GoldRepublic review [2022] Ervaringen met GoldRepublic – Betrouwbaar of niet?

Als u erover denkt om fysieke edelmetalen te kopen, raden wij u aan om eerst onze GoldRepublic review te lezen. In deze recensie vertellen wij u alles wat u moet weten over GoldRepublic, zodat u zelf kunt beslissen of GoldRepublic voor u de juiste partij is.
8/10 (Review score)
Product beoordeeld als #9 in Reviews

In deze GoldRepublic review delen wij onze ervaringen. GoldRepublic is een website waar u online fysiek goud kunt kopen, maar ook kunt investeren in edelmetalen zoals platina en zilver. GoldRepublic is al enkele jaren operationeel en een betrouwbare partij om edelmetalen te kopen. GoldRepublic biedt ook opslagfaciliteiten in 🇨🇭 Zwitserland, een van de veiligste landen ter wereld.

8Review score
GoldRepublic review & ervaringen

GoldRepublic is een betrouwbare partij om fysieke edelmetalen van te kopen en wij raden hen dan ook aan als u overweegt om te investeren in fysiek goud of andere edelmetalen. Zij bieden opslagfaciliteiten in Zwitserland, wat een van de veiligste landen ter wereld is, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw investering in goede handen is.

Gebruiksvriendelijkheid
8.5
Mobiele app
7.5
Klantenservice
9
Prijs-kwaliteit
8
Aanbod
7
Voordelen GoldRepublic
 • Nederlands bedrijf
 • Gereguleerd door de AFM
 • Veilige opslag in kluizen
 • Terugkoopgarantie
 • Handig spaarplan
Nadelen GoldRepublic
 • Alleen fysiek goud, zilver en platina
 • Thuis laten bezorgen kost extra
 • Terugkoopgarantie vervalt bij thuis bezorgen

Wat is GoldRepublic?

GoldRepublic informatie

GoldRepublic is een 🇳🇱 Nederlands bedrijf dat particulieren over de hele wereld in staat stelt fysieke edelmetalen te kopen, te verkopen en op te slaan. Het bedrijf werd in 2008 opgericht door Marleen Evertsz en Kasper Luursema met de missie om goud voor iedereen toegankelijk te maken. GoldRepublic is een van de eerste bedrijven in 🇪🇺 Europa dat zijn klanten in staat stelt om via een online platform in fysiek goud te beleggen. Inmiddels heeft GoldRepublic zich gevestigd als de belangrijkste aanbieder van fysiek edelmetaal in Nederland.

Bij GoldRepublic kunt u zeven dagen per week, 24 uur per dag edelmetalen kopen en verkopen. U kunt ervoor kiezen om de metalen te bewaren op een van de locaties van GoldRepublic. U heeft de mogelijkheid uw edelmetalen op te slaan in kluizen in 🇳🇱 Nederland, 🇩🇪 Duitsland of 🇨🇭 Zwitserland inclusief verzekering tegen diefstal en schade. Kiest u er liever voor om het thuis op te slaan in uw eigen klus? Dat kan ook. Houdt in dat geval alleen wel rekening met extra kosten.

Edelmetalen kopen en verkopen bij GoldRepublic is heel eenvoudig. U kunt dit volledig online doen. GoldRepublic hanteert bij het kopen en verkopen van edelmetalen de zogenaamde “spotprijs”. Dit is de real-time prijs van de activa, die u op de website van GoldRepublic kunt vinden. Wanneer u bijvoorbeeld goud koopt, betaalt u een commissie van 1,5% over de spotprijs. Hetzelfde percentage geldt wanneer u uw goud verkoopt. GoldRepublic bewaart of verhandelt ook andere edele metalen zoals zilver of platina.

Betrouwbaarheid

Is GoldRepublic betrouwbaar?

GoldRepublic is een betrouwbare partij om edelmetalen te kopen. Het bedrijf bestaat al meer dan 10 jaar en heeft zijn klanten altijd op tijd uitbetaald. GoldRepublic is ook lid van de Beroepsvereniging van Goud- en Zilverhandelaren (BVVL). Deze vereniging bevordert eerlijke en transparante handel in edelmetalen.

GoldRepublic is in Nederland gevestigd en al haar activiteiten vallen onder de Nederlandse wetgeving. Dit maakt GoldRepublic een zeer veilige partij om edelmetalen van te kopen. In 2010 ontving GoldRepublic als eerste edelmetaal bedrijf een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), onder registratienummer 12020650.

Ook de opslag van uw edelmetalen bij GoldRepublic is zeer veilig. Uw goud, zilver of ander edelmetaal wordt opgeslagen in streng beveiligde kluizen in Zürich, Frankfurt of Amsterdam. De kluizen worden 24 uur per dag, 7 dagen per week bewaakt door bewakingsagenten.

8
GoldRepublic review [2022] Ervaringen met GoldRepublic – Betrouwbaar of niet?

GoldRepublic – Fysiek edelmetaal Edelmetaal

GoldRepublic is een fantastische optie voor personen die in fysiek goud, zilver en platina willen beleggen.

Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.

Wat zijn onze GoldRepublic ervaringen?

Wij hebben goede ervaringen met GoldRepublic. Het proces van edelmetalen kopen en opslaan was gemakkelijk en ongecompliceerd. Wij hadden altijd het gevoel dat onze investering veilig was bij GoldRepublic. Over het algemeen zouden wij GoldRepublic kunnen aanbevelen aan iedereen die fysieke edelmetalen online wil kopen.

GoldRepublic is een betrouwbaar bedrijf. Wij hebben nog nooit problemen met hen gehad, en hun klantenservice is uitstekend. Zij reageren altijd snel op vragen of problemen die wij hebben. GoldRepublic is onze eerste keus als het gaat om het online kopen van fysiek edelmetaal.

Een account aanmaken op GoldRepublic is gemakkelijk en bovendien gratis als u deze link volgt. U wordt pas gevraagd om te betalen als u besloten hebt om een aankoop te doen.

Voordelen van GoldRepublic

GoldRepublic, wat zijn de voordelen?

Het belangrijkste verkoopargument van GoldRepublic is dat zij opslag van uw edelmetalen aanbieden met terugkoopgarantie in hun streng beveiligde kluizen in o.a. Zürich, Zwitserland. Dit is een groot verkoopargument voor veel mensen, omdat het gemoedsrust biedt dat uw edelmetalen veilig wordt opgeslagen. Wanneer u belegt in fysiek edelmetaal bij GoldRepublic is het 100% juridisch eigendom zonder de ongemakken.

U kunt er ook voor kiezen om uw edelmetaal eenvoudig thuis te laten bezorgen. Houdt er in dat geval wel rekening mee dat u de terugkoopgarantie verliest en dat er extra kosten van toepassing zijn.

Een ander groot voordeel van GoldRepublic is dat zij een zeer concurrerende prijs op edelmetalen bieden. Zij zijn vaak een van de goedkoopste partijen om online fysieke edelmetalen te kopen.

Het spaarplan van GoldRepublic is ook erg handig wanneer u voor een vast bedrag elke maand wilt beleggen in uw favoriete edelmetalen. Het voordeel van het spaarplan is dat de transactiekosten lager liggen dan bij een eenmalige aankoop.

De website van GoldRepublic is gemakkelijk te gebruiken en te navigeren. Hij is beschikbaar in het 🇳🇱 Nederlands, 🇩🇪 Duits, 🇺🇸 Engels en 🇪🇸 Spaans, waardoor hij toegankelijk is voor mensen van over de hele wereld.

Over het geheel genomen zijn wij zeer tevreden met onze ervaring met GoldRepublic en zouden wij hen aan iedereen aanbevelen die in fysiek goud of andere edele metalen wil investeren.

Nadelen van GoldRepublic

Wat zijn de nadelen van GoldRepublic?

Het grootste nadeel van GoldRepublic is dat zij alleen opslag aanbieden in hun eigen kluizen. Dit betekent dat als u uw edelmetalen elders wilt opslaan, u zelf voor opslag en verzekering zult moeten betalen. GoldRepublic biedt geen opslag buiten hun eigen kluizen aan. Wanneer u ervoor kiest om uw edelmetalen ergens anders op te slaan, vervalt ook de terugkoopgarantie.

Een ander nadeel van GoldRepublic is dat zij geen numismatische munten verkopen of verhandelen. Numismatische munten zijn verzamelobjecten die meestal meer waard zijn dan de waarde van het metaal waarvan ze gemaakt zijn. GoldRepublic verkoopt en verhandelt alleen goud, zilver en platina, die geprijsd zijn op basis van de spotprijs van het metaal.

GoldRepublic is een betrouwbaar en betrouwbaar bedrijf, maar er zijn een paar nadelen aan het gebruik van hun diensten. Over het geheel genomen zouden wij hen nog steeds aanbevelen aan iedereen die in fysiek goud of andere edele metalen wil beleggen.

Beleggingsmogelijkheden

GoldRepublic aanbod

Wat betreft beleggingsmogelijkheden heeft GoldRepublic een klein aanbod in vergelijking met de normale online brokers die wij behandelen. U kunt alleen beleggen in fysiek goud, zilver of platina. GoldRepublic biedt daarnaast ook een spaarplan aan als u elke maand een vast bedrag wilt beleggen.

Het minimum investeringsbedrag is 1 gram goud of het equivalent in andere edelmetalen. Er zijn geen maximumlimieten voor het bedrag dat u kunt beleggen.

Getallen ter illustratie.

Gebruiksgemak en interface

Is GoldRepublic gebruiksvriendelijk?

De website is gemakkelijk te gebruiken en te navigeren. De website biedt een persoonlijk dashboard waar je alle belangrijke informatie in één oogopslag terug kan vinden. Dit omvat uw huidige edelmetaalportefeuille, de waarde van uw beleggingen en uw rekeninggeschiedenis.

De GoldRepublic website is goed ontworpen en gebruiksvriendelijk. Wij hadden geen problemen met het vinden van de informatie die wij zochten of met het gebruik van de functies van de website.
8
GoldRepublic review [2022] Ervaringen met GoldRepublic – Betrouwbaar of niet?

GoldRepublic – Fysiek edelmetaal Edelmetaal

GoldRepublic is een fantastische optie voor personen die in fysiek goud, zilver en platina willen beleggen.

Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.

Kosten en commissies

De kosten bij GoldRepublic

De prijzen die GoldRepublic aanbiedt zijn zeer concurrerend en vaak een van de goedkoopste aanbieders om fysiek edelmetaal online te kopen. De prijzen die GoldRepublic aanbiedt zijn gebaseerd op de prijsnotering van het metaal, plus een kleine winstmarge.

De transactiekosten bij het kopen en verkopen van Goud, Zilver en Platina zijn hetzelfde. Hierin wordt geen onderscheid gemaakt. Voor het opslaan van edelmetalen zit er echter wel een klein verschil in, zo betaalt u 0,5% opslagkosten voor het opslaan van goud, en 1% voor zilver en platina. Bij het aanschaffen van Zilver en Platina in Zwitserland en Duitsland zitten er ook handlingskosten aan verbonden van €9 per kg. Wanneer u enkel in Nederland handelt hoeft u deze kosten niet te betalen.

Bekijk hier de actuele tarieven van GoldRepublic

Wanneer u ervoor kiest om uw edelmetalen veilig in een kluis te laten opslaan, die gelijk zijn aan of meer zijn dan de kleinste beschikbare edelmetaalbar in de kluis, dan kunt u voor een extra toeslag meerdere baren op naam reserveren.

Bekijk hier de actuele tarieven van GoldRepublic

Bij het uitleveren van fysiek edelmetaal heeft u ook te maken met extra kosten, afhankelijk van de baarformaten die u laat leveren. U kunt in ieder geval rekenen op 1% uitleverkosten, vervoerskosten en de productiekosten. Het laatste verschilt per baarvolume, voor de actuele prijzen kunt u het beste de website van GoldRepublic raadplegen. Bekijk de actuele tarieven.

Tot slot moet u er ook rekening mee houden dat u te maken krijgt met indirecte kosten in de spread. Een spread is het verschil tussen de koop- en verkoopprijs van een activa. Wanneer u edelmetalen wilt kopen, betaalt u de vraagprijs en wanneer u wilt verkopen, krijgt u de biedprijs. Het verschil tussen deze twee prijzen wordt de spread genoemd.

Over het geheel genomen zijn de tarieven van GoldRepublic zeer concurrerend. Zij zijn vaak een van de goedkoopste plaatsen om fysiek edelmetaal online te kopen. Wanneer u de kosten van GoldRepublic vergelijkt met het kopen van aandelen en ETF’s bij een andere online broker, krijgt u in feite een vertekend beeld. Dat komt omdat u betaalt voor het daadwerkelijke bezit, en niet alleen voor een stuk papier dat het bezit vertegenwoordigt.

De tarieven van GoldRepublic zijn gebaseerd op de spotprijs van het metaal, plus een kleine winstmarge. Wanneer u ervoor kiest uw edele metalen in een kluis op te slaan, worden er extra kosten aangerekend. Deze kosten zijn echter nog altijd veel lager dan wat u zou betalen om het zelf of bij een andere partij op te slaan.

Stortingen en geld opnames

Welke stortings- en opnamemethodes zijn er?

GoldRepublic biedt verschillende mogelijkheden om geld te storten en op te nemen. Zodra u een koop order plaatst kunt u de betaling voldoen via bankoverschrijving, creditcard of iDeal. Al deze opties zijn gratis. Het enige waar u rekening mee moet houden is dat het een paar dagen kan duren voordat het geld op uw GoldRepublic rekening aankomt wanneer u een bankoverschrijving doet.

Als u geld van uw GoldRepublic rekening wilt opnemen, kunt u dit ook gratis doen via een bankoverschrijving. Geldopnames met een creditcard zijn niet mogelijk.

Particuliere beleggers kunnen al beginnen met beleggen vanaf een minimumbedrag van €50 of één gram edelmaten kopen. Houdt er wel rekening mee dat u eerst uw account dien te valideren alvorens u aankopen kunt doen.

Mobiele app

De app van GoldRepublic

GoldRepublic heeft onlangs een mobiele app voor iOS en Android toestellen gelanceerd. De app heeft een strak design en is zeer gebruiksvriendelijk. Met de app kunt u de actuele edelmetaalprijzen bekijken, metalen kopen en verkopen en uw rekeninggeschiedenis bekijken.

De GoldRepublic app is een geweldige aanvulling voor beleggers die al hun informatie binnen handbereik willen hebben. Het maakt het kopen en verkopen van edelmetalen gemakkelijker dan ooit tevoren.

Een ding dat wij in de toekomst graag zouden zien is de mogelijkheid om vanuit de app geld over te maken naar uw GoldRepublic rekening. Momenteel kunt u dat alleen vanaf de website doen.

Hoe werkt GoldRepublic?

Hoe werkt het kopen van fysiek edelmetaal?

U kunt op verschillende manieren fysiek edelmetaal kopen op GoldRepublic. U kunt bijvoorbeeld goud kopen, of u kunt kiezen voor een spaarplan. Met een spaarplan legt u automatisch elke maand geld in, en dat geld wordt gebruikt om edelmetalen naar keuze te kopen. Het spaarplan is een goede manier om geleidelijk een positie in fysiek goud op te bouwen. Hoe dit precies werkt zullen wij straks uitleggen.

Wanneer u een order plaatst op GoldRepublic, koopt u echt fysiek edelmetaal via het internet. Deze order wordt vervolgens direct doorgegeven aan de smelterij. Als u als u als enige een bar reserveert, bent u de enige eigenaar; u kunt er ook voor kiezen om mede-eigenaar te zijn van één of meer bars.

Vervolgens kunt u ervoor kiezen om de edelmetalen met een zwaarbeveiligd transport naar de kluis te laten brengen. Het edelmetaal is altijd volledig verzekerd en wordt streng beveiligd in de kluizen van GoldRepublic. U kunt er echter ook voor kiezen om het edelmetaal thuis te laten bezorgen. Hier zitten wel extra kosten aan verbonden, lees u dus goed in voordat u een keuze maakt.

GoldRepublic edelmetaal spaarplan

Wat houdt het spaarplan in?

GoldRepublic biedt een spaarplan aan en maakt sparen voor de toekomst mogelijk. Met GoldRepublic kunt u op eenvoudige wijze fysiek goud sparen. U kunt in uw GoldRepublic account een online spaarplan instellen om GoldRepublic elke maand op een bepaalde datum fysiek goud voor u te laten kopen. Dit is al mogelijk vanaf €50 per maand.

Omdat u goud koopt op hetzelfde moment als vele andere beleggers, krijgt u maandelijks lagere transactiekosten van 0,5% (tegenover 1%). De gespreide aankoop van edelmetalen is ook een eenvoudige methode om een gunstige gemiddelde aankoopkoers te krijgen.

Om te beginnen met goud sparen via het GoldRepublic spaarplan, logt u gewoon in op uw GoldRepublic account en gaat u naar het tabblad “Spaarplan”. Hier kunt u een nieuw spaarplan opzetten en kiezen hoeveel u elke maand wilt sparen. U kunt ook kiezen op welke datum van de maand GoldRepublic goud voor u moet kopen.

Nadat u uw spaarplan heeft ingesteld, zal GoldRepublic automatisch elke maand op de opgegeven datum fysiek goud voor u kopen. Het goud wordt vervolgens opgeslagen in de streng beveiligde kluizen van GoldRepublic. U kunt altijd uw huidige bezittingen en accountgeschiedenis bekijken in uw GoldRepublic account

U kunt uw GoldRepublic spaarplan op elk moment opzeggen. Echter, als u al goud gekocht heeft via het spaarplan, zal GoldRepublic een annuleringsvergoeding van 1% in rekening brengen.

Klantenservice

GoldRepublic klantenservice

Marleen Evertsz
Chief Executive Officer / Partner

Wij namen contact op met de klantendienst van GoldRepublic om een paar vragen te stellen over hun diensten. De vertegenwoordiger van de klantendienst was zeer behulpzaam en beantwoordde al onze vragen naar tevredenheid.

De klantenservice is bereikbaar per telefoon, e-mail of chat. Het enige minpuntje is dat de klantendienst van GoldRepublic alleen tijdens de kantooruren van maandag tot vrijdag bereikbaar is. GoldRepublic heeft echter wel een uitgebreide FAQ-sectie op hun website die antwoorden kan geven op veel voorkomende vragen.

Over het geheel genomen waren wij tevreden over onze ervaring met GoldRepublic en zouden wij hun diensten aanbevelen aan iedereen die in fysiek goud, zilver of platina wil beleggen.

GoldRepublic alternatieven

We vergelijken andere partijen

GoldRepublic is niet het enige bedrijf dat goudspaarplannen aanbiedt. GoldCore en GoldMoney zijn twee andere bedrijven die soortgelijke diensten aanbieden. GoldCore biedt een goud spaarplan aan met een minimum investering van €100 per maand. GoldMoney heeft een Gold Investment Plan met een minimum investering van €5,000.

Zowel GoldCore als GoldMoney hebben hogere opslagkosten dan GoldRepublic. GoldCore rekent 1% per jaar voor opslag, terwijl GoldMoney 0,5% per jaar rekent voor opslag.

GoldRepublic is een goede keuze voor mensen die in fysiek goud en zilver willen beleggen. Zij bieden verschillende investeringsplannen aan, en u kunt eenvoudig met iDeal uw aankoop doen. Een ander bijkomend voordeel is dat GoldRepublic een 🇳🇱 Nederlands bedrijf is, gereguleerd wordt door de AFM en Nederlandse klantenondersteuning biedt.

8
GoldRepublic review [2022] Ervaringen met GoldRepublic – Betrouwbaar of niet?

GoldRepublic – Fysiek edelmetaal Edelmetaal

GoldRepublic is een fantastische optie voor personen die in fysiek goud, zilver en platina willen beleggen.

Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.

Conclusie GoldRepublic review

Voor wie is GoldRepublic geschikt?

GoldRepublic is een betrouwbaar en gerenommeerd bedrijf dat een veilige en gemakkelijke manier biedt om in fysieke edelmetalen te beleggen. GoldRepublic is een van de weinige bedrijven die de mogelijkheid bieden om fysiek edelmetalen online te kopen en te verkopen. GoldRepublic biedt daarnaast ook opslagfaciliteiten in Zwitserland, Nederland, en Duitsland.

Wij vonden hun klantenservice responsief en behulpzaam. Zij konden al onze vragen naar tevredenheid beantwoorden. Het enige nadeel is dat de klantendienst van GoldRepublic alleen tijdens kantooruren van maandag tot vrijdag bereikbaar is.

Conclusie: GoldRepublic is een fantastische optie voor personen die in fysiek goud, zilver en platina willen beleggen. Er zijn verschillende beleggingsmogelijkheden, en u kunt eenvoudig uw aankoop met iDeal doen. Een ander voordeel is dat GoldRepublic in Nederland is gevestigd, wat betekent dat het gereguleerd wordt door de AFM en ook Nederlandse klantenservice biedt.
8
Onze score: 8
GoldRepublic – Fysiek edelmetaal
 • Fysiek goud, zilver en platina
 • Beveiligde kluizen
 • AFM verguning
 • Nederlands bedrijf
 • Terugkoopgarantie
  Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.

  Veelgestelde vragen over GoldRepublic

  Antwoord op uw vragen

  Bij GoldRepublic kunt u fysiek goud, zilver en platina kopen. De order wordt direct doorgestuurd naar de smelterij en het edelmetaal wordt vervolgens opgeslagen in de streng beveiligde kluizen van GoldRepublic.

  GoldRepublic biedt een veilige en eenvoudige manier om te investeren in fysiek edelmetaal. GoldRepublic is één van de weinige bedrijven die de mogelijkheid biedt om online fysiek edelmetaal te kopen en verkopen. GoldRepublic biedt tevens opslagfaciliteiten in Zwitserland, Nederland en Duitsland.

  U kunt de GoldRepublic klantenservice bereiken per telefoon, e-mail of chat tijdens kantooruren van maandag tot en met vrijdag.

  GoldRepublic rekent 0.5% per jaar voor opslag in hun Zwitserse, Nederlandse of Duitse kluizen.

  Tim Meijer

  Reviews

  © 2022 – Hulpmetbeleggen.nl

   

  Risico waarschuwingCookiesPrivacybeleidDisclaimer

   

   

  Tussen 56% en 89% van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

  Hulp met beleggen
  Logo