BLOX review [2022] Ervaringen van BLOX – Is BLOX betrouwbaar?

Dit is een gedetailleerde en eerlijke BLOX review, de Nederlandse cryptocurrency broker. We zullen o.a. tarieven, features, klantenondersteuning en veiligheid behandelen.
7.5/10 (Review score)
Product beoordeeld als #10 in Reviews

BLOX is een 🇳🇱 Nederlandse cryptocurrency broker waarmee gebruikers cryptomunten kunnen kopen en verkopen. Het bedrijf is gevestigd in Nijmegen en werd opgericht in 2018. BLOX heeft een gebruiksvriendelijk platform dat vooral geschikt is voor beginnende beleggers. In deze BLOX review zullen wij alles behandelen wat u over de broker moet weten, inclusief zijn tarieven, functies, klantenondersteuning, en meer.

7.5Review score
BLOX

BLOX is een betrouwbaar en eenvoudig te gebruiken crypto app om cryptocurrencies te kopen, verkopen en verhandelen.

Gebruiksvriendelijkheid
8
Mogelijkheden
7
Klantenservice
9.5
Prijs-kwaliteit
6.5
Aanbod
6.5
Voordelen BLOX
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk
 • Goede klantenondersteuning
 • Nederlandse crypto broker
 • Transparant en enthousiast team
Nadelen BLOX
 • Relatief hoge transactiekosten (1%)
 • Beperkt aanbod cryptomunten
 • BLOX bestaat nog niet zo lang

Wat is BLOX?

BLOX informatie

BLOX is een jong en snelgroeiend bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van een veilige en gebruiksvriendelijke cryptocurrency-exchange. BLOX is in 2018 opgericht als dochteronderneming van BTC Direct in Nijmegen door een team van ervaren professionals met een sterke focus op compliance. BLOX heeft sindsdien hard gewerkt aan de ontwikkeling van haar platform en diensten, waardoor het bedrijf uitgroeide tot één van de toonaangevende crypto brokers in 🇳🇱 Nederland.

BLOX is een in 🇳🇱 Nederland geregistreerde onderneming en is volledig in overeenstemming met de Nederlandse wetgeving. BLOX heeft ook een Money Service Business vergunning van de Nederlandsche Bank, waardoor zij hun diensten aan klanten in de Europese Unie kunnen aanbieden. BLOX is toegewijd aan het bieden van een veilig en gebruiksvriendelijk platform voor het kopen, verkopen en opslaan van cryptocurrencies.

Getallen ter illustratie.

BLOX gelooft dat cryptocurrencies de toekomst van het geld is en ze zetten zich in om dit voor iedereen toegankelijk te maken. Met inmiddels meer dan 400.000 tevreden gebruikers is BLOX uw toegangspoort tot de wereld van de cryptocurrencies!

Betrouwbaarheid

Is BLOX betrouwbaar?

BLOX neemt veiligheid serieus en past een aantal maatregelen toe om de gegevens en fondsen van haar gebruikers te beschermen. Het platform gebruikt Two Factor Authenticatie (2FA) voor alle pogingen om in te loggen op een rekening. BLOX slaat ook alle fondsen van gebruikers op in cold storage, wat betekent dat ze niet toegankelijk zijn voor hackers, zelfs niet als zij toegang zouden krijgen tot de BLOX-servers.

BLOX is een betrouwbare partij als het gaat om het kopen en verkopen van cryptocurrencies. Het bedrijf bestaat sinds 2018 en heeft in Nederland een goede reputatie opgebouwd. BLOX is ook geregistreerd bij de Nederlandse Kamer van Koophandel en gebruikt 256-bit SSL encryptie om uw gegevens te beschermen. BLOX heeft ook een vergunning gekregen van De Nederlandsche Bank (DNB). Hierdoor kan BLOX haar diensten in Nederland aanbieden.

Wat zijn onze BLOX ervaringen?

Wij gebruiken BLOX nu al een tijdje en hebben vooral positieve ervaringen gehad. Het platform is gebruiksvriendelijk en erg gemakkelijk te navigeren. BLOX biedt voldoende functies om handelen in cryptocurrency zeer toegankelijk te maken, waardoor het een goede keuze is voor beginnende beleggers. De klantenondersteuning is responsief en behulpzaam. Over het geheel genomen zijn wij tevreden over BLOX en zouden het beginners kunnen aanraden die op zoek zijn naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke crypto broker.

7.5
Blox review

BLOX Crypto app

Download de gratis app, gebruik vouchercode HULPMETBELEGGEN en krijg direct €10 cadeau!
€10 vouchercode Bezoeken
Het handelen in digitale valuta brengt een significant risico met zich mee.

Voordelen van BLOX

Waarom is BLOX een goede crypto broker?

Enkele van de voordelen van het gebruik van BLOX zijn:

 • BLOX is een gebruiksvriendelijk platform dat geschikt is voor beginnende beleggers.
 • BLOX is eenvoudig en bliksemsnel.
 • De klantenondersteuning is responsief en behulpzaam.
 • BLOX is in overeenstemming met de Nederlandse wetgeving.
 • BLOX is een dochteronderneming van BTC Direct.
 • Beginnen kan al vanaf € 1,-

Nadelen van BLOX

Wat zijn de nadelen van BLOX?

 • BLOX is een nieuw bedrijf en is dus nog vrij onbekend.
 • BLOX rekent 1% provisie op alle transacties.
 • Beperkt aanbod aan cryptomunten.

Beleggingsmogelijkheden

BLOX aanbod

Voor beleggers die nieuw in de cryptocurrency markt willen stappen, is BLOX een solide optie. Ze bieden een goede selectie van de meest populaire crypto munten en hun mobiele app maakt het gemakkelijk om onderweg te handelen.

Verhandelbaar
 • Cryptovaluta
Niet verhandelbaar
 • Aandelen
 • CFD’s
 • Indices (indexen)
 • Futures
 • Opties
 • ETF’s
 • Grondstoffen
 • Obligaties
 • Turbo’s
 • Forex
 • Buitenlandse beurzen

Op het moment van schrijven biedt BLOX in totaal 72 crypto’s aan waarin u kunt handelen. Wanneer we dit vergelijken met populaire brokers zoals Bitvavo, is dit wel aanzienlijk minder. Voor de fanatieke daytrader is BLOX waarschijnlijk niet heel interessant, maar voor de beginner is het een goede keuze om kennis te maken met de wereld van crypto.

GA NAAR BLOX
BLOX – Nr 1. crypto app van Nederland

Download de gratis app, gebruik vouchercode HULPMETBELEGGEN en krijg direct €10 cadeau!

Gebruiksvriendelijkheid

Hoe werkt BLOX?

BLOX heeft een zeer gebruiksvriendelijke interface die perfect is voor beginnende handelaars. Het platform komt in de vorm van een mobiele app, wat het gemakkelijk maakt om onderweg te handelen.

BLOX heeft zichzelf uitgeroepen tot de nr. 1 crypto app van Nederland. De mobiele app bestaat uit 4 vensters, waardoor het erg overzichtelijk is. Het eerste venster is een overzicht van alle munteenheden, hun waarden en de koers van de laatste 24 uur. Het tweede venster is uw BLOX portefeuille, waar u uw huidige saldo, recente transacties en BLOX tokens kunt zien. Het derde venster is de BLOX markt, waar u cryptocurrencies kunt kopen en verkopen. Het vierde venster is de BLOX nieuwsfeed, die u op de hoogte houdt van al het laatste cryptonieuws.

Cryptomunten die gekocht zijn worden automatisch in een kluis geplaatst, dit wordt ook wel een crypto wallet genoemd. Voor deze app heeft u maar weinig kennis van cryptocurrency nodig om te traden. Gewoon kopen en verkopen.

Begin in 4 simpele stappen bij BLOX
LET OP: Vergeet niet de vouchercode HULPMETBELEGGEN te gebruiken voor €10 euro tegoed.
BLOX downloaden
Hebt u een smartphone met toegang tot het internet? Dat is fantastisch! Het enige wat u nodig hebt is een smartphone en een internetverbinding om BLOX te installeren.
Account openen
De volgende stap is het openen van een account. Om een rekening te openen gebruikt u uw e-mailadres of uw social media profiel. Hebt u ervoor gekozen om in te loggen met uw e-mailadres? Verzin dan een sterk wachtwoord.
Tegoed opwaarderen
U kunt uw BLOX kaart opwaarderen, net zoals u dat met uw OV-chipkaart zou doen. Maar, in tegenstelling tot NS, hoeft u met BLOX nooit te wachten. Klik op het euro-icoontje om geld op uw rekening te zetten. Dit kan al zo weinig zijn als 1 euro.
Crypto kopen
Begin nu met het kiezen van uw favoriete cryptocurrency. Als alternatief kunt u uw kansen spreiden en talrijke cryptocurrencies kiezen. Dus waar wacht u nog op? Laten we beginnen!

Download de gratis app, gebruik vouchercode HULPMETBELEGGEN en krijg direct €10 cadeau!

BLOX kosten

Wat zijn de kosten bij BLOX?

De transactiekosten bij BLOX zijn goed gedefinieerd maar wel redelijk hoog in vergelijking met andere crypto brokers zoals Bitvavo. Het is echter wel eenvoudig: de transactiekosten voor elke order is 1%. De transactiekosten worden altijd zichtbaar gemaakt voordat een order bevestigd wordt. Er is dus geen gevaar dat u onbewust hoge BLOX kosten maakt. U weet altijd waar u aan begint.

Hoewel de kosten overzichtelijk zijn, vinden wij ze wel aan de hoge kant. Bij de 🇳🇱 Nederlandse broker Bitvavo kunt u via ons de eerste €1.000 commissievrij handelen, en betaalt u vervolgens maar maximaal 0,25% kosten bij uw aankopen. BLOX is dus een dure crypto exchange in vergelijking met Bitvavo, maar het platform biedt er wel veel gebruiksgemak voor terug. Het kan dus zeker de moeite waard zijn om BLOX eens te proberen. Als u van plan bent om heel actief te handelen kunt u beter Bitvavo proberen.

Geld opnemen en storten

Welke stortings- en opnamemethodes zijn er?

Wanneer u geld wilt storten of opnemen bij BLOX, zijn er geen transactiekosten. U betaalt alleen een fee van 1% bij het kopen en verkopen van cryptocurrency’s binnen de app. Dit wordt ook vermeld wanneer u de aan- of verkoop bevestigt.

Het aanmaken en beheren van een account is verder helemaal gratis. U kunt bij BLOX eenvoudig geld storten met iDeal, creditcard of een bankoverschrijving. Bij een bankoverschrijving duurt het gemiddeld 1 tot 2 werkdagen om het te verwerken. U kunt beleggen zodra het bedrag aan uw Tegoed in uw Kluis is toegevoegd.

Als u voor de eerste keer geld stort, of een nieuwe rekening opent, let er dan op dat BLOX eerst uw documenten handmatig zal verifiëren. Dit gebeurt binnen 24 uur na ontvangst van uw geld. Zodra uw documenten goedgekeurd zijn kunt u geld storten op uw account. Er gelden wel enkele limieten:

 • Maximaal €25.000 storten per 24 uur;
 • Maximaal €5000.000 storten per 30 dagen.
7.5
Blox review

BLOX Crypto app

Download de gratis app, gebruik vouchercode HULPMETBELEGGEN en krijg direct €10 cadeau!
€10 vouchercode Bezoeken
Het handelen in digitale valuta brengt een significant risico met zich mee.

Mobiele app

Hoe is de mobiele app?

De BLOX mobiele app is beschikbaar voor zowel iOS als Android. De app is op dezelfde manier opgezet als de website; hij is zeer gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. BLOX heeft ook aan een goed ontwerp voor de mobiele app gedacht.

Het kopen en verkopen van cryptocurrencies kan snel en gemakkelijk via de BLOX app. De app laat u duidelijk zien wat de huidige prijzen zijn van alle verschillende cryptocurrencies, zodat u een goede beslissing kunt nemen over wanneer u moet kopen of verkopen.

Het BLOX-team werkt voortdurend aan verbeteringen van de app. Zo was er in het verleden een probleem met de twee-factor authenticatie, maar dat is inmiddels door BLOX opgelost. Mocht u toch nog problemen ondervinden met de app, weet dan dat BLOX op de hoogte is van het probleem en aan een oplossing blijft werken.

Analysemogelijkheden

Welke functies heeft de crypto app?

BLOX biedt een heleboel analyse-instrumenten. U kunt bijvoorbeeld zien hoe de prijzen van de verschillende cryptocurrencies zich in de loop van de tijd ontwikkeld hebben. U kunt ook prijsalerts instellen, zodat u een melding krijgt zodra een bepaalde prijs bereikt wordt. BLOX verstuurt ook regelmatig marktupdates, zodat u altijd goed op de hoogte bent van wat er in de wereld van de cryptocurrency gebeurt.

Educatiemogelijkheden

BLOX biedt ook educatieve mogelijkheden. Op de website kunt u terecht waar u alles kunt leren over cryptocurrencies en blockchaintechnologie. In de sectie Kennis worden onderwerpen behandeld zoals Bitcoin voor dummy’s, de geschiedenis van Bitcoin, de belasting en andere handige informatieve pagina’s over altcoins.

BLOX organiseert ook regelmatig webinars, zodat u meer te weten kunt komen over het handelen in cryptocurrencies.

Technische analyse

BLOX biedt een paar technische analyse-instrumenten. U kunt bijvoorbeeld het orderboek van verschillende cryptocurrencies zien, zodat u weet wat de koop- en verkoopdruk is. BLOX heeft ook een tradingview integratie, zodat u alle functies van dat platform kunt gebruiken.

BLOX is er alles aan gelegen om het beleggen in cryptovaluta zo eenvoudig mogelijk te maken. Daarom hebben ze een mobiele app ontwikkeld die eenvoudig te gebruiken is en geen technische kennis van cryptovaluta vereist om te beginnen met handelen.

Fundamentele analyse

BLOX biedt verder ook enkele fundamentele analyse-instrumenten. Zo kunt u bijvoorbeeld het totale aanbod van verschillende cryptocurrencies zien, zodat u weet hoe schaars ze zijn. BLOX heeft ook een nieuwsfeed, zodat u op de hoogte kunt blijven van alle laatste ontwikkelingen in de wereld van de cryptocurrencies.

7.5
Blox review

BLOX Crypto app

Download de gratis app, gebruik vouchercode HULPMETBELEGGEN en krijg direct €10 cadeau!
€10 vouchercode Bezoeken
Het handelen in digitale valuta brengt een significant risico met zich mee.

Klantenservice van BLOX

Hoe is de klantenservice?

BLOX heeft een toegewijd klantenserviceteam dat doordeweeks beschikbaar is tussen 09:00 en 22:00 en in het weekend van 12:00 tot 17:00 via live chat en e-mail. Het team van BLOX is responsief en deskundig, en ze zijn altijd bereid om te helpen bij het oplossen van eventuele problemen.

U kunt via de app contact opnemen met de klantenservice door naar instellingen te gaan en te kiezen voor de opties onder Support. BLOX heeft ook een uitgebreide FAQ sectie op hun website, dus u kunt daar antwoorden vinden op de meeste van uw vragen.

De klantendienst van BLOX is uitstekend. Zij reageren snel en hebben kennis van zaken, en zij zijn altijd bereid om te helpen bij het oplossen van eventuele problemen. De BLOX FAQ sectie is ook erg behulpzaam, en ze hebben antwoorden op de meeste van uw vragen. Over het algemeen is de klantendienst van BLOX uitstekend.

BLOX storingen en klachten

Hoe gaat BLOX om met storingen en klachten?

In het verleden zijn er enkele klachten geweest over BLOX. Zo hebben sommige gebruikers problemen ondervonden met de twee-factor authenticatie. BLOX werkt echter altijd aan verbeteringen en heeft het probleem sindsdien verholpen.

BLOX heeft in het verleden ook wat problemen gehad met hun KYC-proces, maar zij hebben hun procedures sindsdien verbeterd.

BLOX is een betrouwbaar en betrouwbaar platform dat veel functies en analyse-instrumenten biedt. De klantenservice is uitstekend en het team is altijd bereid om te helpen. BLOX is een goede keuze voor beginnende beleggers.

BLOX alternatief

Wat is een goed alternatief?

Bitvavo is een geweldig alternatief voor mensen die actiever in cryptocurrency willen handelen. Bitvavo biedt een grote verscheidenheid aan functies, waaronder een mobiele app, lage tarieven, en een breed scala aan ondersteunde munten. Bitvavo heeft ook een zeer gebruiksvriendelijke interface, waardoor het een goede keuze is voor beginners.

8.4
BLOX review [2022] Ervaringen van BLOX – Is BLOX betrouwbaar?

Bitvavo Crypto Exchange Crypto exchange

Bitvavo is de grootste Nederlandse crypto broker.
Let op: U kunt alleen in crypto handelen.
€1.000 commissievrij bezoeken Bitvavo review

Beleggen in digitale instrumenten gaat gepaard met een hoog risico. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Blox review conclusie

Wat vinden wij van BLOX?

BLOX is een uitstekende optie voor beginnende handelaars in crypto. Het platform is gemakkelijk te gebruiken en biedt voldoende functies. BLOX is ook in overeenstemming met de Nederlandse wetgeving. Het klantenserviceteam van BLOX is responsief en behulpzaam. Over het geheel genomen zijn wij tevreden over BLOX en zouden het met name beginners kunnen aanraden die op zoek zijn naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke crypto-broker.

Voor doorgewinterde crypto-handelaars of daytraders is BLOX wellicht niet de beste optie. Het eenvoudige dashboard van de app is ideaal voor beginnelingen of “hodlers”, maar veel personen geven de voorkeur aan complexere alternatieven. Het handelsaanbod is waarschijnlijk ook te beperkt en u betaalt relatief hoge kosten wanneer u actief gaat handelen.

7.5
Onze score: 7.5
BLOX

Download de gratis app, gebruik vouchercode HULPMETBELEGGEN en krijg direct €10 cadeau!

 • Geschikt voor beginnende traders
 • Nederlandse broker
 • iDeal en creditcard ondersteuning
 • Zeer gebruiksvriendelijk platform
 • Uitstekende klantenservice

  Tim Meijer

  Reviews

  © 2022 – Hulpmetbeleggen.nl

   

  Risico waarschuwingCookiesPrivacybeleidDisclaimer

   

   

  Tussen 56% en 89% van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

  Hulp met beleggen
  Logo