DEGIRO review [2022] Ervaringen van DEGIRO – Is DEGIRO betrouwbaar?

DEGIRO is de laatste jaren steeds populairder geworden, dankzij de lage kosten en het gebruiksvriendelijke platform. In deze DEGIRO review bekijken we wat DEGIRO te bieden heeft, en helpen we u beslissen of het de juiste broker voor u is.
8.5/10 (Review score)
Product beoordeeld als #4 in Reviews
8.5Review score
DEGIRO review & ervaringen

DEGIRO is een betrouwbare en gebruikersvriendelijke broker met 86 internationale awards die lage kosten en een geweldig platform biedt.

Gebruiksvriendelijkheid
7
Mobiele app
8.5
Klantenservice
7.5
Prijs-kwaliteit
9.5
Aanbod
10
Voordelen DEGIRO
 • Zeer lage kosten
 • Nederlandse broker
 • Ruim aanbod
 • Nederlandstalige klantenservice
 • Veel educatiemogelijkheden
Nadelen DEGIRO
 • Geen live chat
 • Weinig betaalopties (iDeal / IBAN)
 • Beperkte analyse mogelijkheden

Wat is DEGIRO?

DEGIRO informatie

DEGIRO is een Nederlandse online broker die initieel in 2008 werd opgericht door voormalige medewerkers van Binck Bank. In de eerste vijf jaar was deze firma uitsluitend gericht op professionele partijen, maar sinds 2013 zijn ze ook toegankelijk voor particuliere beleggers. DEGIRO biedt beleggers goedkope toegang tot een breed scala aan financiële markten, waaronder aandelen, ETF’s, obligaties, opties en futures. DEGIRO heeft meer dan 2 miljoen klanten in 18 Europese landen.

In 2020 heeft DEGIRO haar krachten gebundeld met flatex. Door deze samenwerking is in 2021 FlatexDEGIRO ontstaan, de grootste online execution-only broker in Europa. Met de invoering van Flatex heeft de FlatexDEGIRO groep een banklicentie gekregen. Dit betekent dat wanneer u zich bij FlatexDEGIRO aansluit, u een bankrekeningnummer krijgt waarmee u uw geld kunt storten.

Getallen ter illustratie.

De tarieven van DEGIRO zijn ook zeer concurrerend in vergelijking met andere online brokers. Zo rekent DEGIRO slechts €2,50 per jaar voor handel in EU-aandelen (zonder minimumtarief), terwijl het gemiddelde in de sector €10 is. DEGIRO biedt ook gratis real-time koersen en marktgegevens van grote beurzen over de hele wereld.

Het platform van DEGIRO is beschikbaar in 17 talen en is uiterst gebruiksvriendelijk. DEGIRO biedt ook mobiele handelsapps voor iOS en Android. DEGIRO heeft zijn hoofdkantoor in Nederland en wordt gereguleerd door de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Betrouwbaarheid

Is DEGIRO betrouwbaar?

Het hoofdkantoor van DEGIRO is gevestigd in 🇳🇱 Amsterdam en het bedrijf heeft kantoren in 🇧🇪 België, 🇫🇷 Frankrijk, 🇩🇪 Duitsland, 🇮🇪 Ierland, 🇮🇹 Italië, 🇵🇹 Portugal, 🇪🇸 Spanje, 🇸🇪 Zweden, 🇨🇭 Zwitserland en het 🇬🇧 Verenigd Koninkrijk.

Degiro is een multinationaal online handelsplatform, dat brokersdiensten aanbiedt voor zowel ETF’s als traditionele aandelen en obligaties. Het heeft al 86 internationale awards in de wacht gesleept. Degiro AG is een Duitse onderneming die genoteerd is aan de beurs van Frankfurt (FEX), en verwacht in 2026 om meer dan 7 miljoen Europese klanten te bedienen en meer dan 250 miljoen transacties per jaar uit te voeren.

DEGIRO staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), één van de meest gerespecteerde financiële toezichthouders in Europa. DEGIRO is ook lid van het Investor Compensation Scheme (ICS), dat het geïnvesteerde geld van klanten tot €20.000 beschermt als DEGIRO insolvent wordt. Bovendien is een bedrag van €100.000 op een DEGIRO geldrekening beschermd door de Duitse depositogarantiestelsel.

© DEGIRO

Wat zijn onze DEGIRO ervaringen?

Wij hebben een zeer positieve ervaring gehad met DEGIRO. Het platform van DEGIRO is gebruiksvriendelijk en biedt een breed scala aan functies. De tarieven van DEGIRO zijn ook zeer concurrerend in vergelijking met andere online brokers.

Al met al kunnen wij zeggen dat onze ervaringen met DEGIRO positief zijn geweest, en wij zouden de broker aan anderen aanbevelen. Als u op zoek bent naar een betrouwbare online broker met lage kosten en een gebruiksvriendelijk platform, is DEGIRO een goede keuze.

Voordelen van DEGIRO

Wat maakt DEGIRO goed?

De belangrijkste voordelen van DEGIRO zijn:

 • Lage tarieven: De kosten van DEGIRO zijn zeer concurrerend in vergelijking met andere online brokers.
 • Breed scala aan markten: DEGIRO biedt beleggers goedkope toegang tot een breed scala van financiële markten, waaronder aandelen, ETF’s, obligaties, opties en futures.
 • Gebruiksvriendelijk platform: Het platform van DEGIRO is beschikbaar in 17 talen en is zeer gebruiksvriendelijk. DEGIRO biedt ook mobiele handelsapps voor iOS en Android
 • Gereglementeerd door een gerespecteerde financiële toezichthouder: DEGIRO staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), een van de meest gerespecteerde financiële toezichthouders in Europa.
 • Eigen bankrekeningnummer: DEGIRO is gefuseerd met de Flatex groep, waardoor ze een bankvergunning hebben gekregen. Dit betekent dat wanneer u lid wordt van DEGIRO, u een bankrekeningnummer krijgt waarmee u uw geld kunt storten.
8.5
DEGIRO review [2022] Ervaringen van DEGIRO – Is DEGIRO betrouwbaar?

DEGIRO Aandelenbroker

DEGIRO is een Nederlandse broker waar u met iDeal kunt betalen.

Beleggen gaat gepaard met risico’s. U kunt uw inleg verliezen.

Nadelen van DEGIRO

Wat zijn de nadelen?

De belangrijkste nadelen van DEGIRO zijn:

 • Beperkte klantenondersteuning: De klantenondersteuning van DEGIRO is alleen beschikbaar in het Engels en Nederlands, en heeft geen live chat-functie.
 • Beperkte mogelijkheden voor fundamentele analyses: De fundamentele analysemogelijkheden van DEGIRO zijn vrij beperkt in vergelijking met andere online brokers.
 • Geen CFD handel: DEGIRO biedt geen CFD handel aan, wat een nadeel is voor ervaren beleggers die dit instrument willen verhandelen.

Beleggingsmogelijkheden

Hoe is het aanbod van DEGIRO?

DEGIRO biedt een groot aantal handelsmogelijkheden in vergelijking met andere brokers. Wanneer u een account aanmaakt bij DEGIRO krijgt u toegang tot meer dan 50 beurzen, verspreid over 30 landen. Het grootste nadeel voor ervaren beleggers van DEGIRO is dat het geen CFD handel aanbiedt.

Verhandelbaar
 • Aandelen
 • Futures
 • Indices (indexen)
 • Opties
 • Beleggingsfondsen
 • ETF’s
 • Grondstoffen
 • Obligaties
 • Turbo’s
 • Buitenlandse beurzen
Niet verhandelbaar
 • Cryptovaluta
 • CFD’s
 • Forex

Aandelen van DEGIRO

DEGIRO biedt toegang tot meer dan 50 beurzen, waaronder de Amsterdamse Effectenbeurs, de NASDAQ, de NYSE en de London Stock Exchange. DEGIRO biedt ook fractionele aandelen aan, wat betekent dat u een deel van een aandeel kunt kopen als u niet genoeg geld hebt om een heel aandeel te kopen.

Obligaties van DEGIRO

DEGIRO biedt toegang tot meer dan 80 verschillende obligatiemarkten. DEGIRO biedt ook bedrijfsobligaties en staatsobligaties aan.

Opties en futures van DEGIRO

DEGIRO biedt handel in opties en futures op verschillende beurzen, waaronder de Amsterdamse Effectenbeurs, NASDAQ, NYSE en London Stock Exchange.

ETF’s van DEGIRO

DEGIRO biedt toegang tot meer dan 5.000 ETF’s. In vergelijking met andere brokers die ETF’s aanbieden is DEGIRO minder sterk.

8.5
DEGIRO review [2022] Ervaringen van DEGIRO – Is DEGIRO betrouwbaar?

DEGIRO Aandelenbroker

DEGIRO is een Nederlandse broker waar u met iDeal kunt betalen.

Beleggen gaat gepaard met risico’s. U kunt uw inleg verliezen.

Gebruiksvriendelijkheid

Hoe makkelijk is het platform te gebruiken?

De beleggingswereld is al complex genoeg, een broker met een gebruiksvriendelijk platform is dus een groot pluspunt. Via het bekroonde bleeggingsplatform van DEGIRO krijgt u toegang tot uw portefuille, realtime koersen, marktnieuws en uitgebreide ordermogelijkheden.

Over het geheel genomen vonden wij DEGIRO een gebruikersvriendelijk platform. DEGIRO is een goede keuze voor beleggers die op zoek zijn naar een breed scala aan markten om in te beleggen. DEGIRO wordt ook gereguleerd door een gerespecteerde financiële regelgever, wat zijn geloofwaardigheid nog meer vergroot. Het enige nadeel van DEGIRO is de beperkte klantenondersteuning, weinig betaalmogelijkheden en geen optie tot het openen van een demo-account.

Account openen bij DEGIRO

Een rekening openen bij DEGIRO is snel en gemakkelijk. U kunt online een rekening openen in slechts enkele minuten. DEGIRO vereist geen minimum storting, waardoor het voor een groot aantal beleggers toegankelijk is.

Om een rekening bij DEGIRO te openen, moet u enkele persoonlijke gegevens opgeven, zoals uw naam, adres en geboortedatum. U zult ook een gebruikersnaam en een wachtwoord moeten aanmaken. Zodra u deze stappen hebt voltooid, krijgt u toegang tot uw rekening en kunt u beginnen handelen.

Beleggen gaat gepaard met risico’s. U kunt uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Commissies en transactiekosten

DEGIRO kosten

De tarieven van DEGIRO zijn zeer concurrerend in vergelijking met andere online brokers. DEGIRO rekent een commissie op de meeste van haar producten, maar er zijn enkele producten die geen commissie hebben.

DEGIRO rekent bijvoorbeeld geen commissie op Amerikaanse aandelen, wat veel lager is dan de typische commissie die andere online makelaars rekenen. DEGIRO heeft ook lage provisies voor beleggingsfondsen, opties en futures.

AANDELENETF’SDERIVATEN
US
€ 0 + € 0,50
KERNSELECTIE
€ 0
OPTIES
€ 0,75
EURONEXT AMSTERDAM
€ 2 + € 0,50
WERELDWIJD
€ 2 + € 0,50
FUTURES
€ 0,75

Overige kosten

Real-time koersinformatie AMS: € 0
Inactiviteitskosten: € 0
Opnames: € 0
Bewaarloon: € 0
Stortingen: € 0
Valuta afhandeling: 0,25%

Bekijk de actuele lijst op DEGIRO of gebruik de kostencalculator.

Stortingen en geld opnames

DEGIRO betaalmethoden

DEGIRO biedt slechts twee verschillende betalingsmogelijkheden, namelijk via iDEAL of via een handmatige bankoverschrijving. Houdt er rekening mee dat de verwerkingstijd per methode verschilt. DEGIRO biedt geen creditcards of crypto wallet als betalingsmogelijkheden.

U hoeft zich geen zorgen te maken over een minimum storting wanneer u geld op uw DEGIRO rekening zet. U kunt maximaal €50.000 storten in een jaar met iDeal, en u betaalt €5 voor stortingen onder het bedrag van €200.

Wanneer u gebruikt maakt van een bankoverschrijving naar uw beleggingsrekening dient u rekening te houden met 1 á 2 werkdagen verwerkingstijd. Wanneer u kiest voor een uitbetaling van DEGIRO duurt het maximaal 5 werkdagen.

Let op: Er wordt €10 in rekening gebracht bij geldopnames onder de €200.

Mobiele app

Functioneert de mobiele app?

De mobiele app van DEGIRO is uiterst geschikt voor beginners en is in Groot-Brittannië (Financial Times & Investors Chronicle 2020) en Frankrijk (Investment Trends 2018) beoordeeld als beste mobiele trading app.

DEGIRO heeft zijn mobiele app zeer gebruiksvriendelijk gemaakt, zodat u er snel uw weg in kunt vinden. De mobiele app van DEGIRO is beschikbaar voor zowel iOS- als Android-apparaten.

Getallen ter illustratie.

De mobiele app van DEGIRO geeft u toegang tot uw rekening, realtime koersen, marktnieuws en uitgebreide bestelmogelijkheden. De mobiele app van DEGIRO is een goede keuze voor beleggers die op de hoogte willen blijven van de laatste marktontwikkelingen.

U kunt de DEGIRO mobile app downloaden in de Google Play Store en de App Store van Apple.

Analysemogelijkheden

Welke functies heeft het handelsplatform?

Het analyseren van data kan uiterst handig zijn bij het maken van een keuze in uw beleggingen. Elke broker biedt andere functionaliteiten aan, en daarom is het belangrijk dat u de mogelijkheden kent van DEGIRO.

Technische analyse

DEGIRO biedt basisfunctionaliteit als het gaat om het analyseren van gegevens. De grafieken van DEGIRO zijn interactief en bieden u de mogelijkheid om historische gegevens te bekijken. DEGIRO’s grafieken zijn een goede keuze voor beginnende beleggers die met technische analyse willen beginnen.

De grafieken op het platform van DEGIRO kunt aanpassen naar een lijndiagram, candlestick diagram of een OHLC diagram (Open-High-Low-Close). Wanneer u kiest voor een interactiefe grafiek krijgt u de mogelijkheid om in de grafiek te tekenen, uw grafiekinstellingen opslaan en verschillende technische indicatoren gebruiken. DEGIRO biedt o.a. de volgende indicatoren: Voortschrijdende Gemiddelden, Bollinger Bands, RSI en MACD.

U hebt ook de mogelijkheid om uw favoriete grafieken op te slaan en ze later snel te openen. De grafieken van DEGIRO zijn een goede keuze voor beleggers die een elementaire technische analyse willen doen. Als u uitgebreidere analysemogelijkheden wilt, kunt u het handelsplatform TradingView gebruiken.

Fundamentele analyse

DEGIRO biedt ook een uitgebreide reeks fundamentele gegevens over elk bedrijf. Deze gegevens kunnen zeer nuttig zijn bij het nemen van uw beleggingsbeslissingen. De fundamentele gegevens van DEGIRO worden geleverd door Morningstar, een gerenommeerde leverancier van financieel onderzoek.

Blijf altijd op de hoogte van de cijfers van uw favoriete organisatie met DEGIRO. De fundamentele gegevens van DEGIRO worden dagelijks bijgewerkt, zodat u altijd de meest recente informatie bij de hand hebt. DEGIRO biedt ook een handige DEGIRO screener, waarmee u bedrijven kunt screenen op basis van bepaalde criteria.

U vindt de fundamentele gegevens van DEGIRO op de bedrijvenpagina’s. De fundamentele gegevens van DEGIRO zijn een goede keuze voor beleggers die een Fundamentele analyse van hun beleggingen willen maken.

Educatiemogelijkheden

Speciaal voor beginners biedt DEGIRO een uitgebreide kenniscentrum aan zodat u meer kennis kunt opdoen over beleggen. Het online onderwijsmateriaal van DEGIRO is een goede manier om meer te leren over de grondbeginselen van beleggen. Op de website van DEGIRO vindt u zoal een beleggersacademie, beleggingsstrategieën, een begrippenlijst en zelfs documentaires over bepaalde onderwerpen.

Conclusie: DEGIRO is een betrouwbare broker die beleggers heel wat handige functies biedt. De mobiele app van DEGIRO is uiterst gebruiksvriendelijk en geeft u toegang tot uw rekening, realtime koersen, marktnieuws en uitgebreide bestelmogelijkheden. De grafieken van DEGIRO zijn interactief en bieden u de mogelijkheid om historische gegevens te bekijken. DEGIRO biedt ook een uitgebreide set fundamentele gegevens over elk bedrijf. Het online educatief materiaal van DEGIRO is een goede manier om meer te leren over de grondbeginselen van beleggen.

DEGIRO klantenservice

Hoe is de klantenservice?

DEGIRO biedt vooralsnog een beperkte klantenondersteuning. DEGIRO heeft helaas geen live chat, wat teleurstellend is omdat de meeste brokers dit juist wel aanbieden. DEGIRO heeft daarentegen wel een uitgebreide FAQ-sectie op haar website, die zeer nuttig is.

De telefonische klantenondersteuning van DEGIRO is beschikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 17:30 (🇳🇱 Nederlands). Wanneer u tussen 17:30 en 22:00 een dringende vraag heeft kunt u ook terecht bij de 🇬🇧 Engelstalige klantenservice.

DEGIRO Kernselectie

Wat is DEGIRO kernselectie?

De DEGIRO Kernselectie is een lijst van door DEGIRO goedgekeurde ETF’s die geschikt zijn voor lange termijn beleggingen. De DEGIRO Kernselectie bestaat uit goedkope indexfondsen die DEGIRO op basis van objectieve criteria heeft geselecteerd. De DEGIRO Kernselectie kan een goed uitgangspunt zijn voor het opbouwen van een gediversifieerde portefeuille.

DEGIRO Kernselectie is zeer geliefd, want u betaalt geen transactiekosten. DEGIRO Kernselectie is ook een goede keuze voor beleggers die in ETF’s willen beleggen zonder zich zelf om de selectie te hoeven bekommeren.

Bekijk de ETF Kernselectie van DEGIRO

DEGIRO review conclusie

Wat vinden wij van DEGIRO?

DEGIRO is één van de grootste online brokers in Europa, en is opgericht in Nederland. Het is ook een van de goedkoopste brokers, met veel variatie om uit te kiezen. Hoewel de klantenservice niet altijd bereikbaar is, is het toch de moeite waard om het platform eens te proberen.

DEGIRO biedt een heleboel functies die erg nuttig kunnen zijn voor beleggers. De mobiele app van DEGIRO is uiterst gebruiksvriendelijk en geeft u toegang tot uw rekening, realtime koersen, marktnieuws en uitgebreide bestelmogelijkheden. De grafieken van DEGIRO zijn interactief en bieden u de mogelijkheid om historische gegevens te bekijken. DEGIRO biedt ook een uitgebreide set fundamentele gegevens over elk bedrijf. Het online educatief materiaal van DEGIRO is een goede manier voor beginnende beleggers om meer te leren over de grondbeginselen van beleggen.

Bent u op zoek naar een broker met ongekend lage kosten? Dan is DEGIRO een goede keuze. DEGIRO biedt ook een goede selectie van ETF’s, die zonder commissie gekocht kunnen worden.
8.5
Onze score: 8.5
DEGIRO – Aandelenbroker
POSITIVES
 • Lage tarieven
 • Breed scala aan markten
 • Gebruiksvriendelijk platform
 • Gereglementeerd
 • Eigen bankrekeningnummer

  Veelgestelde vragen

  DEGIRO FAQ

  DEGIRO heeft zeer lage kosten. DEGIRO rekent geen commissies op de meeste transacties. Voor sommige producten is er een kleine commissie. DEGIRO Kernselectie is een goed uitgangspunt om een gediversifieerde portefeuille op te bouwen, zonder dat u transactiekosten hoeft te betalen.

  Nee, DEGIRO biedt geen bonus aan. DEGIRO biedt ook geen andere promoties aan. De lage kosten van DEGIRO zijn voor veel beleggers al zeer aantrekkelijk.

  DEGIRO heeft geen minimum storting. U kunt beginnen te beleggen met elk bedrag dat u maar wilt. DEGIRO heeft wel een maximum stortingslimiet van €50.000 euro per jaar voor niet-professionele klanten

  U kunt contact opnemen met de klantenservice van DEGIRO per telefoon of per e-mail. De klantenservice van DEGIRO is bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 17:30 uur (Nederlands). Als u buiten kantooruren een dringende vraag heeft, kunt u ook contact opnemen met de Engelssprekende klantenservice van DEGIRO

  Ja, DEGIRO biedt handel in opties aan. DEGIRO is een van de weinige brokers die de handel in opties zonder commissie aanbiedt. DEGIRO rekent een kleine vergoeding voor de uitoefening en toewijzing van opties.

  Tim Meijer

  Reviews

  © 2022 – Hulpmetbeleggen.nl

   

  Risico waarschuwingCookiesPrivacybeleidDisclaimer

   

   

  Tussen 56% en 89% van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

  Hulp met beleggen
  Logo