Bitvavo review [2022] Ervaringen van Bitvavo – Is de Bitvavo exchange betrouwbaar?

Bitvavo is een cryptocurrency exchange die zijn gebruikers een veilige en gemakkelijke manier biedt om cryptocurrencies te kopen, verkopen, en op te slaan. Bitvavo heeft ook een van de laagste transactiekosten op de markt, waardoor het een goede keuze is voor wie in cryptocurrencies wil beleggen. In deze Bitvavo review bekijken we de kenmerken die Bitvavo een goede keuze maken voor wie in cryptocurrencies wil beleggen.
8.4/10 (Review score)
Product beoordeeld als #5 in Reviews
8.4Review score
Bitvavo review & ervaringen

Bitvavo is een cryptocurrency exchange die veilig en gebruiksvriendelijk is, met minimale transactiekosten. Bitvavo is een uitstekende optie voor mensen die in cryptocurrencies willen beleggen.

Gebruiksvriendelijkheid
8
Mobiele app
7.5
Klantenservice
9
Prijs-kwaliteit
9
Aanbod
8.5
Voordelen Bitvavo
 • Gevestigd in Nederland
 • Lage transactiekosten
 • Crypto staking
 • Geschikt voor beginners
 • Snelle stortingen met iDeal
Nadelen van Bitvavo
 • Mobiele app gebrekkig
 • Niet geregistreerd bij AFM
 • Live chat beperkt beschikbaar

Wat is Bitvavo?

Bitvavo informatie

Bitvavo is een cryptocurrency exchange gevestigd in Nederland. Het Bitvavo team bestaat uit ervaren professionals met een achtergrond in het bouwen van succesvolle bedrijven en het op de markt brengen van nieuwe producten en technologieën.

Bitvavo is in 2018 opgericht met de missie om het kopen, verkopen en opslaan van cryptocurrencies zo gemakkelijk en handig mogelijk te maken. Bitvavo biedt zijn gebruikers een gebruiksvriendelijk platform met een groot aantal functies, zoals een ingebouwde portemonnee, ondersteuning voor meerdere talen, en een breed scala aan betaalmethoden.

Een van de belangrijkste kenmerken die Bitvavo een goede keuze maken voor wie in cryptocurrencies wil beleggen, zijn de lage transactiekosten. Bitvavo rekent 0,25% transactiekosten op alle kooptransacties tot €100.000, daarna worden de kosten verlaagd op basis van uw handelsvolume binnen 30 dagen. Het is een van de laagste tarieven op de markt. Bitvavo biedt zijn gebruikers ook de optie om hun transactiekosten met o.a. Binance Coin (BNB) te betalen, waardoor de betaalde kosten mogelijk lager kunnen uitvallen.

© Bitvavo

Naast zijn lage transactiekosten biedt Bitvavo zijn gebruikers ook een aantal andere functies. Bitvavo biedt een ingebouwde portemonnee die meerdere talen ondersteunt, waardoor het een goede keuze is voor degenen die niet vertrouwd zijn met Engels. Bitvavo ondersteunt ook een groot aantal betaalmethoden, waaronder iDeal, Sofort en SEPA-overboekingen.

Betrouwbaarheid

Is Bitvavo veilig?

Bitvavo is een veilige en betrouwbare keuze voor wie in cryptocurrencies wil beleggen. Bitvavo is geregistreerd bij de Nederlandse Kamer van Koophandel en voldoet aan de Vijfde Anti-Witwasrichtlijn van de EU. Bitvavo biedt zijn gebruikers ook twee-factor authenticatie, wat een extra beveiligingslaag aan het platform toevoegt.

Om de betrouwbaarheid en veiligheid te waarborgen heeft Bitvavo drie belangrijke garanties op papier gezet. Deze garanties zijn: transparantie, toegankelijkheid en vooruitziend. Bitvavo komt als een betrouwbare partij uit onze test die zijn klanten de best mogelijke service wil bieden.

Enkele van de belangrijkste veiligheidsmaatregelen van Bitvavo op een rijtje:

Cold wallet opslag: Bitvavo slaat meer dan 80% van alle digitale tegoeden op in een cold wallet (offline). Een cold wallet is niet verbonden met het internet en kan dus niet gehackt worden.

Twee-factorauthenticatie (2FA): Bitvavo biedt zijn gebruikers de mogelijkheid om twee-factorauthenticatie te activeren. Twee-factorauthenticatie voegt een extra beveiligingslaag toe aan het platform.

Portemonnees met meerdere handtekeningen: Bitvavo gebruikt een crypto wallet met meerdere handtekeningen voor zijn belangrijkste digitale activa. Met multi-signature wallets moeten meerdere mensen een transactie ondertekenen voordat het verwerkt kan worden.

Europese regelgeving: Bitvavo is geregistreerd bij de Nederlandse Kamer van Koophandel en voldoet aan de Vijfde Anti-Witwasrichtlijn van de EU. Bitvavo heeft ook een Europese bankvergunning.

Crypocurrency custody aanbieders: Bitvavo gebruikt BitGo als zijn aanbieder van cryptocurrency custody. BitGo is een toonaangevende leverancier van enterprise-grade beveiligingsoplossingen voor de blockchain-industrie.

Stichting Bitvavo Payments: Bitvavo is een samenwerking aangegaan met de Bitvavo Payments Foundation om haar gebruikers SEPA en iDEAL betalingen aan te bieden. De Bitvavo Payments Foundation is een non-profitorganisatie die het gebruik van SEPA en iDEAL in de cryptocurrency-industrie bevordert.

Certified datacenters: De datacenters van Bitvavo zijn gecertificeerd volgens ISO 27001. ISO 27001 is de internationale norm voor het beheer van informatiebeveiliging.

Veiligheidscategorie: Bitvavo is geregistreerd bij het College Bescherming Persoonsgegevens en heeft een beveiligingscategorie van 4+. Dit is de hoogste veiligheidscategorie in Nederland. De beveiligingscategorie van Bitvavo wordt bepaald door het soort gegevens dat door het platform wordt verwerkt. Bitvavo verwerkt persoonsgegevens, financiële gegevens, en gevoelige persoonsgegevens.

Monitoring: Bitvavo controleert zijn systemen 24/7 op ongewone activiteiten. Bitvavo heeft ook een toegewijd team van beveiligingsexperts die reageren op eventuele beveiligingsincidenten.

Security audits: Bitvavo ondergaat regelmatig beveiligingsaudits door externe beveiligingsexperts. De meest recente beveiligingsaudit van Bitvavo werd in 2019 uitgevoerd door KPMG.

Conclusie: Bitvavo is een veilige en betrouwbare keuze voor iedereen die in cryptocurrencies wil beleggen. Bitvavo biedt een gebruiksvriendelijk platform met verschillende functies, zoals een ingebouwde portemonnee, taalondersteuning, en vele betalingsmogelijkheden. Bitvavo heeft ook een van de laagste transactiekosten op de markt.
8.4
Bitvavo review [2022] Ervaringen van Bitvavo – Is de Bitvavo exchange betrouwbaar?

Bitvavo Crypto Exchange Crypto exchange

Bitvavo is de grootste Nederlandse crypto broker.
Let op: U kunt alleen in crypto handelen.
€1.000 commissievrij bezoeken

Beleggen in digitale instrumenten gaat gepaard met een hoog risico. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Wat zijn onze Bitvavo ervaringen?

Bitvavo is een betrouwbare beurs met lage handelstarieven voor digitale activa die handel aanbiedt in een groot aantal cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin, en XRP. Het Bitvavo platform is zowel in het Nederlands als in het Engels beschikbaar, en is een van de weinige beurzen waar u rechtstreeks met iDeal en in euro’s kunt handelen.

Bitvavo heeft ook een zeer gebruiksvriendelijke interface, waardoor het een goede optie is voor wie nieuw is in de handel in cryptocurrency. Bitvavo biedt ook een mobiele app, waardoor het mogelijk is om onderweg in cryptocurrencies te handelen. Over het geheel genomen hadden wij een positieve ervaring met Bitvavo, en wij zouden het iedereen kunnen aanraden die op zoek is naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke crypto exchange.

Een bijkomend voordeel voor beginnende beleggers in crypto is dat Bitvavo geen commissies rekent voor de eerste €1.000 dat u in digitale activa handelt als u zich via ons aanmeld. Bitvavo biedt ook een loyaliteitsprogramma dat u korting geeft op de handelskosten op basis van uw handelsvolume van 30 dagen.

Voordelen van Bitvavo

Wat zijn de voordelen van Bitvavo?

Bitvavo heeft verschillende voordelen die het een uitstekende keuze maken voor mensen die in cryptocurrencies willen beleggen. Hieronder volgen enkele van de voordelen van het gebruik van Bitvavo:

 • Bitvavo heeft een van de laagste transactiekosten op de markt.
 • Bitvavo biedt een breed scala aan cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin, en XRP.
 • Bitvavo heeft een gebruiksvriendelijke interface, die perfect is voor wie nieuw is in de handel in cryptocurrency.
 • Bitvavo biedt ook een mobiele app, waardoor het mogelijk is om onderweg in cryptocurrencies te handelen.
 • U betaalt geen commissies over de eerste €1.000 die u op het platform verhandeld in cryptomunten (alleen als u zich via ons aanmeld).

Nadelen van Bitvavo

Wat zijn de nadelen van Bitvavo?

Er zijn een paar nadelen aan het gebruik van Bitvavo, die overwogen moeten worden voordat u in cryptocurrencies gaat beleggen via het platform. Enkele van de nadelen van het gebruik van Bitvavo zijn:

 • Bitvavo ondersteunt alleen euro’s als valuta, wat betekent dat wie een andere valuta wil gebruiken, zijn geld eerst in euro’s zal moeten omzetten.
 • Bitvavo biedt weinig mogelijkheden voor klantenondersteuning, dus als u met name in het weekend tegen problemen aanloopt, zult u even moeten wachten op een antwoord.
 • Bitvavo is bekend om zijn uitval tijdens piekuren, wat frustrerend kan zijn voor beleggers.
Over het geheel genomen is Bitvavo een betrouwbare en gebruiksvriendelijke crypto-uitwisseling, die een breed scala aan cryptocurrencies en lage transactiekosten biedt. Hoewel er een paar nadelen zijn aan het gebruik van Bitvavo, wegen de voordelen op tegen de negatieven.

Beleggingsmogelijkheden

Wat is het aanbod?

Verhandelbaar
 • Cryptovaluta
Niet verhandelbaar
 • Aandelen
 • CFD’s
 • Futures
 • Indices (indexen)
 • Opties
 • ETF’s
 • Grondstoffen
 • Obligaties
 • Turbo’s
 • Forex
 • Buitenlandse beurzen

Bitvavo is enkel geschikt voor cryptocurrencies. Ze zijn echter wel specialisten op dit gebied. Met meer dan 175 digitale valuta is Bitvavo een van de meest uitgebreide crypto exchange in Europa. U kunt er handelen in de grote munteenheden zoals Bitcoin en Ethereum, maar ook in kleinere zoals XRP, Litecoin, Bitcoin Cash en Cardano. Bekijk de lijst van beschikbare cryptocurrencies van Bitvavo, of lees hieronder meer over de populairste crypto’s bij Bitvavo:

Bitcoin Bitvavo (BTC)

Bitcoin is een cryptocurrency en een betalingssysteem, voor het eerst voorgesteld door een anoniem persoon of groep mensen onder de naam Satoshi Nakamoto in 2008. Bitcoin is de belangrijkste en bekendste cryptocurrency.

Bitvavo biedt de mogelijkheid om Bitcoin bij Bitvavo in euro’s te kopen, zodat u niet van tevoren een andere valuta hoeft te bezitten. Bitvavo biedt ook een portemonnee voor Bitcoin, zodat u uw Bitcoins veilig en gemakkelijk kunt bewaren.

Ethereum Bitvavo (ETH)

Ethereum (ETH) is de op één na grootste cryptocurrency naar marktwaarde, en is daarom erg populair bij handelaren. Ethereum is een gedecentraliseerd platform waarop slimme contracten draaien: toepassingen die precies zo lopen als geprogrammeerd, zonder enige mogelijkheid tot fraude of inmenging van derden.

Bitvavo biedt ook de mogelijkheid om Ethereum bij Bitvavo voor euro’s te verhandelen, zodat u niet hoeft van tevoren een andere valuta bezitten.

Ripple Bitvavo (XRP)

Ripple (XRP) behoort tot een van de grootste cryptocurrency naar marktwaarde. Het belangrijkste doel van Ripple is om een digitaal betaalnetwerk te zijn voor banken en andere financiële instellingen.

U moet minstens 3 XRP met Bitvavo verhandelen. Deze crypto kost tussen 0 en 3 XRP voor aankoop en verkoop. Deze kosten hangen samen met het netwerk dat deze cryptocurrency ondersteunt. Bitvavo rekent maximaal 0,25% per transactie, waardoor Bitvavo een van de voordeligste beurzen is om Ripple te verhandelen.

Cardano Bitvavo (ADA)

Cardano (ADA) is een gedecentraliseerd openbaar blockchain- en cryptocurrency-project. Het is het eerste blockchain-platform dat wordt aangedreven door wetenschappelijke filosofie en gebouwd is op peer-reviewed onderzoek. Cardano ontwikkelt een uniek proof of stake algoritme, Ouroboros genaamd, dat ontworpen is om veiliger en energie-efficiënter te zijn dan proof of work.

Cardano heeft ook een nieuwe programmeertaal, Plutus genaamd, die het gemakkelijker maakt om slimme contracten te ontwikkelen. Het Cardano platform is nog in ontwikkeling, maar het heeft het potentieel om een belangrijke speler in de blockchain ruimte te worden. Bitvavo is een van de weinige beurzen die handel in Cardano aanbieden.

Gebruiksvriendelijkheid

Is Bitvavo een gebruiksvriendelijk platform?

Bitvavo is een gebruiksvriendelijk platform met een overzichtelijk en gebruiksvriendelijke interface. Het platform is ontworpen voor zowel beginnende als ervaren handelaren. Bitvavo biedt een verscheidenheid aan functies die het een goede keuze maken voor wie op zoek is naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke optie als het gaat om het kopen, verkopen, of verhandelen van cryptocurrencies.

Eén van de dingen die Bitvavo doen opvallen is zijn eenvoud. Het platform heeft een schone en intuïtieve interface, waardoor het gemakkelijk te navigeren is. Er zijn geen ingewikkelde grafieken of menu’s – alles is rechttoe rechtaan en gemakkelijk te begrijpen. Dit maakt Bitvavo een goede keuze voor degenen die nieuw zijn in de wereld van de handel in cryptocurrency.

Naast zijn gebruiksvriendelijke interface biedt Bitvavo ook een heleboel functies die het een goede keuze maken voor wie op zoek is naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke optie als het gaat om het kopen, verkopen, of verhandelen van cryptocurrencies. Bitvavo biedt een platform met een lage kostenstructuur, wat ideaal is voor degenen die vaak willen handelen, zoals daytraders.

Bitvavo biedt ook een verscheidenheid aan betaalmethoden, waardoor het gemakkelijk is om uw rekening te financieren en te beginnen handelen. Over het geheel genomen is Bitvavo een goede keuze voor wie op zoek is naar een gebruiksvriendelijk en betrouwbaar platform om cryptocurrencies te kopen, verkopen of verhandelen.

Account openen bij Bitvavo
Creëer een account
Ga naar de website van Bitvavo en klik op “Registreren” rechtsboven in het hoofdmenu.
Vul uw persoongegevens in
Voer uw voor- en achternaam in, uw e-mailadres en maak een sterk wachtwoord aan.
Verificatie van uw account
Verifieer uw account door op de link te klikken in de verificatie e-mail die Bitvavo u zal sturen.
Inloggen op Bitvavo
Zodra uw account geverifieerd is, kunt u inloggen en Bitvavo gaan gebruiken.

Zodra uw betalingsmethode geverifieerd is, kunt u geld op uw rekening storten. Log in bij Bitvavo en kies “tegoed storten” in het uitklapmenu. Kies dan het bedrag dat u wilt storten en de betalingsoptie die voor u het beste werkt.

U krijgt het geld onmiddellijk als u een betaalmethode kiest die onmiddellijk toegang tot uw geld geeft (iDeal, Bancontact, MyBank, EPS, Sofort en Giropay), of na een paar dagen als u ervoor kiest om het geld per bankoverschrijving over te maken.

Zodra er geld op uw account beschikbaar is kunt u aan de slag met het handelen in cryptomunten, maar hoe werkt dat precies? We leggen het hieronder uit.

Cryptovaluta kopen bij Bitvavo
Log in op uw account
Ga naar de website van Bitvavo, of open de mobiele app, en log in op uw persoonlijke account.
Tegoed toevoegen
Klik op “tegoed storten” en kies de betalingsmethode die u wilt gebruiken. Bitvavo aanvaardt betalingen met o.a. iDeal, SEPA-overschrijving, en SOFORT banking.
Cryptovaluta kiezen
Zoek de cryptovaluta die u wilt kopen en vul het bedrag in bij “kopen”.
Cryptovaluta kopen
Klik vervolgens op “kopen” en de cryptomunten worden toegevoegd aan uw portefeuille.

Het kan natuurlijk ook zijn dat u al cryptomunten op een ander platform heeft, zoals Binance, en de munten wilt overhevelen naar Bitvavo. Dit kan op de volgende manier.

Cryptovaluta overboeken naar Bitvavo
Inloggen bij Bitvavo
Log in op uw Bitvavo-account.
Tegoed storten
Ga naar de “tegoed storten” pagina op de website van Bitvavo.
Cryptovaluta kiezen
Kies de cryptocurrency die u wilt storten uit het keuzemenu.
Cryptovaluta kopen
Voer het bedrag in van de cryptocurrency die u wilt storten en klik op “kopen”.
Portemonnee-adres
U krijgt een portemonnee-adres om uw cryptocurrency naar toe te sturen.
Inloggen bij andere currency exchange
Log in op de andere currency exchange (bijv. Binance) en ga naar de opnamepagina.
Voer het portemonnee-adres in
Voer het portemonnee-adres van Bitvavo in als bestemming voor uw geldopname en dien de transactie in.
Transactie bevestigen
Zodra de transactie bevestigd is, zal uw cryptocurrency op uw Bitvavo rekening gestort worden.

Kosten en fees bij Bitvavo

Hoeveel kost het om met Bitvavo te handelen?

Voordat we naar de kosten gaan kijken willen we benadrukken dat de eerste €1.000 commissie vrij is via ons. Deze aanbieding ontvangt u niet wanneer u niet door ons bent doorverwezen.

De kostenstructuur van Bitvavo verschilt van die van andere brokers. In plaats van normale transactiekosten aan te rekenen, rekenen zij taker- en makerkosten aan. U moet een taker fee betalen om een kooporder uit te voeren, en een maker fee om een verkooporder uit te voeren.

Bitvavo rekent een handelsprovisie voor alle transacties gebaseerd op uw handelsvolume in de afgelopen 30 dagen.

Voorbeeld
Wanneer u in de afgelopen 30 dagen voor €5.000 aan crypto verhandeld hebt, zal Bitvavo u een handelstarief van 0,25% in rekening brengen bij aankopen en 0,15% over het verkopen van cryptomunten.
Volume (30 dagen)Afnemer kostenMaker kosten
€ 0+0.25%0.15%
€ 100.000+0.20%0.10%
€ 250.000+0.16%0.08%
€ 500.000+0.12%0.06%
€ 1.000.000+0.10%0.05%
€ 2.500.000+0.08%0.04%
€ 5.000.000+0.06%0.04%
€ 10.000.000+0.05%0.03%
€ 25.000.000+0.04%0.03%

Bekijk de actuele lijst op Bitvavo

Bovendien rekent Bitvavo ook stortingskosten voor sommige betaalmethodes. Deze stortingskosten zijn als volgt:

BetaalmethodeAbsolute kostenRelatieve kostenMaximaal bedrag
Bancontact€ 0.000.00%€ 10.000
EPS Überweisung€ 0.001.75%€ 1000
Giropay€ 0.001.75%€ 1000
iDeal€ 0.000.00%€ 10.000
MyBank€ 0.001.50%€ 5000
SEPA Bank transfer€ 0.000.00%
SEPA Instant transfer€ 0.000.00%€ 15.000
Sofort€ 0.002.25%€ 1000

Bekijk de actuele lijst op Bitvavo

Bitvavo rekent geen opnamekosten, maar bij het omzetten van digitale assets worden wel kosten in rekening gebracht afhankelijk van de valuta die u wilt omzetten. De netwerkkosten van de blockchain zijn waar deze vergoeding op gebaseerd is. Elke crypto heeft een netwerk achter zich. Deze kosten zijn voor dit netwerk en staan bekend als een miner fee voor het uitzenden van cryptocurrency naar een extern wallet adres en het in goede vorm houden van het netwerk door miners.

De kosten voor het opnemen van cryptocurrencies verschillen sterk per cryptomunt. Om meer te weten te komen over de kosten van deze dienst, gaat u naar het kostenoverzicht van Bitvavo.

8.4
Bitvavo review [2022] Ervaringen van Bitvavo – Is de Bitvavo exchange betrouwbaar?

Bitvavo Crypto Exchange Crypto exchange

Bitvavo is de grootste Nederlandse crypto broker.
Let op: U kunt alleen in crypto handelen.
€1.000 commissievrij bezoeken

Beleggen in digitale instrumenten gaat gepaard met een hoog risico. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

De tarieven van Bitvavo zijn heel redelijk, vooral in vergelijking met andere brokers. Bitvavo biedt ook een korting aan handelaren die Bitvavo’s native token, BVO, gebruiken. Als u BVO in uw Bitvavo wallet houdt, krijgt u automatisch een korting op alle handelskosten. De grootte van deze korting hangt af van de hoeveelheid BVO die u in uw Bitvavo wallet houdt.

Stortingen en geld opnames

Welke stortings- en opnamemethodes zijn er?

Bitvavo ondersteunt verschillende betaalmethoden, waaronder:

Bitvavo rekent geen stortingskosten voor iDEAL, Bancontact, SEPA of Sofort. Wanneer u stort met een cryptocurrency, brengt Bitvavo u een klein bedrag in rekening om de netwerkkosten te dekken. Bitvavo ondersteunt meer dan 175 digitale activa, waaronder Bitcoin, Ethereum, Ripple en Litecoin. Met Bitvavo kunt u ook de ene cryptocurrency in de andere omzetten. De volledige lijst van de ondersteunde activa van Bitvavo vindt u hier.

Goed om te weten is dat Bitvavo geen minimum storting vereist. U kunt beginnen te handelen in cryptomunten met elk bedrag waar u zich prettig bij voelt.

Bitvavo app

Hoe is de mobiele app?

Bitvavo heeft een mobiele app beschikbaar voor Android en iOS toestellen. De app is goed ontworpen en gebruiksvriendelijk, maar kan voor de ervaren daytrader wat eenvoudig overkomen. Met de Bitvavo app kunt u gemakkelijk cryptocurrencies kopen, verkopen en opslaan. U kunt de Bitvavo app ook gebruiken om de ene cryptocurrency om te zetten in de andere.

De Bitvavo app is te downloaden in de Google Play Store en de Apple App Store.

De mobiele Bitvavo trading app is overzichtelijk met 4 hoofdmenu’s. In de Bitvavo app kunt u de volgende menu’s vinden:

 • Home: Op het beginscherm van Bitvavo ziet u de laatste prijzen van de cryptocurrency. U kunt ook uw Bitvavo rekeningsaldo en recente transacties zien.
 • Credits: Bitvavo credits is een functie waarmee u onmiddellijk cryptocurrencies kunt kopen of opnemen.
 • Alerts: Met Bitvavo kunt u koerswaarschuwingen instellen. U wordt dan via een push-notificatie op uw mobiele telefoon gewaarschuwd wanneer de cryptocurrency de door u ingestelde prijs bereikt.
 • Account: In de Bitvavo app kunt u uw Bitvavo rekeningsaldo, stortingsgeschiedenis en transactiegeschiedenis bekijken.
© Bitvavo
Conclusie: De mobiele app van Bitvavo is goed ontworpen en gemakkelijk te gebruiken. Bitvavo heeft veel moeite gedaan om hun mobiele app zo gebruiksvriendelijk en eenvoudig mogelijk te maken. De Bitvavo app is een geweldige manier om onderweg in cryptocurrencies te handelen. Bitvavo biedt ook een desktop-handelsplatform voor degenen die liever van achter hun computer handelen.

Analysemogelijkheden

Welke functies heeft het handelsplatform?

Het Bitvavo handelsplatform is zeer gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te gebruiken. Bitvavo heeft ervoor gezorgd dat ook beginnende beleggers gemakkelijk cryptocurrencies kunnen kopen, verkopen en opslaan. Het Bitvavo handelsplatform is ook beschikbaar in mobiele app-vorm voor wie liever onderweg handelt.

Een crypto exchange heeft ook bij lange na niet alle analysemogelijkheden nodig die u van een normale broker wel mag verwachten. Bitvavo biedt enkele support artikelen aan over het platform met daarbij de mogelijkheden, maar verdere educatiemogelijkheden over crypto is momenteel niet te vinden op de website of op het platform. Gelukkig vind u op Hulpmetbeleggen.nl genoeg informatie over cryptocurrencies!

Technische analyse

De basis interface van het platform biedt voldoende mogelijkheden voor crypto beleggen voor beginners. Bitvavo biedt ook een grafiekenpakket aan. De grafieken van Bitvavo worden aangestuurd door TradingView, dat een van de beste aanbieders van financiële marktgegevens is. Met TradingView kunt u gemakkelijk technische analyses doen met de grafieken van Bitvavo. De grafieken van Bitvavo zijn zeer gebruikersvriendelijk en gemakkelijk te gebruiken.

Bitvavo biedt verschillende ordertypes, waaronder:

 • marktorder
 • limiet order
 • stop-loss order
 • take-profit order
 • trailing stop order

Met de stop-loss en take-profit orders van Bitvavo kunt u automatisch uw cryptocurrencies verkopen wanneer de prijs een bepaald niveau bereikt. Bitvavo biedt ook een trailing stop order, die automatisch uw stop-loss prijs aanpast naarmate de prijs van de cryptocurrency in uw voordeel beweegt.

Voor de meer ervaren crypto traders biedt Bitvavo een geavanceerde interface. Dit biedt u meer informatie en mogelijkheden dan de basisinterface. De geavanceerde interface van Bitvavo is overigens ook goed ontworpen en gemakkelijk te gebruiken. Wanneer u bijvoorbeeld liever de Bitcoin als referentiekader gebruikt kunt u het beste gebruik maken van de geavanceerde interface.

Getallen ter illustratie.

Het Bitvavo platform gebruikt ook een zogenaamde candlestick grafiek. Dit type grafiek is erg populair onder crypto-handelaars. De candlestick grafieken van Bitvavo kunnen aangepast worden aan uw voorkeuren. U kunt ook verschillende tijdframes gebruiken op de candlestick grafieken van Bitvavo. Bitvavo biedt verschillende tijdframes aan om een goed overzicht van de cryptomunt te krijgen.

Het Bitvavo platform biedt daarnaast ook een heleboel standaard technische indicatoren. Bitvavo biedt o.a. de volgende technische indicatoren:

 • Moving Average (MA)
 • Exponential Moving Average (EMA)
 • Weighted Moving Average (WMA)
 • Simple Moving Average (SMA)
 • Bollinger Bands
 • MACD
 • RSI
 • Stochastic Oscillator (STO)
 • ATR
 • CCI
Conclusie: Bitvavo biedt over het algemeen een compleet platform aan voor beginnende en gevorderde cryptohandelaars. Het platform van Bitvavo is gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te gebruiken. De grafieken van Bitvavo zijn van hoge kwaliteit en bieden voldoende mogelijkheden voor technische analyse. Bitvavo biedt ook een mobiele handelsapp voor wie onderweg wil handelen.

Bitvavo klantenservice

Hoe is de klantenservice?

Als u vragen hebt over Bitvavo of problemen ondervindt, zal de klantenservice van Bitvavo u graag helpen. U kunt terecht bij de klantenservice in zowel 🇳🇱 Nederlands als 🇺🇸 Engels. Bitvavo biedt ook een zeer overzichtelijke FAQ-sectie op zijn website. In de Bitvavo FAQ vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen. De FAQ van Bitvavo is verdeeld in verschillende secties, zodat u gemakkelijk het antwoord op uw vraag kunt vinden.

Bitvavo biedt een live chat aan op zijn website. De live chat van Bitvavo is op dit moment alleen beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 17:00. De live chat van Bitvavo is overigens wel een snelle en gemakkelijke manier om doordeweeks tijdens de kantooruren binnen enkele minuten in contact te komen met Bitvavo.

Bitvavo biedt ook een e-mailadres voor degenen die op een andere manier contact willen opnemen met de Bitvavo klantenservice. Het e-mailadres van Bitvavo is: support@bitvavo.com. Bitvavo beantwoord doorgaans uw vragen per e-mail binnen 24 uur, afhankelijk van de drukte.

Conclusie: De klantenservice van Bitvavo is door ons als uitstekend ervaren. Ze reageren snel op vragen en zijn altijd enthousiast om te helpen. De live chat van Bitvavo is een geweldige manier om met hun klantenservice in contact te komen en meestal heeft u via de livechat al binnen enkele minuten antwoord op uw vraag. De FAQ-sectie van Bitvavo is ook erg nuttig en geeft antwoorden op veel voorkomende vragen. Over het geheel genomen hebben wij een positieve ervaring gehad met de klantenservice van Bitvavo en wij zouden hen ten zeerste aanbevelen.

Bitvavo wallet

Cryptocurrency portemonnee

Bitvavo biedt een wallet voor elk van de cryptocurrencies die zij op hun beurs noteren. De Bitvavo wallet is een zogenaamde hot wallet, wat betekent dat uw Bitvavo wallet verbonden is met het internet. Bitvavo biedt ook een paper wallet aan (offline). Met de papieren portemonneeservice van Bitvavo kunt u een paper wallet genereren voor elk van de cryptocurrencies die Bitvavo op zijn beurs noteert.

De Bitvavo portemonnee heeft een ingebouwde QR-code scanner, waarmee u heel gemakkelijk cryptocurrency kunt versturen en ontvangen. De Bitvavo wallet heeft ook een leuke functie waarbij u de waarde kunt zien van uw Bitvavo portemonnee in euro’s. Over het geheel genomen waren wij zeer tevreden over het gebruiksgemak van de Bitvavo wallet.

De Bitvavo wallet is zeer gebruiksvriendelijk en door ons ervaren als eenvoudig te gebruiken.

Bitvavo staking rewards

Wat is Bitvavo staking?

Bitvavo biedt staking-beloningen voor verschillende cryptocurrencies. Staking is het proces waarbij u cryptocurrencies in uw Bitvavo wallet aanhoudt om het netwerk te ondersteunen. Bitvavo biedt momenteel staking-beloningen aan voor de volgende cryptocurrencies:

 • ARK (ARK)
 • Bitcoin (BTC)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Cardano (ADA)
 • Chainlink (LINK)
 • Dai (DAI)
 • Ethereum (ETH)
 • Litecoin (LTC)
 • ICON (ICX)
 • NEO (NEO)
 • Ontology (ONT)
 • Tether (USDT)
 • Tezos (XTZ)
 • Tron (TRX)
 • USD Coin (USDC)
 • VeChain (VET)
 • Waves (WAVES)
Getallen ter illustratie.

Het bedrag aan staking-beloningen dat u krijgt, hangt af van de cryptocurrency die u staket en de hoeveelheid cryptocurrency die u in uw Bitvavo-portemonnee heeft.

De staking beloningen van Bitvavo zijn zeer concurrerend en beginnen bij 2% per jaar voor Bitcoin. Bitvavo biedt ook een loyaliteitsprogramma voor hun stakingbeloningen. Met het loyaliteitsprogramma van Bitvavo kunt u tot 5% meer aan staking rewards verdienen, afhankelijk van hoeveel u in uw Bitvavo portemonnee heeft.

Om Bitvavo Staking in te schakelen dient u allereerst cryptomunten in bezet te hebben. Vervolgens komt u in aanmerking voor staking. Om staking op Bitvavo in te schakelen kunt u de volgende stappen volgen:

 1. Schakel de opt-in functie in voor de on en off-chain stakingsdienst.
 2. De ondersteunde cryptocurrencies worden ingeschakeld voor de diensten.

U bent niet verplicht om uw crypto vast te houden, aangezien u er nog steeds eigenaar van bent.

Conclusie Bitvavo review

Wat vinden wij van Bitvavo?

Op basis van onze Bitvavo review, kunnen wij zeggen dat Bitvavo een goede keuze is voor iedereen die op zoek is naar een gebruiksvriendelijke en gemakkelijk te gebruiken cryptocurrency exchange.

Bitvavo heeft zeer concurrerende prijzen en biedt een breed scala aan functies, zoals express trade en margin trade. Bitvavo biedt daarnaast een paper walletservice en staking beloningen.

Bitvavo is een betrouwbare en veilige crypto exchange. De mobiele app is heel gebruiksvriendelijke voor zowel beginners als ervaren cryptohandelaren, wat een echt pluspunt is voor wie in cryptocurrencies wil beleggen. Enkele van de andere geweldige dingen van Bitvavo zijn de lage tarieven, een breed scala aan beschikbare munten, en een gebruiksvriendelijke interface.

Over het geheel genomen waren wij zeer tevreden over Bitvavo, en wij zouden ze ten zeerste aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke cryptocurrency exchange. Bitvavo is een prima optie voor zowel beginnende als ervaren crypto-handelaars. Dankzij de vele veiligheidsmaatregelen die Bitvavo treft kunt u ervan uitgaan dat Bitvavo betrouwbaar en veilig is.
 • Betrouwbaar en veilig
 • Nederlandse crypto exchange
 • Gebruiksvriendelijk platform
 • Meer dan 175 digitale valuta
 • Lage tarieven
 • Crypto staking

  Veelgestelde vragen

  Bitvavo FAQ

  De kosten op Bitvavo hangen af van het handelsvolume en beginnen bij 0,25%. Bitvavo biedt ook expres- en margehandel aan, met verschillende handelskosten schema's.

  Bitvavo biedt meer dan 175 digitale cryptomunten, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash, Ripple, en meer.

  Ja, Bitvavo is een goede keuze voor beginners. De mobiele app is zeer gebruiksvriendelijk en de kosten zijn laag. Bitvavo biedt meer dan 175 digitale valuta aan, wat perfect is voor degenen die in cryptocurrencies willen beleggen.

  Bitvavo strike is een nieuwe functie waarmee gebruikers cryptocurrencies kunnen kopen en verkopen tegen de huidige marktprijs. Bitvavo strike is beschikbaar voor Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash, en Ripple.

  Ja, Bitvavo biedt een mobiele app voor zowel Android als iOS apparaten. De app is zeer gebruiksvriendelijk en biedt dezelfde functies als op de website.

  Tim Meijer

  Reviews

  © 2022 – Hulpmetbeleggen.nl

   

  Risico waarschuwingCookiesPrivacybeleidDisclaimer

   

   

  Tussen 56% en 89% van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

  Hulp met beleggen
  Logo