LiteBit review [2022] Ervaringen van LiteBit – Is LiteBit betrouwbaar?

In deze uitgebreide LiteBit review kijken we naar het bedrijf, haar diensten, en hoe het zich verhoudt tot andere crypto exchanges.
8.2/10 (Review score)
Product beoordeeld als #6 in Reviews

LiteBit is een cryptocurrency exchange die al sinds 2013 bestaat. Het bedrijf is gevestigd in 🇳🇱 Nederland en biedt zijn diensten aan gebruikers in 🇪🇺 Europa aan. LiteBit heeft een gebruiksvriendelijk platform en biedt een grote verscheidenheid aan cryptomunten om te verhandelen. In deze LiteBit review bekijken we het bedrijf, haar diensten, en of het een betrouwbare crypto exchange is of niet.

8.2Review score
Litebit review & ervaringen

Over het geheel genomen is LiteBit een goede keuze voor wie op zoek is naar een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk platform. Het biedt een breed scala aan munten, evenals een handige mobiele app. LiteBit heeft ook een uitstekende klantenservice.

Gebruiksvriendelijkheid
9
Mobiele app
8.5
Klantenservice
9.5
Prijs-kwaliteit
5.5
Aanbod
8.5
Voordelen LiteBit
 • Zeer gebruiksvriendelijk platform
 • Nederlandse klantenservice
 • Veel betaalmethodes (o.a. iDeal)
 • Veilig en betrouwbaar
 • Beste crypto broker 2020
 • Pushmeldingen beschikbaar
 • Crypto staking beschikbaar
Nadelen LiteBit
 • Relatief hoge kosten
 • Geen hefboom opties
 • Geen technische hulpmiddelen

Wat is LiteBit?

LiteBit informatie

LiteBit is in 2013 opgericht door twee Nederlandse crypto-enthousiasten en ondernemers. Het bedrijf is gevestigd in 🇳🇱 Rotterdam, Nederland. LiteBit was een van de eerste bedrijven die cryptohandel in Europa mogelijk maakten. Hun missie was om crypto trading zo eenvoudig mogelijk te maken. Het bedrijf stelt gebruikers in staat om een grote verscheidenheid aan cryptocurrencies te kopen en te verkopen. LiteBit heeft ook een eigen wallet waar crypto’s opgeslagen kunnen worden.

LiteBit heeft ruim 800.000 klanten en heeft 90 mensen uit vele nationaliteiten in dienst, variërend van Nederlands tot Braziliaans. Het bedrijf wordt gereguleerd door de Nederlandsche Bank. (DNB) Het doel van LiteBit is om het voor iedereen gemakkelijk te maken om cryptocurrencies te kopen, verkopen en gebruiken. In de toekomst is LiteBit van plan om meer diensten aan te bieden, zoals een LiteBit debetkaart en LiteBit kredietproducten.

Getallen ter illustratie.

Een van de redenen waarom mensen graag met LiteBit handelen, is vanwege de verscheidenheid aan cryptomunten die zij aanbieden. LiteBit biedt een breed scala aan munten, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple, en meer. Dat maakt het een goede optie voor mensen die hun portefeuille willen diversifiëren. Een andere reden waarom mensen LiteBit gebruiken is dankzij het gebruiksvriendelijke platform. Het platform is gemakkelijk te gebruiken en te navigeren, zelfs voor beginners. Tenslotte is LiteBit een gereglementeerd bedrijf, dat de gebruikers gemoedsrust biedt dat hun geld veilig is.

8.2
LiteBit review [2022] Ervaringen van LiteBit – Is LiteBit betrouwbaar?

LiteBit Crypto broker

Verkozen tot Beste Crypo Broker in 2019 & 2020.
LiteBit is de veiligste plaats om uw crypto en transacties te bewaren.

Betrouwbaarheid

LiteBit betrouwbaar en veilig?

LiteBit is een gereguleerd bedrijf en staan geregistreerd bij de Autorité des Marches Financiers (AMF) in Frankrijk en Finanzmarktafsicht (FMA) in Oostenrijk. LiteBit neemt veiligheid serieus. Het platform gebruikt daarnaast 2-Factor Authenticatie en slaat alle cryptomunten op in een offline crypto wallet. LiteBit heeft ook een partnerschap met BitGo, een toonaangevende aanbieder van beveiligingsdiensten voor cryptocurrency.

In 2019 & 2020 is LiteBit verkozen tot Beste Crypto Broker en ze zijn goed op weg om de nummer #1 van 🇪🇺 Europa te worden. LiteBit gelooft in het traden van crypto op een veilige, simpele en persoonlijke manier. Met dat in gedachten bevat LiteBit de volgende functies:

 • Twee-factor authenticatie: LiteBit gebruikt twee-factor authenticatie om uw account te beschermen. Dat betekent dat u uw aanmelding moet bevestigen met een code die naar uw telefoon wordt gestuurd.
 • Offline opslag: LiteBit slaat alle cryptomunten op in offline portefeuilles. Dit beschermt uw munten tegen hackers.
 • BitGo partnerschap: LiteBit is een partnerschap aangegaan met BitGo, een toonaangevende aanbieder van beveiligingsdiensten voor cryptocurrency. BitGo zal LiteBit helpen hun platform te beveiligen en ervoor te zorgen dat uw munten veilig zijn.
 • Portefeuilles met meerdere handtekeningen: LiteBit gebruikt crypto wallets met meerdere handtekeningen voor extra veiligheid. Dat betekent dat LiteBit twee sleutels nodig heeft om toegang te krijgen tot uw munten, en niet slechts één.
 • IP-verificatie: LiteBit gebruikt IP-verificatie om fraude te voorkomen en uw account te beschermen.

Deze kenmerken maken LiteBit tot een veilig en betrouwbaar platform om cryptocurrencies te verhandelen.

Wat zijn onze Litebit ervaringen?

Wij hebben positieve ervaringen met LiteBit. Het platform is gemakkelijk te gebruiken en de klantenservice reageert snel. Wij vinden het ook prettig dat LiteBit de veiligheid serieus neemt.

U kunt maar liefst 70+ verschillende cryptocurrencies verhandelen op deze cryptocurrency exchange. Bovendien is de website in het 🇳🇱 Nederlands beschikbaar, en ondersteund de klantenservice van LiteBit ook Nederlands.

U kunt bij deze crypto broker met iDeal betalen. Bovendien kunt u erop vertrouwen dat uw financiële gegevens privé en veilig bewaard worden. De broker maakt namelijk gebruik van SSL-beveiliging, u kunt er dus op vertrouwen dat zij uw gegevens veilig bewaren.

Over het geheel genomen vinden wij LiteBit een uitstekend om cryptocurrencies te kopen en verkopen.

Voordelen van LiteBit

Wat maakt LiteBit goed?

Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van LiteBit, waaronder:

 • Verscheidenheid aan cryptomunten: LiteBit biedt een breed scala aan munten (70+), waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple, en meer. Dit maakt het een goede optie voor mensen die hun portefeuille willen diversifiëren.
 • Gebruiksvriendelijk platform: Het LiteBit platform is gemakkelijk te gebruiken en te navigeren, zelfs voor beginners.
 • Integriteitstoezicht: Litebit is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB), wat gebruikers gemoedsrust geeft dat hun geld veilig is.
 • Veilig en beveiligd: LiteBit gebruikt twee-factor authenticatie en slaat alle cryptomunten op in offline wallets. LiteBit heeft ook een partnerschap met BitGo, een toonaangevende aanbieder van beveiligingsdiensten voor cryptocurrency.
 • Crypto staking: LiteBit heeft een functie genaamd “LiteBit Earn”, waarmee gebruikers wekelijkse rente kunnen ontvangen.

Deze voordelen maken LiteBit een geweldige optie voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies.

Nadelen van LiteBit

Wat zijn de nadelen?

LiteBit is een goede broker om cryptocurrencies te kopen en verkopen, maar het heeft een aantal nadelen. Een nadeel is dat het geen technische grafieken heeft, die sommige mensen nodig zouden kunnen hebben om beslissingen te nemen over kopen of verkopen. Dit maakt LiteBit minder ideaal voor ervaren handelaren die op grafieken vertrouwen om handelsbeslissingen te nemen

Voor degene die buiten de EU wonen is het grootste nadeel van LiteBit dat het alleen diensten aanbiedt aan gebruikers in Europa. LiteBit biedt haar diensten niet aan gebruikers in andere delen van de wereld aan.

Een ander nadeel van LiteBit zijn de hoge kosten in vergelijking met andere gerenommeerde crypto brokers. De koop- en verkoopkosten variëren gemiddeld tussen de 2-3%.

Ondanks de bovengenoemde nadelen vinden wij LiteBit een prima optie om cryptocurrencies te kopen en verkopen. Het platform is gemakkelijk te gebruiken, de klantenservice is responsief, en de veiligheid wordt serieus genomen. Als u nieuw bent in de crypto wereld en cryptocurrencies wilt kopen en verkopen, is LiteBit volgens ons een goede optie.

Beleggingsmogelijkheden

Het aanbod van LiteBit

Het aanbod van LiteBit in cryptocurrencies is zeer goed. U kunt maar liefst 70+ verschillende crypto munten verhandelen op LiteBit.

Verhandelbaar
 • Cryptovaluta
Niet verhandelbaar
 • Aandelen
 • CFD’s
 • Futures
 • Indices (indexen)
 • Opties
 • ETF’s
 • Grondstoffen
 • Obligaties
 • Turbo’s
 • Forex
 • Buitenlandse beurzen

Enkele populaire cryptomunten die u kunt kopen bij Litebit zijn:

 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Litecoin (LTC)
 • Ripple (XRP)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Cardano (ADA)
 • Plygon (MATIC)
 • Verge (XVG)
Getallen ter illustratie.

Chainlink, Dogecoin en Verge zijn ook beschikbaar op Litebit. U kunt deze populaire altcoins via iDeal kopen. LiteBit biedt ook een grote verscheidenheid aan minder bekende munten, zoals Filecoin, Fantom, en Tezos.

8.2
LiteBit review [2022] Ervaringen van LiteBit – Is LiteBit betrouwbaar?

LiteBit Crypto broker

Verkozen tot Beste Crypo Broker in 2019 & 2020.
LiteBit is de veiligste plaats om uw crypto en transacties te bewaren.

Gebruiksvriendelijkheid

Gebruiksvriendelijkheid LiteBit

De website van LiteBit is beschikbaar in het 🇳🇱 Nederlands en is zeer gebruiksvriendelijk. LiteBit biedt ook een mobiele app, waarmee u gemakkelijk onderweg in cryptocurrencies kunt handelen. Het platform van LiteBit is gemakkelijk te gebruiken en te navigeren, zelfs voor crypto beginners. Het proces van kopen en verkopen van cryptocurrencies is rechttoe rechtaan en eenvoudig.

Wat ons het meest bevalt aan LiteBit is dat ze een breed scala aan betaalmethoden aanbieden, waaronder iDeal, creditcard, bankoverschrijving, Sofort en SEPA. Dat maakt het voor gebruikers heel handig om cryptocurrencies te verhandelen.

Cryptocurrency kopen bij Litebit

Om cryptocurrencies bij LiteBit te kopen, moet u eerst een account aanmaken en uw identiteit verifiëren. Dat doet u door een geldig paspoort of ID-kaart ID te uploaden, samen met een bewijs van adres en bankafschrift. Zodra uw rekening geverifieerd is, kunt u euro’s storten met een van de bovengenoemde betaalmethodes.

Het proces om cryptocurrencies te kopen is vervolgens eenvoudig. Eerst kiest u de cryptocurrency die u wilt kopen en voert u het bedrag in euro’s in. LiteBit zal u dan het totale bedrag in de cryptocurrency laten zien, inclusief de transactiekosten.

Zodra u de transactie bevestigt, zal LiteBit de cryptocurrency onmiddellijk naar uw portemonnee sturen. Wij hebben dit proces getest en kunnen bevestigen dat het vlot en snel werkt.

Cryptocurrency verkopen bij Litebit

Als u uw cryptocurrency wilt verkopen, biedt LiteBit twee mogelijkheden. U kunt het rechtstreeks aan LiteBit verkopen of een verkooporder op de beurs van LiteBit plaatsen.

Het proces om cryptocurrencies te verkopen is eenvoudig en ongecompliceerd. Eerst kiest u de cryptocurrency die u wilt verkopen en voert u vervolgens het bedrag in euro’s in. Zodra u de transactie bevestigt, zal LiteBit het geld onmiddellijk naar uw rekening sturen. Houdt er rekening mee dat het enkele werkdagen kan duren, afhankelijk van uw bank.

LiteBit kosten en fees

Wat zijn de kosten bij LiteBit?

De koop- en verkoopkosten van LiteBit bedragen gemiddeld 2-3%. Deze kosten zijn hoger dan het gemiddelde in de sector. LiteBit rekent ook extra kosten wanneer u cryptocurrency wilt omzetten naar euro’s. De kosten van een geldopname zijn echter nooit hoger dan €0,40.

Een voordeel van de kosten van LiteBit is dat ze niet verborgen zijn. Alle kosten van LiteBit worden op de website gepubliceerd en zijn volledig transparant. Dit maakt het gemakkelijk om de kosten van LiteBit met die van andere brokers te vergelijken voordat u uw aankopen doet.

Bekijk de actuele handelskosten en opnamekosten

De kosten die worden berekend worden bepaald door 6 verschillende factoren, namelijk:

 • Verschil tussen vraag en aanbod
 • Marktgrootte
 • Koersfluctuaties
 • Handelsvolume
 • Invloed van derden
 • Transactiekosten

Stortingen en geld opnames

Welke stortings- en opnamemethodes zijn er?

Een van de voordelen van Litebit is dat het een breed scala aan betaalmethoden biedt. U kunt betalen met iDeal, Sofort, bankoverschrijving, of creditcard. Litebit ondersteunt ook SEPA-overschrijvingen.

Stortingen en opnames met LiteBit zijn net zo eenvoudig als het maken van elke andere cryptocurrency transactie. U kunt euro’s opnemen en storten nadat uw bankrekening gekoppeld en geverifieerd is. LiteBit rekent geen kosten voor stortingen of opnames.

Geld storten

Als u uw LiteBit rekening wilt opwaarderen, volg dan deze instructies:

 1. Kies “Wallet” in het hoofdmenu.
 2. In het LiteBit credits menu, klikt u op “Kopen”.
 3. Kies het aantal LiteBit credits en uw betalingsmethode.
 4. Volg de afrekenprocedure om af te ronden.

Let erop dat u geen geld stort, maar LiteBit credits koopt. 1 euro is gelijk aan 1 LiteBit credit.

Geld opnemen

Als u crypto’s wilt opnemen naar uw bankrekening, volg dan deze instructies:

 1. Kies “Wallet” in het hoofdmenu.
 2. In het LiteBit credits menu, klikt u op “Opnemen”.
 3. Voer het bedrag in dat u wilt opnemen.
 4. Kies een bankrekening uit de vervolgkeuzelijst.

Houdt u er rekening mee dat de overschrijving een aantal dagen in beslag neemt, afhankelijk van wanneer en op welk tijdstip u de transactie afgerond heeft.

Verificaties en limieten

Welke verificaties en limieten zijn er?

Voordat u kunt beginnen met handelen dient u eerst uw identiteit te verifiëren. LiteBit voldoet aan de AML5-wetgeving, die vereist dat alle gebruikers hun identiteit verifiëren.

Er is geen limiet op het verkopen van crypto. LiteBit heeft wel limieten op het aankopen van crypto’s. De beperkingen zijn zo ingesteld dat LiteBit kan garanderen het aantal cryptocurrency op de markt voor u te verkopen. Daardoor verzekeren zij u dat u het bedrag ontvangt waarvoor uw verkooporder werd bevestigd. Er is overigens geen limiet aan het bedrag dat u kunt opnemen naar uw bankrekening.

Dagelijks: € 200.000,00
Wekelijks: € 1.500.000,00
Maandelijks: € 1.500.000,00

Wanneer u meer dan €25.000 handelsvolume per jaar heeft zal LiteBit een document opvragen ter onderbouwing van uw bron van inkomsten. Dit kan eenvoudig door middel van bijvoorbeeld een rekeningoverzicht, loonstrook of een ander document toe te sturen. Dit heeft te maken met de Wet Ter voorkoming van Witwassen en Terrorismefinanciering (WWFT).

LiteBit app

Hoe is de mobiele app van LiteBit?

LiteBit heeft een mobiele app, die beschikbaar is voor zowel Android als iOS. De LiteBit app maakt het gemakkelijk om onderweg cryptocurrencies te kopen en verkopen. De app heeft dezelfde functies als de website van Litebit, inclusief ondersteuning voor meerdere talen.

Wat wij vooral erg handig vinden aan de mobiele app van LiteBit is de functie “koerswaarschuwing”. Met deze functie kunt u alerts instellen voor wanneer de prijs van een bepaalde cryptocurrency een bepaald niveau bereikt. LiteBit zal u dan een notificatie sturen naar uw mobiele apparaat.

Andere handige functies van de Litebit app zijn:

 • De mogelijkheid om uw LiteBit saldo en transacties te bekijken.
 • De mogelijkheid om cryptocurrencies te kopen, verkopen en op te nemen.
 • De mogelijkheid om geld te storten met iDeal of creditcard.
 • De mogelijkheid om de prijzen en grafieken van LiteBit te bekijken.

Analysemogelijkheden

Welke functies heeft LiteBit?

LiteBit biedt een paar verschillende manieren om je te helpen analyseren of je wel of niet een bepaalde cryptocurrency zou moeten kopen.

Fundamentele analyse

Onder het tabblad “Nieuws”, geeft LiteBit een overzicht van recente nieuwsartikelen over de wereld van cryptocurrency. Dit kan handig zijn om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen en nieuws over de valuta waarin u geïnteresseerd bent.

Daarnaast heeft de mobiele app van LiteBit een ingebouwde koerswaarschuwingsfunctie. Hiermee kunt u waarschuwingen instellen voor wanneer de prijs van een valuta een bepaald niveau bereikt. LiteBit zal u dan een notificatie sturen naar uw mobiele apparaat voor een Koop of Verkoop prijs.

Getallen ter illustratie.

Educatiemogelijkheden

Voor beginners in crypto zijn er ook veel handige educatieve artikelen te vinden op de website van LiteBit. Deze artikelen leggen de basisprincipes uit van de handel in cryptocurrencies, zoals hoe u cryptocurrencies koopt en verkoopt, en hoe u ze veilig opslaat.

Er zijn ook artikelen die meer geavanceerde concepten uitleggen, zoals technische analyse en grafieken. Deze kunnen nuttig zijn voor meer ervaren handelaren die hun strategieën willen verfijnen.

Technische analyse

LiteBit biedt geen technische hulpmiddelen om uw grafiek te analyseren. Er zijn echter genoeg externe tools die u gratis kunt gebruiken, zoals Tradingview.com. Dit kan een nadeel zijn voor meer ervaren daytraders die hun strategieën willen verfijnen. Voor beginners en lange termijn handelaren zou dit u echter niet moeten tegenhouden.

8.2
LiteBit review [2022] Ervaringen van LiteBit – Is LiteBit betrouwbaar?

LiteBit Crypto broker

Verkozen tot Beste Crypo Broker in 2019 & 2020.
LiteBit is de veiligste plaats om uw crypto en transacties te bewaren.

LiteBit klantenservice

De klantenservice van LiteBit

LiteBit heeft een uitstekende klantenservice. U kunt contact opnemen met LiteBit via live chat, e-mail, of telefoon. We namen contact op met de klantenservice via live chat en kregen al binnen enkele minuten een reactie. De medewerker was vriendelijk en behulpzaam.

LiteBit heeft ook een uitgebreide FAQ sectie op haar website. Deze FAQ sectie behandelt alle van de meest voorkomende vragen die klanten kunnen hebben.

Over het algemeen waren we onder de indruk van de klantenservice. LiteBit is een betrouwbare en betrouwbare broker die een geweldige ervaring biedt voor zowel beginners als ervaren traders.

LiteBit alternatief

Is er een alternatief voor LiteBit?

Als u op zoek bent naar een LiteBit alternatief, is Bitvavo een geweldige optie. Bitvavo is een 🇳🇱 Nederlandse crypto broker die een breed scala aan cryptocurrencies aanbiedt tegen lage tarieven. Daarnaast biedt Bitvavo ook veel handige functies, zoals koerswaarschuwingen en een mobiele app.

Over het algemeen waren we zeer onder de indruk van Bitvavo en zouden we het aan iedereen kunnen aanraden die op zoek is naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke crypto broker als alternatief voor LiteBit. Bitvavo komt als beste uit onze test.

8.4
LiteBit review [2022] Ervaringen van LiteBit – Is LiteBit betrouwbaar?

Bitvavo Crypto Exchange Crypto exchange

Bitvavo is de grootste Nederlandse crypto broker.
Let op: U kunt alleen in crypto handelen.
€1.000 commissievrij bezoeken Bitvavo review

Beleggen in digitale instrumenten gaat gepaard met een hoog risico. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

LiteBit review conclusie

Wat vinden wij van LiteBit?

LiteBit is een betrouwbare en veilige broker met een breed scala aan betaalmethoden en selectie van cryptomunten (70+). Als we kijken naar LiteBit reviews op het internet, zien we dat de meeste gebruikers ook tevreden zijn over LiteBit. Het enige minpunt zijn de hoge kosten van LiteBit.

LiteBit is een populaire crypto broker in Europa en bestaat al sinds 2013. Het bedrijf is gevestigd in Nederland en heeft een goede reputatie. LiteBit is ook een van de weinige crypto brokers die klantenondersteuning in het Nederlands aanbiedt.

Als u op zoek bent naar een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk platform om cryptocurrencies te kopen en verkopen, dan is LiteBit een goede optie. Wees er alleen van bewust dat de kosten van LiteBit hoger zijn dan gemiddeld. Als u op zoek bent om te besparen op de kosten, wilt u misschien elders kijken (onze tip: Bitvavo).

8.2
Onze score: 8.2
LiteBit
 • Zeer gebruiksvriendelijk
 • 70+ verschillende cryptomunten
 • Geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB)
 • Hoge veiligheid
 • Uitstekende klantenservice (NL)

  Veelgestelde vragen over LiteBit

  Antwoord op uw vragen

  Je kunt cryptocurrencies kopen en verkopen op LiteBit via hun website of mobiele app. LiteBit biedt een breed scala aan betaalmethoden en een selectie van munten (70+).

  Ja, LiteBit is een betrouwbare en veilige broker met een goede reputatie. LiteBit biedt ook Nederlandse klantenondersteuning voor het geval u vragen of problemen heeft.

  De kosten van LiteBit zijn hoger dan gemiddeld en bedragen tussen 2-3% op koop- en verkooporders. De kosten voor het wisselen van de ene cryptocurrency naar de andere, evenals de kosten voor het omzetten van cryptocurrencies naar EUR, kunnen variëren.

  U kunt contact opnemen met de klantenservice via live chat, e-mail of telefoon. LiteBit heeft ook een uitgebreide FAQ sectie op hun website die veel voorkomende vragen die klanten kunnen hebben behandelt.

  Tim Meijer

  Reviews

  © 2022 – Hulpmetbeleggen.nl

   

  Risico waarschuwingCookiesPrivacybeleidDisclaimer

   

   

  Tussen 56% en 89% van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

  Hulp met beleggen
  Logo