grootste Nederlandse crypto broker.
Let op: U kunt alleen in crypto handelen.
€1.000 commissievrij bezoeken Bitvavo review

Beleggen in digitale instrumenten gaat gepaard met een hoog risico. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Hoe werkt een Crypto Wallet?

Een crypto wallet gebruiken is redelijk eenvoudig. Eerst moet u een crypto wallet uitkiezen die aan uw persoonlijke wensen en eisen voldoet (cold of hot wallet). Kiest u voor een hot wallet, dan kunt u de crypto wallet op uw desktop of mobiel installeren. Tenslotte is het aan te raden om een back-up van uw crypto wallet te maken.

Zodra u uw crypto wallet geïnstalleerd heeft en er een back-up van gemaakt hebt, kunt u beginnen met het verzenden en ontvangen van cryptocurrency. Nu u weet wat een crypto wallet is en hoe het werkt, vraagt u zich misschien af waarom u er eigenlijk een nodig heeft.

Waarom heb ik een Crypto Wallet nodig?

U heeft een crypto wallet nodig omdat het de enige manier is om uw private keys en public keys op te slaan. Crypto wallets zijn ook handig, omdat u er snel cryptocurrency mee kunt verzenden en ontvangen. Stel dat uw cryptomunten opgeslagen zijn bij een online broker die failliet is gegaan, dan bent u al uw cryptomunten kwijt.

Als u geen crypto wallet heeft, kunt u uw cryptocurrency in feite niet opslaan, en kunt u geen cryptocurrency verzenden of ontvangen. Crypto wallets zijn onmisbaar voor iedereen die actief cryptocurrency wil gebruiken of erin wil beleggen.

Hoe kiest u een Crypto Wallet?

Er zijn veel verschillende soorten Crypto Wallets, en het is belangrijk om de juiste voor u te kiezen. Hier zijn enkele dingen die u moet overwegen bij het kiezen van een Crypto Wallet.

  • Gebruiksgemak: U moet gemakkelijk cryptocurrencies kunnen verzenden en ontvangen met uw portemonnee.
  • Veiligheid: U moet er zeker van zijn dat uw Crypto-portemonnee veilig is.
  • Privésleutels: U moet uw privésleutels veilig kunnen opslaan.
  • Back-up: U moet een back-up van uw Crypto-portemonnee kunnen maken, voor het geval hij verloren gaat of gestolen wordt.
  • Valuta ondersteuning: U moet de cryptocurrency kunnen opslaan die u wilt gebruiken of waarin u wilt beleggen.

Verschillende soorten crypto wallets

  • Software crypto wallets: Dit zijn programma’s die u kunt downloaden en installeren op uw toestel. Software-portemonnees zijn handig, omdat ze gemakkelijk te gebruiken zijn. Software-portemonnees zijn echter minder veilig, omdat ze met het internet verbonden zijn.
  • Hardware-portemonnees: Deze crypto wallets zijn fysieke apparaten waarin uw privésleutels en publieke sleutels worden opgeslagen. Hardware wallets zijn veiliger omdat ze niet met het internet verbonden zijn. Maar hardware-portemonnees zijn minder handig, omdat u ze op uw apparaat moet aansluiten om ze te kunnen gebruiken.
  • Papieren portemonnees: Deze crypto wallets zijn stukjes papier waar uw privésleutels en publieke sleutels op gedrukt zijn. Papieren portefeuilles zijn zeer veilig omdat ze niet met het internet verbonden zijn. Papieren portefeuilles kunnen echter onhandig zijn, want u moet ze veilig bewaren. Als u ze verliest, dan zult u uw cryptocurrency verliezen.

Welke Crypto Wallet moet ik kiezen?

Er zijn veel verschillende soorten crypto wallets, en welke crypto wallet het beste bij u past hangt af van uw behoeften.

Als u een Crypto wallet wilt die handig en gemakkelijk te gebruiken is, dan kunt u het beste voor een hot wallet gaan (online). Als u een crypto wallet wilt die veilig is en uw privacy beschermt, dan moet u een cold wallet kiezen. U kunt ook kiezen voor een crypto wallet die ingebouwde functies heeft, maar vergeet niet dat deze wallets meestal duurder zijn.

Nu u alles weet over Crypto wallets, is het tijd om er een te kiezen! Denk aan uw behoeften bij het kiezen van een Crypto wallet, en vergeet niet uw privésleutels en publieke sleutels veilig te bewaren.

8.4
Crypto wallet: Wat is het en hoe werkt het?

Bitvavo Crypto Exchange Crypto exchange

Bitvavo is de grootste Nederlandse crypto broker.
Let op: U kunt alleen in crypto handelen.
€1.000 commissievrij bezoeken Bitvavo review

Beleggen in digitale instrumenten gaat gepaard met een hoog risico. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Veelgestelde vragen over crypto wallets

Tim Meijer

Reviews

© 2022 – Hulpmetbeleggen.nl

 

Risico waarschuwingCookiesPrivacybeleidDisclaimer

 

 

Tussen 56% en 89% van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Hulp met beleggen
Logo